Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Fortuna Sittard: Linkerrijtje in zicht!

Door Sven Heikens 10 reacties

Het weekend staat alweer bijna voor de deur en voor Groningen staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Na de 2-1 overwinning afgelopen zondag tegen Go Ahead staat Fortuna-thuis op het programma. En bij een winstpartij kan Groningen sinds de 2e speelronde weer in het linkerrijtje terecht komen.

FC Groningen

Groningen zit sinds de winterstop in een lekkere flow. Het begin tegen PSV was nog wat stroef, maar zeker in de wedstrijden tegen NEC, Vitesse en Go Ahead liet Groningen bij vlagen goed voetbal zien, waarbij het de laatste weken ook nog eens gepaard gaat met goede resultaten. Wat opvalt is dat Groningen sinds dit goede spel ook veelal met dezelfde basiself start in eenzelfde formatie. Dit vertrouwen lijkt de spelers die momenteel in deze basiself vallen erg goed te doen.

Naar verwachting (blessures voorbehouden) zal Groningen zaterdagavond tegen Fortuna dan ook weer met dezelfde basiself starten: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; Kasanwirjo, Duarte; Suslov, De Leeuw, Abraham; Strand Larsen

Bij FC Groningen stond sinds vandaag een nieuwe speler op het trainingsveld, namelijk Pele van Anholt. Deze 30-jarige verdediger is momenteel transfervrij en zal de komende 14 dagen meetrainen met FC Groningen. In deze proefperiode wordt gekeken of de speler een versterking kan zijn voor het team van trainer Danny Buijs.

Fortuna Sittard

De gasten uit Sittard stonden er in de winterstop niet goed voor met de 17e plek in de Eredivisie. Daarop besloten de Fortunezen de selectie flink te versterken, want zo werden Verrips, Siovas, Botaka en de twee oud FC-ers Benschop en Gladon gehaald. Daar tegenover staat wel het vertrek van Hansson aan Heracles Almelo. 

Of het aan deze nieuwe impuls heeft gelegen of niet? Fortuna wist vorige week gelijk weer eens te winnen. In de thuiswedstrijd in Sittard won Fortuna met 2-0 van Heerenveen door 2 goals van Zian Flemming. Wel lijkt de formatie van Ultee te zijn overstapt naar een 5-3-2 formatie.

Hoewel Fortuna zich de afgelopen winter met veel ervaring versterkt heeft, lijkt Fortuna-thuis toch een wedstrijd te zijn waarin de punten moeten worden gehaald, helemaal wanneer we naar de ranglijst kijken, want bij winst gaat de FC sowieso voor een dag over NEC heen en komt het in het linkerrijtje terecht! Come on FC!

Reacties:
Marco10-02-2022 om 20:34

Wordt een moeilijke wedstrijd. Fortuna beschikt over een aantal goede individuele spelers die een versterking voor Groningen zouden zijn. Zij staan te laag op de ranglijst.

De ballen vanaf de flanken in de 16 blijven gooien  Met killerspitsen Larsen en De Leeuw veel kans op succes.

Beloofd een spannende wedstrijd te worden. 

Herman Badkuip10-02-2022 om 20:54

Verwacht net als Marco een lastig duel zaterdagavond tegen Fortuna Sittard....zijn versterkt uit de wintertransferperiode gekomen door de komst van keeper Verrips, centrale verdediger Siovas, rechtsbuiten Botaka en de twee bij FC Groningen bekende spitsen Gladon en Benschop. Zian Flemming is de man in vorm en blijft levensgevaarlijk met zijn schoten van buiten de 16 meter, ook de ervaren, lepe spits Mats Seuntjes moeten we goed in de gaten houden! Denk dat de broederstrijd tussen Deroy en Laros Duarte op het middenveld óók heel interessant gaat worden....FCG in dezelfde vorm als afgelopen zondag tegen Go Ahead gaat 't waarschijnlijk wel redden met de steun van het thuispubliek in de rug! Belangrijk blijft een enorme strijdlust, die alle spelers van FCG moeten leveren....Niet té veel ballen terug spelen op Leeuwenburgh, maar zoveel mogelijk vooruit met de ballen én aanvallen over de vleugels. De vleugelspitsen [Abraham en Suslov] én de wingbacks Dankerlui en Meijer moeten zorgen voor strakke ballen op de Leeuw en Strand Larsen! Snel druk zetten op het doel van keeper Verrips en blijven knokken voor elke bal! Laat tegenstander Fortuna Sittard niet in het spel komen, want dan wordt 't moeilijk....Ga voor een kleine overwinning voor het team van trainer Danny Buijs.....

