Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Heracles Almelo tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 13 reacties

Na de zware bevalling op bezoek bij Excelsior van woensdag wacht zaterdag Heracles Almelo in de Eredivisie. Een tegenstander die FC Groningen niet ligt, zeker niet in uitwedstrijden. De laatste overwinning in Almelo dateert van 14 januari 2017. (1-4) Tijd om die reeks te doorbreken.

Heracles Almelo
Heracles bekerde tegen AZ in Alkmaar en kwam daar met een “B-elftal” opdagen. Trainer Wormuth wil tot een volledig fitte ploeg beschikken voor de wedstrijd tegen de FC en de daaropvolgende tegenstander Cambuur. Normaal gesproken acht Wormuth de beker als erg belangrijk, maar Heracles bivakkeert momenteel op de 15e plaats in de Eredivisie. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal verloren. Bij een overwinning van Heracles neemt het voor nu afstand van de degradatie plekken, dus ze zullen er op gebrand zijn deze wedstrijd te winnen. Het probleem ligt hem in het maken van doelpunten. De drie spelers die goed zijn voor 12 van de in totaal 16 doelpunten doen niet mee. Ismail Azzaoui en Delano Burgzorg zijn beide geblesseerd en Rai Vloet speelt niet mee vanwege trieste omstandigheden. De kans is groot dat Kaj Sierhuis zaterdag in de spits speelt. Hij maakte in totaal twee doelpunten in dertien wedstrijden.

FC Groningen
Ook trainer Danny Buijs spaarde een aantal spelers tegen Excelsior. Onder andere Abraham, Postema, Dammers en Hoekstra mochten het woensdag laten zien. Veel goeds deed de FC niet met de bal en mede door het inbrengen van Björn Meijer en Strand Larsen werd de wedstrijd in de verlenging gekanteld. Het is afwachten hoe Groningen gaat aantreden in Almelo zaterdag, maar op dit moment zit er nauwelijks tot geen voetbal in het elftal.

Thomas Suslov
De jonge sterspeler van de FC is met de club aan het onderhandelen over een verlenging van zijn contract. Het zou gaan over een overeenkomst tot de zomer van 2026. Momenteel ligt Suslov vast tot de zomer van 2025. Op internet circuleert het gerucht dat Suslov de best betaalde speler van de selectie wil worden. Het eerste voorstel in de onderhandelingen schijnt te zijn afgeslagen.

De vermoedelijke opstelling: n.n.b. 

Na de wedstrijd tegen Heracles wacht opnieuw een uitwedstrijd tegen AZ. Als de FC nog punten wil behalen kan het dit weekend maar beter beginnen met een overwinning.

Reacties:
Herman Badkuip16-12-2021 om 19:32

Verwacht zaterdagavond 18-12 in Almelo tegen Heracles weer een lastige wedstrijd voor FCG. Veel spelers van Heracles zijn bewust gespaard door hun trainer in het bekerduel tegen AZ in Alkmaar. Ons eigen FC Groningen heeft een zware dobber gehad tegen KKD-topper Excelsior, veel vaste basisspelers moesten 120 minuten vol aan de bak! Daarnaast het altijd vervelende kunstgras, waar veel spelers van FCG liever niet op spelen....Was al opvallend in het bekerduel in Rotterdam, waar veel van onze spelers uitgleden op het glad geworden nepgras! Misschien is het een voordeel, dat drie gevaarlijke aanvallers van Heracles niet meespelen door blessures of vervelende privéredenen. Denk dat trainer Danny Buijs ook weer naar de belasting van zijn spelers gaat kijken en zal kiezen voor een aantal veranderingen in zijn basisteam. Verwacht zélf dat Björn Meijer én Daniël van Kaam vanaf 't begin van de wedstrijd gaan starten....Liefst geen vijf man in de achterhoede, want dan komen we zelf niet aan aanvallend voetbal toe. Zou starten met een 4-4-2 opstelling met Jörgen Strand Larsen en Michael de Leeuw in de voorhoede. Cyril Ngonge viel in het bekerduel uit met een blessure, zou hem sparen voor de laatste wedstrijd tegen AZ in Alkmaar volgende week dinsdag 21-12...Wessel Dammers als breker op het middenveld, met Daniël van Kaam, Tomas Suslov en Laros Duarte als ruit op het middenveld. Achterin Peter Leeuwenburgh op het doel en Mo el Hankouri, Nana Kasanwirjo, Marin Sverko en Björn Meijer er voor...Mike te Wierik en Bart van Hintum zou ik niet laten starten, alleen inbrengen als 't écht noodzakelijk is. 

