Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord

Door Sven Heikens 20 reacties

Komende zondag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2021 op het programma en wel thuis tegen Feyenoord. Traditiegetrouw de wedstrijd die in het teken staat van de 'In Memoriam'. FC Groningen eert hiermee de supporters die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Helaas is de herdenking, net als vorig seizoen zonder stadionpubliek. 

FC Groningen

De ploeg van Danny Buijs had deze week een langere week om zich op te richten na de slechte pot tegen Zwolle en voor te bereiden op de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord. Een wedstrijd waarin een resultaat toch wel wenselijk is om aansluiting richting het linkerrijtje in zicht te houden.

Qua personele bezetting zijn Radinio Balker, Damil Dankerlui en Daleho Irandust afwezig zondag. Michael De Leeuw keert daarentegen weer terug in de selectie. De 35-jarige aanvaller is tevens een gegadigde om de leeggekomen plek van Irandust in te vullen, waarbij Suslov dan een linie terug zou zakken. Andere optie is dat Dammers terugkeert in de basiself naast Duarte op het middenveld, zodat er ook het minst geschoven hoeft te worden.

Vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Van Hintum; Dammers, Duarte; El Hankouri, N'Gonge, Suslov; Strand Larsen

Feyenoord

De Rotterdammers kennen tot dusver een meer dan uitstekend seizoen. In de competitie staat Feyenoord slechts een puntje achter op koploper Ajax en in de Conference League won Feyenoord vrij eenvoudig de poule met sterke teams daarin zoals Union Berlin en Slavia Praag. Daarbij speelt de ploeg van Slot erg veel energie in de wedstrijd.

Trainer Slot heeft voor zondag nog wel wat vraagtekens. Kokcu en Trauner zijn twijfelgevallen en kregen in de wedstrijd van gisteren tegen Haifa al rust. Daarnaast kregen ook onder andere Toornstra, Til, Sinisterra, Malacia rust en deed Jahanbaksh om politieke redenen niet mee. 

Historie

FC Groningen en Feyenoord zijn historisch gezien bijna in balans. Van de in totaal 45 edities won Groningen er 16, Feyenoord er 15 en 14 keer werd het een gelijkspel, zo ook de laatste twee edities.

 

Aftrap zondag om 14:30 uur! Scheidsrechter is Danny Makkelie. Come on FC!

Reacties:
DanMan197110-12-2021 om 20:08

Feyenoord is momenteel on fire.

ik verwacht een gelijkspel 1-1.

Herman Badkuip10-12-2021 om 20:41

Op het moment dat Thijs Dallinga zijn 23ste goal scoort voor Excelsior, mijn positieve bijdrage voor de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Feijenoord van komende zondag. Thuiswedstrijd zonder onze fanatieke aanhang, altijd een groot nadeel voor FCG, dat een extra steuntje in de rug heel goed had kunnen gebruiken tegen de topclub uit Rotterdam. Toch blijf ik geloven in de mannen van Buijs, mits de wedstrijdinstelling goed is.....Feijenoord zal tijdens deze wedstrijd overheersen en FCG zal vanuit de counter moeten proberen om een tegenstoot te geven. Achterin verwacht ik een iets andere samenstelling als in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Sverko en Kasanwirjo als centraal duo en als Dankerlui niet speelt, waarschijnlijk te Wierik rechtsachter en op links van Hintum. Op het middenveld natúúrlijk Dammers als breker met Suslov, Duarte en van Kaam als verbindingspelers....Versterkt middenveld is belangrijk tegen de sterke middenlinie van de mannen van Arne Slot! Voorin waarschijnlijk in de basisopstelling Strand Larsen en Ngonge....in de tweede helft hoop ik dat de Leeuw er snel na de rust inkomt. Een hele wedstrijd zal voor hem nog iets té veel van het goede zijn....Deze wedstrijd moeten onze spelers van FCG 94 minuten écht blijven knokken om de bonuspunten binnen te slepen! 

10-12-2021 om 21:12

@ Herman B

praat me niet van Dallinga, die geen basisplaats kreeg van Buys en het vorige seizoen niet meer zag zitten vwb zijn kansen bij FC Groningen; en dan heb je nog Sorloth die wel veel wedstrijden bij FCG  speelde maar toch vaak als invaller moest spelen.  Nu draait ie in z'n eentje PSV de nek om.

"FC Groningen vanuit de counter...." zoals jij schrijft, Herman,  dat is nou net tot mislukken gedoemd.  Als Buys op die manier laat spelen, dan blijkt hij voor mij meer een bange gokker dan een verstandige voetbalcoach, wan òff je er met 0-1 vanaf gaat of met 1 - 3...dat maakt voor de punten niks meer uit, maar wel voor de geloofwaardigheid van de trainer.   Morgen weten we wat welke van de 2 visies ( die van jou of die van mij )  in deze wedstrijd waarheid geworden zijn.  Starten met de Leeuw lijkt mij noodzaak, Ngonge kan in het tweede bedrijf met een flitsende actie het duel beslissen;  een voorsprong in de eerste helft, in  plaats van een achterstand in het eerste deel...dat is bijna noodzakelijk voor een goed eindresultaat

Ik zeg  ( niet verrassend: )   een gelijkspelletje !

 

jvakkieg10-12-2021 om 22:03

Wordt niks, groet Jos.

TomOkker10-12-2021 om 22:06

Zoals gewonlijk kijk ik of Premiere league of FCG maar in dit geval kies ik voor F1. Je kunt mij betichten voor van alles en nog wat maar het tenenkrommend slechte spel heeft mij 5 - 6 seizoenen geleden al weggedreven van de club.  Succes mensen hopenlijk  op een goede uitslag, want dat is hier wat telt.

A Matter of Honor10-12-2021 om 22:47

@Tom,

In principe heeft FC-GRONINGEN een goede selectie met individueel prima spelers,maar zolang die prutser van Buijs er nog trainer is was het niks, is het niks, en wordt het ook niks. Ik kijk met verlangen uit naar de dag dat deze waardeloze figuur de Euroborg wordt uitgeschopt. Een misselijk makende grootbek hebben we hier niet nodig maar een nuchtere, rustige figuur als Dick Lukkien zou bij FC-GRONINGEN  welkom zijn..

11-12-2021 om 10:05

@ M O' H:

Terugkijkend op de laatste 5 jaar, en daar heeft Tom Okker gelijk in, werd de selectie steeds schraler, en na vertrek van bijv. Kostic en Lindgren, Memisevic  en Chery en Linssen is er toch onder Nijland wel kwaliteit weggegaan die niet goed werd opgevangen.

Die komt er in potentie zachtjes aan weer...maar inderdaad, een keertje een nieuw gezicht voor de groep, is geen verkeerde gedachte. 

Metworst10-12-2021 om 22:23

Dit gaan ze niet winnen of gelijkspelen, en dat is ook geen schande. Maar ik hoop van harte dat ik er volkomen naast zit. Het middenveld zoals door H. badkuip voorgesteld zou een goeie zijn. Ik zou te wierik en van hintum of kasanwirjo centraal zetten. En Meijer op linksback.

De bekerwedstijd volgende week moeten ze wel winnen (ook dat wordt geen makkie)

Euroborg10-12-2021 om 22:38

Het zal een lastige wedstrijd worden, maar de FCG gaat iedereen verrassen met een welverdiende 3-2 overwinning op een vermoeid Feijenoord! Middenveld van Badkuip ziet er niet verkeerd uit, maar de trage Mike te Wierik op rechtsachter tegenover de behendige Sinestera zie ik echt niet zitten....Laat Kasanwirjo nog maar even staan en te Wierik samen met Sverko achterin. Meijer zou ik ook wel voor gaan, maar denk dat Buijs van Hintum laat staan....Wel opvallend dat die badeend aanvoerder Hankouri niet opstelt in de basis....Maar volgens mij terecht hoor! Sterk van Cambuur, dat zij de uitwedstrijd tegen een zwak Willem II hebben gewonnen, ook fijn voor hun trainer Henk de Jonge....Volgende week woensdag voor de beker tegen FC Dallinga wordt ook een lastige klus op dat vervelende nepgras....

The Cottage10-12-2021 om 23:40

Uit betrouwbare bron :

De FC had scouts zitten bij 1FC Nurnberg-St.Pauli

2 Bundesliga en 1860 Munchen-Waldhof Mannheim 3. Liga.

Kan een routine bezoek zijn geweest of de FC heeft een of meerdere spelers van bovenstaande clubs op de korrel.

Sverko was afgelopen seizoen gescout bij Saarbrucken , 3.Liga

Ben benieuwd of er spelers uit die contreien naar Grunn komen.

blauwevogel11-12-2021 om 17:01

Wat dacht je van Tim Handwerker Linksachter van Fc Nurnberg !!