16-12-2021 om 22:46

wat moet El Hankouri nou in de achterste gelederen... hij is in duels vaak net te laat met zijn been uitsteken, en kan snel een bal naar de andere kant lopen/brengen, maar dat geeft ook vaak chaos achterin.  Vorige keer tegen Excelsior had je het over een wing back Hankouri, nou, hij scoorde uit penal en  gaf een assist/steekbal ...maar een opkomende back is het niet, net zo min als v. Hintum.

@ redactie: over Suslov:  zolang deze jonge speler presteert mag hij van mij alle ( dwz ook onredelijke ) wensen koesteren... Hij gaat toch snel weg verwacht ik, en dan is die contractverlenging alleen om een hoge afkoopsom te vragen.

En ik zou liever Hoekstra nemen dan Leeuwenburgh:  geef die Leeuwenburgh rust en bedenktijd om in januari er weer te staan en dan kan Hoekstra zich ook tegen Heracles en AZ manifesteren.

 

Herman Badkuip16-12-2021 om 19:52

Nog even kort terugkomend op de gespeelde bekerduels, vind ik 't erg fijn dat de meeste BVO's met een kunstgrasveld [Cambuur-Sparta-Heracles-Emmen] uitgeschakeld zijn voor de achtste finales van de KNVB-beker....alléén ADO Den Haag, Telstar en twee amateurclubs zijn door! Zal je zien dat ons FC Groningen zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Telstar in IJmuiden óf ADO Den Haag loot.....

Nachtwacht16-12-2021 om 20:37

ADO speelt op echt gras en heeft een mooie grasmat

appie happie16-12-2021 om 20:22

Hopelijk is Joosten achter gebleven in R'Dam je kunt nog beter met 10 man spelen dan met hem.

Sorry hoor maar wat een waardeloze speler is dat..

4de klas amateur..

Herman Badkuip16-12-2021 om 20:43

Bedankt voor jouw reactie Nachtwacht....ADO Den Haag heeft vanaf dit seizoen dus ook écht gras ! Blijven alleen Telstar en de amateurclubs nog over.

Metworst17-12-2021 om 08:39

Helemaal eens Appie. Abraham speelde waardeloos, en dan denk je dat het alleen verbeteren kan met een wissel. Nee dus, snel wegdoen.

appie happie17-12-2021 om 09:47

Metworst..ik had het over Joosten maar Abraham is idd ook nog niet wat je verwacht..maar daar zie ik nog wel wat in..dat heeft tijd nodig..jong ventje ver van huis..enz..

Metworst17-12-2021 om 14:49

Klopt Appie, ik had het ook over Joosten  (dat die nog minder was dan de al slecht spelende Abraham)

En we denken hetzelfde over Abraham, dat zie ik ook nog wel goedkomen, hij is nog nog jong en moet veel aan body winnen. Maar speelt nu nog wisselvalleg. moet volgend seizoen wel beter worden.

Maar zal je net zien dat als we Joosten wegdoen dat hij daarna gaat draaien als een tierelier, gevalletje Sorloth. Maar ik dit geval zou ik het wel gokken en in de winterstop budget vrijmaken voor een Matusiwa vervanger.

Sapmeer17-12-2021 om 11:37

Heel jammer dat Abraham totaal niet uit de verf komt. Deze jongen kan vast voetballen,maar het lijkt erop dat hij niet geLukkig is. Hij loopt er wat verloren bij en ook zijn gezichtsuitdrukking straalt niet uit dat hij goed in zijn vel zit. Verder begrijp ik niet dat een eigen talent als van Kaam niet meer credit heeft. Duarte is voor een behoorlijk bedrag aangetrokken,maar ik kan niet zeggen dat hij beter is als van Kaam.