Alf11-12-2021 om 00:55

Ik verwacht een verdedigend ingestelde FC. Lijkt me dat Dammers speelt en dat we dan met 5 verdedigers zullen spelen. Zwakke plek is onze rechtsback positie. Helemaal als je Sinisterra tegenover je krijgt. Jammer dat Dankerlui nog steeds ziek is. De laatste wedstrijden dat hij speelde deed hij dat erg goed. We zullen het zien! Een gelijkspel is vooraf een goed resultaat.

brummie11-12-2021 om 10:22

Er zijn de laatste 5 jaar veel goede spelers vertrokken, maar ook echt wel kwaliteit aangetrokken. Het verschil met jaren geleden dat spelers steeds jonger worden aangetrokken bij clubs. Daarnaast heeft FC met jeugdopleiding een koers uitgezet. En toch met aardig wat succes.

De hele eredivisie is verschraald, niet alleen de FC. Alles is jonger en grilliger geworden. Toch ben ik van mening dat qua beleid FC het boven gemiddeld goed doet t.o.v. andere eredivisieclubs. 

Vind de negatieve  reacties op Buijs te weinig respect hebben. Wat eerst zijn kwaliteit was, er boven op zitten en fanatiek coachen wordt nu weer bestempeld als schreeuwlelijk. Niemand is perfect, maar vraag me wel af of een andere coach het beter had gedaan. Ik denk dat Buijs er alles uit perst, zeker vorig seizoen. En hij heeft aantoonbaar jongere spelers beter gemaakt. 

Als er volgend seizoen een andere trainer komt, prima. Maar pleit voor een beetje meer respect voor Buijs, gezien zijn enorme inzet voor onze club. 

Dan naar zondag, Feyenoord is in goede vorm, en zal normaal gesproken maat te groot zijn. Is niet erg, en ook het spel hoeft tegen Feyenoord niet langs de meetlat. Het is een bonus punten wedstrijd. Hoe eventueel punt (en) gepakt gaan worden maakt mij niet uit. Eerst de punten daarna het spel. Zo sta ik erin. Je wil graag dat je club wint, op welke manier ook. En als dat gepaard gaat met leuk of goed spel, heel graag. 

Zal FC  en Max gaan supporten. De een op TV en de ander op laptop/Ipad. 

Hoop op een mooie zondag! 

 

campesino11-12-2021 om 12:35

Je blijft het maar niet snappen, of je wil het niet snappen.het gaat niet alleen om de resultaten of dat hij er alles uitperst. Het gaat om het voetbal!! We zien al jaren getrap tegen een bal, maar geen VOETBAL.

brummie11-12-2021 om 10:22

Er zijn de laatste 5 jaar veel goede spelers vertrokken, maar ook echt wel kwaliteit aangetrokken. Het verschil met jaren geleden dat spelers steeds jonger worden aangetrokken bij clubs. Daarnaast heeft FC met jeugdopleiding een koers uitgezet. En toch met aardig wat succes.

De hele eredivisie is verschraald, niet alleen de FC. Alles is jonger en grilliger geworden. Toch ben ik van mening dat qua beleid FC het boven gemiddeld goed doet t.o.v. andere eredivisieclubs. 

Vind de negatieve  reacties op Buijs te weinig respect hebben. Wat eerst zijn kwaliteit was, er boven op zitten en fanatiek coachen wordt nu weer bestempeld als schreeuwlelijk. Niemand is perfect, maar vraag me wel af of een andere coach het beter had gedaan. Ik denk dat Buijs er alles uit perst, zeker vorig seizoen. En hij heeft aantoonbaar jongere spelers beter gemaakt. 

Als er volgend seizoen een andere trainer komt, prima. Maar pleit voor een beetje meer respect voor Buijs, gezien zijn enorme inzet voor onze club. 

Dan naar zondag, Feyenoord is in goede vorm, en zal normaal gesproken maat te groot zijn. Is niet erg, en ook het spel hoeft tegen Feyenoord niet langs de meetlat. Het is een bonus punten wedstrijd. Hoe eventueel punt (en) gepakt gaan worden maakt mij niet uit. Eerst de punten daarna het spel. Zo sta ik erin. Je wil graag dat je club wint, op welke manier ook. En als dat gepaard gaat met leuk of goed spel, heel graag. 

Zal FC  en Max gaan supporten. De een op TV en de ander op laptop/Ipad. 

Hoop op een mooie zondag! 

 

Herman Badkuip11-12-2021 om 14:31

Hey Campesino, vertel mij dan eens welk team uit de eredivisie dan wél écht goed voetbal laat zien? Buiten Ajax en sóms PSV en Feijenoord om....

Herman Badkuip11-12-2021 om 14:33

Hey Brummie, mijn complimenten voor jouw realistische kijk op het voetbalgebeuren.....daar hebben we écht iets aan! 

A Matter of Honor11-12-2021 om 15:42

Respect moet je verdienen maar gezien het geknoei van deze trainer kan ik geen respect meer opbrengen voor deze man, en wie verteld mij dat hij zich tomeloos voor de club inzet, hijzelf zeker, maar wie gelooft dat nog na alle teleurstellingen van de laatste tijd. Nee, het wordt tijd dat er afscheid van Buijs wordt genomen.

Marco11-12-2021 om 11:17

Waardeloos dat de wedstrijd opnieuw geheel zonder publiek wordt gespeeld. Bizar dat je de wedstrijd wel in een volgepakte kroeg mag kijken, maar niet op de tribune in de openlucht.

Feyenoord zal het spel wel maken, waardoor Groningen kan reageren. Dit ligt ons elftal ook beter. Snel de ballen voor het doel trappen, dan komen er vanzelf doelpunten.

Hopelijk geen Makkelie show- door foute VAR beslissingen hebben we dit seizoen al teveel punten verloren.

 

Kevin11-12-2021 om 12:05

Verwacht weinig goeds eigenlijk. Feyenoord heeft op elke positie een speler waar wij alleen van kunnen dromen. Zal wel een vermoeiende 0-2 worden, volgende week weer een nieuwe kans. 

Bayern 11-12-2021 om 16:19

Deze sla ik even over. Moeilijke keus wel hoor een slecht spelend FC of de kampioenschapswedstrijd van de F1...NOT! Dit is echt een no-brainer. Ik ga ook niet eens de iPad aanslingeren wil niet afgeleid worden.

Ik wens de mensen die wel gaan kijken veel ergernis....eehhh veel plezier bedoel ik. 

brummie11-12-2021 om 19:50

Ook al had de FC keurig 5e plek bezet en geweldig voetbal spelen, zou ook het merendeel naar F1 gaan kijken.  Heeft weinig met spel FC te  maken. Meer met het bloedstollende einde van kampioenschap F1

campesino11-12-2021 om 20:31

Herman, dat kan ik je niet vertellen, want ik heb wel wat beters te doen dan pak hem beet sparta nec te gaan zitten kijken. Maakt me ook niet uit wat die doen. Ik zie alleen dat groningen steeds minder VOETBALT. En ik vind dat er dit jaar best voetballers rondlopen waarmee je wat meer voetballend vermogen hebt. We zijn onder buijs al 3 jaar lang 1 vd minst scorende ploegen. Dat zegt toch wel iets. Zwolle wat onderaan staat VOETBALT zelfs makkelijker dan de FC. Zelfs bij cambuur is de meer vermaak. En uiteindelijk zal groningen wel boven zwolle en cambuur eindigen, maar daar gaat het niet alleen om. Dit jaar staan we en onderaan en baggervoetbal en weinig goals. Dat heb ik zolangzamerhand wel gezien. Aanvallers en creatieve voetballers worden in buijs zijn voetbalvisie domweg verkracht. Dat is zijn goed recht, maar nogmaals ik ben daar zat van. Ik hoef ook geen AJAX voetbal te zien, maar een beetje lijn in het spel, de Bal 3 keer vooruit spelen naar dezelfde kleur is toch niet teveel gevraagd?

Over de wedstrijd van morgen. Dit soort wedstrijdjes ligt buijs beter. Het spel van de tegenstander ontregelen en zelf niet te hoeven voetballen. Gelijkspel zou zo maar kunnen

Herman Badkuip11-12-2021 om 21:02

Het niveau van de eredivisie is de laatste weken écht bedroevend....óók vanavond worden we tot nu toe niet echt verwend. Slechte wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles en de eerste helft van Heerenveen en Sparta is ook bijzonder matig....Je hebt gelijk Campesino, als jij Cambuur noemt, dat speelt elke week lekker frank en vrij, de ene week krijgen ze op hun flikker én gisteravond verrassen ze met een mooie overwinning in Tilburg! Hoop dat onze jongens morgenmiddag boven hun eigen matige niveau gaan uitstijgen tegen Feijenoord, puntje in die wedstrijd zou al dikverdiend zijn!