Het lijkt erop dat aangetrokken spelers bij de FC meer kansen krijgen dan de eigen jeugd,met als gevolg dat eigen jeugdspelers vertrekken. Kijk maar naar Balk en Dallinga, Het zou heel jammer zijn als talenten als van Kaam en Meijer straks dezelfde weg gaat..

 

BROMBEER17-12-2021 om 12:23

@Sapmeer volledig meen eens , de talentontwikkeling is nul komma nul. Talent genoeg alleen krijgen niet de kans en begeleiding om zich door te ontwikklelen. 

A Matter of Honor17-12-2021 om 16:37

Dan moet  je je toch afvragen waar ligt dat dan aan. Enkele jaren terug is door Nijland e.a. behoorlijk op de jeugdopleiding ingezet waar je nu dus bijna niets van terug ziet. We hebben een lichting onder 21 die mee strijd in hun competitie om de bovenste plaatsen en waar Abraham en Meijer en Tonetki bijna elke week in uitblinken. Zou het dan niet eens verstandig zijn deze spelers vlieguren te laten maken biij het eerste. Ik persoonlijk denk dan dat de afstemming tussen de diverse trainers niet naar wens verloopt, zogezegd "een ieder werkt voor z'n eigen toko". Hier heeft Fledderus een belangrijke taak te vervullen en moet dit beter regelen, zodat eigen jeugd ook meer de kans krijgt om zich te profileren bij het eerste team en zul je zien dat spelers als Kalley, Olsson, Valente en Mortensen en bovengenoemde spelers meer voetbalgogme krijgen en ook in het eerste gaan presteren. Maar ja, we hebben een erg eigewijze hoofdtrainer die in dit soort zaken ook een dikke vinger in de pap heeft en die gaat hier misschien wel dwars voor liggen want die voetbalt alleen om niet te verliezen en stelt daarom zijn lievelingetjes op.

appie happie17-12-2021 om 12:36

Vele dingen hierboven genoemd kloppen..ik xou bv v Kaam ook graag zien,Duarte doet niet verkeerd vind ik.Meijer mag ook speeltijd van mij.dat zie ik ook wel zitten.

Verder hoop ik op Irandust..

Alf17-12-2021 om 12:58

Ik ben benieuwd of de spelers het nog trekken. Zondag veel energie gestopt in de wedstrijd tegen Feijenoord. Woensdag idem tegen Excelsior en dan ook nog eens laat terug in Groningen. En dan zaterdag alweer tegen Heracles. Irandust is er niet bij volgens Buijs. Het zal wel wat schuiven worden. Dankerlui is er zo te horen wel bij. Kan zijn dat El Hankouri nu wat rust krijgt. Hij heeft erg veel gespeeld en meters gemaakt. Van Kaam zal ook wel meer minuten maken nu Suslov en Duarte zoveel hebben gespeeld.

Marco17-12-2021 om 13:24

Heracles zonder publiek is een ideale tegenstander die Groningen op basis van kwaliteit moet winnen.

Heracles maakt het spel, Groningen kan reageren.

Enigste wat er moet gebeuren en nog tevaak ontbreekt is de aanvoer naar de spitsen. De wingbacks en vleugelspeler moeten de ballen goed voor geven. Larsen en De Leeuw hebben de kwaliteit om af te ronden. Bij alle slechte wedstrijden ontbrak het aan aanvoer naar de spitsen.

Herman Badkuip17-12-2021 om 13:46

De bekerwinst op Excelsior Rotterdam zal onze spelers een boost hebben gegeven! Kleine pijntjes voetballen ze er zaterdagavond tegen Heracles Almelo maar uit. Zullen vast een paar veranderingen zijn in de basisopstelling, Daniël van Kaam op het middenveld én Björn Meijer achterin op links..Misschien zelfs Damil Dankerlui op rechtsachter? Heel jammer dat wij in de eerste helft van de competitie Radinio Balker nog helemaal niet gezien hebben....misschien na de winterstop? Misschien is hij wel de zo gewenste rechtsback voor FCG....Voorin verwacht ik geen Cyril Ngonge, die op het oog zwaar geblesseerd uitviel in het bekerduel. Heracles moet het spel maken in hun thuiswedstrijd en FCG kan weer het geliefde reactievoetbal spelen! Heb er een goed gevoel over....verwacht een kleine overwinning [1-2].

marcelfcg17-12-2021 om 14:11

Veel meer dan de entree van Balker zit ik te wachten tot de echte Irandust op gaat staan. Als hij al speelt hobbelt hij wat mee en laat af en toe een glimp van zijn kunnen zien maar meer is het niet. En dus alweer (of nog steeds) niet fit. 