12-12-2021 om 01:27

Ik vind , @Herman, dat jij jezelf tegenspreekt! :  ene post reageer jij op de realistische kijk van @Brummie, ,die als een investeerder schrijft dat de punten het belangrijjste zijn...de andere keer, zoals hierboven, zeg je dat als FC Groningen een goede dag heeft dat "een puntje tegen Feyenoord al dikverdiend" zou zijn...? 

Heb jij niet een roze in  plaats van een groen-witte bril op, nu door veel posters op BM ( en door veel supporters in het algemeen ) FC Groningen juist om het armoedige spel en de weinige uitgespeelde kansen vanwege een tactisch concept van7 verdedigers en lange halen naar voren, gewoon niet aan voetballen toekomt.   en Ja, ik reken dit de trainer Buys aan: na 3 1/2 jaar bij Groningen blijft hij maar zichzelf neerzetten en volharden als een "mens - die ook fouten kan maken", maar dat hij "alles voor FC Groningen" over heeft.  Waar hebben we dat eerder gehoord?  juist:  Bij Lukkien,  bij Huistra, bij Van de Looi, bij Faber... zeg maar bij alle trainers die na de glorieperiode van Jans bij de club kwamen. En tot overmaat van ramp ziet Nijland "weer positieve dingen" in zijn publieke optredens.  Natuurlijk opgepoetst , want bij hem gebeurde het allemaal achter de schermen.

Er zit hier en serieuze adder onder het gras: als de clublleiding te hoog van de toren gaat blazen, en als de spelers zichzelf gaan vrijpleiten van hun vertoonde  slechte spel, en puur voor zichzelf gaan spelen. Ook dat hebben we in het verleden meegemaakt.  Gevaarlijk, want dan keert de wal het schip en moet de trainer alsnog op korte termijn vertrekken....niet omdat IK  dat wens of leuk vind om hier te schrijven, maar omdat ZIJN VOETBAL ZO RUK is !  

 

Bas3811-12-2021 om 20:49

Beter max kijken grunn kansloos ben ik bang 

brummie11-12-2021 om 21:21

Cambuur is de relevatie van het seizoen tot nu toe. Vind het ook een leuke club. Henk de Jong gaf in interview aan dat in het begin flink aantal punten behaald een flinke boost heeft gegeven. Daarbij speelde volgens hem ook gewoon geluk bij. Soms valt het net allemaal goed inelkaar. Vertrouwen en teamspirit nemen dan toe. En dan gaat alles gewoon makkelijker. En doelstelling is handhaving bij Cambuur. Verder geen verwachtingen. 

Superleuk voor deze promovendus en zeker gegund, en dik verdiend.  Maar de kans dat deze club dit in de toekomst kan herhalen is natuurlijk niet structureel. 

Ben het met Herman eens, het niveau in de eredivisie is behoorlijk matig. Ook vanavond niet best allemaal. Ook het feit dat er geen publiek  in stadions aanwezig is, maakt het er ook niet beter op. 

Euroborg11-12-2021 om 22:15

Tsjonge jonge wat een waardeloze wedstrijden vanavond....geen greintje beleving bij de voetballers. Denk dat ze het spektakel voor morgenmiddag bewaren....mis de over m'n lijk-mentaliteit bij de spelers...Zou 't dan toch de sfeerloze ambiance van een leeg stadion zijn? Misschien dat er nog doelpunten gaan vallen in het degradatie-duel tussen PEC Zwolle en Fortuna....maar ik vrees 't ergste. Voordeel is wel, dat de concurrenten van FCG niet ver weglopen in de competitie met al die bril-0-0-standen...De doelpunten vallen morgenmiddag in de Euroborg, 3 voor FC Groningen en 1 voor Feijenoord!

Groen hart12-12-2021 om 07:48

Ben het vertrouwen helemaal kwijt. 24 uur van te voren voelde ik altijd al spanning en mijn zenuwen waren al van slag. Nu niets meer alleen maar berusting. Ik zie de uitslag wel op mijn foon . Lekker F1 kijken daar gebeuren wel spannende dingen . Een fijne zondag voor iedereen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!