Johan17-12-2021 om 15:06

Valt mij ook zwaar tegen. Eigenlijk verdient van Kaam een paar wedstrijden de kans op de positie van Irandust

Steve Goble17-12-2021 om 17:22

Ik lees hier steeds vaker dat van Kaam een kans moet krijgen.....

Hebben jullie nu zo'n kort geheugen of..

hoeveel wedstrijden heeft hij er al ingestaan? Gewoon terecht dat hij er niet in staat. Wat heeft hij dan laten zien?

Euroborg17-12-2021 om 17:39

Ben ik niet met jou eens Steve Goble, Daniël van Kaam heeft dit seizoen nog niet écht de kans gehad om zich te laten zien. Weet niet of de trainers het in hem zien zitten, bondscoach van Jong Oranje Erwin van der Looi ziet wel potentie in de jeugdspeler, want hij stelt hem vaak op in de basis van Jong Oranje....Wellicht moet Danny Buijs hem op de juiste positie, links aanvallende middenvelder, laten spelen? Maar dat zal hij zaterdagavond tegen Heracles wel bewijzen! Maakte in elk geval een prima invalbeurt tegen Excelsior afgelopen woensdagavond. Eindelijk een middenvelder, die de ballen niet breed legt of terug speelt naar de verdedigers, maar de aanvallers durft aan te spelen!

Fido17-12-2021 om 18:40

Ik denk dat het probleem is om een vast systeem te voetballen bij onder 21 en het eerste, waar de jongens onder 21 frivool kunnen spelen, spelen ze bij het 1ste geen systeem waardoor je niet weet wat je kunt verwachten. En de manier van coachen zal bij  sommige niet prettig zijn  en daardoor bang om fouten te maken.

appie happie17-12-2021 om 19:07

Klopt denk ik ook wel een beetje..hoe die Buijs soms staat te commanderen met een bulderstem.dikke vinger want ik hou er ook niet van.Coach mag heus wel dingen roepen,maar niet de hele wedstrijd als een malle idioot staan te bulderen..Nee!!!

Te stil hoeft ook niet natuurlijk..maar er is een tussenweg...

Steve Goble17-12-2021 om 19:40

Euroborg; ik begrijp je wel wanneer je naar dit seizoen kijkt. Vorig jaar mocht Daniel echter 32 wedstrijden met gemiddeld ongeveer 80 minuten zich laten gelden. Ondanks dat hij bijzonder weinig liet zien bleef Buijs vertrouwen in hem houden. Leek wel wat op het maar blijven opstellen van Hankouri dit seizoen. Danny heeft dus eigenlijk heel veel geduld met spelers die hij het vertrouwen geeft. Ook Duarte speelt buitengewoon zwak. Echter 32 wedstrijden zeer matig spelen heeft hij nog niet gedaan. Ik hou echt wel van 'eigen' spelers maar Daniel heeft mij vorig seizoen met zijn slappe optreden niet kunnen bekoren. Helaas geldt dat dit seizoen ook voor bijna het gehele elftal. Alleen Kasanwirjo en Suslov verdienen momenteel een basisplaats.

corinti17-12-2021 om 21:38

Van Kaam heeft samen met matusiwa zeer sterk gespeeld.Mits hij maar iemand controlerend achter hem heeft staan.Zijn mindere reeks waren nadat matusiwa geblesseerd raakte en hij als enige(!) Controleur over bleef en alle ballen naar de flank moest spelen.Lundquist stond toen naast hem....Dit is niet zijn kracht...dus ligt aan de speler of tactiek/positie?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!