Euroborg10-02-2022 om 21:14

FC Groningen zal zaterdagavond tegen Fortuna Sittard weer het spel moeten maken, net als in het duel van afgelopen zondag tegen Go Ahead. Hoop dat wij weer snel een eerste doelpunt maken en voor de rust er nog eentje bij kunnen maken, zo niet, dan kan 't weer uitlopen op vechtvoetbal...Verwacht véél strijd van beide kanten, óók Fortuna heeft de punten keihard nodig om bij de degradatie-plekken weg te komen en gaat misschien na de rust wel oppertunistisch voetballen als zij op achterstand staan! Voor de mannen van Buijs belangrijk, dat zij dáár heel alert op zijn en gaan profiteren met snel uitgevoerde aanvallen op het doel van Fortuna....Volgens mij is de steun van ons thuispubliek weer heel belangrijk bij dit duel, met z'n allen achter FCG staan, dan komt 't vast wel goed! Ga voor een 3-1 overwinning, goed voor het zelfvertrouwen van ons jonge team én weer een stap dichter bij het linkerrijtje! 

no guts no glory10-02-2022 om 21:26

Het lijkt dat Danny het aardig op de rit heeft. Zou in thuiswedstrijden toch zeker voor Ngonge kiezen ipv Abraham of de Leeuw. Die Ngonge blijft ondanks dat hij niet meer in de basis staat scoren. Ik zeg weer 2-1 

appie happie10-02-2022 om 22:14

Ik vind Abraham voorlopig nog niet echt gevaarlijk...werkt wel,maar dat is alles.

Denk dat je Flemming in de gaten moet houden voor de rest ist minder dan de fc..dus 3 punten..

Nachtwacht11-02-2022 om 18:39

Abraham doet het prima en moet de rest van het seizoen blijven staan. Hij is steeds effectiever en de samenwerking met Meijer verloopt gewoon goed, waardoor beiden de laatste wedstrijden beter uit de verf komen. Daarnaast maakt hij enorm veel verdedigende meters (mij soms te veel). Ik vind de Leeuw minder effectief. Werkt hard, maar zou hem eerder wisselen voor Ngonge  

appie happie11-02-2022 om 19:38

Nou Abraham is nog niet gevaarlijk geweest..ik heb hem ooit 1 x een 300% kans zien missen.

Van mij mag hij echt wel komen hoor..

Alf11-02-2022 om 10:40

Rendement van De Leeuw is laag. Hij werkt wel hard. En dat is misschien de reden dat hij tot nu toe de voorkeur krijgt.

Marco11-02-2022 om 12:17

De Leeuw moet het van de aanvoer hebben. Dit ontbreekt vaak, waardoor hij weinig kansen krijgt. Nu alle verdedigende aandacht naar Larsen gaat, zou het slim zijn om meer voorzetten op De Leeuw te doen, hij scoort net zo makkelijk. 

Bayco11-02-2022 om 14:55

Ik verwacht ook wel een overwinning voor fc.

Denk dat de mogelijkheden liggen bij de verdediging van fortuna..die nieuwe jongens zijn niet fit genoeg.. dus als fc genoeg druk naar voren weet te zetten en die jongens onder druk kunnen houden liggen daar echt mogelijkheden 

11-02-2022 om 15:09

Fysiek sterke tegenstander waar vooral de verdediging van FC G heel alert moet zijn. en idd.  als Buys geleerd heeft van het eigen spel van vorige week (GAE) dan doet hij hetzelfde: ver van de goal spelen, flanken gebruiken met snelle voorzetten en steekpasses en veel pressie op de 20 meter van tegenstander..  Ik kijk uit naar deze wedstrijd want een overwinning/ 3 punten ( dwz NIET een gelijkspel ) geeft een trendbreuk in de kansen en eindklassering.

 

Nachtwacht11-02-2022 om 18:41

Met een ouderwetse 3 punter kan het een heerlijk weekend worden. Heerenveen en NEC staan onder en boven ons. Laat die elkaar maar afslachten, zodat wij een plekje stijgen

Euroborg11-02-2022 om 19:59

 Zou morgenavond Cyril Ngonge in de aanval zetten i.p.v. Paulos Abraham óf Michael de Leeuw.....Volgens mij is de Belg in een bloedvorm...De rest van het winnende team van vorige week gewoon laten staan! 

Herman Badkuip11-02-2022 om 23:12

Gewoon met hetzelfde team spelen tegen Fortuna Sittard, never change a winning team! Alleen wisselen als spelers geblesseerd, onder hun niveau spelen óf uitgeblust zijn! Alsjeblieft niet wisselen om 't wisselen, daar schieten we niks mee op....Geeft alleen maar onrust binnen het team!

11-02-2022 om 23:55

@ Herman B.

hernieuwd inzicht over de opstelling en wisselbeleid  van jou? ,  ( maar dat hadden we toch allemaal al gezien...  Buys mag het zeggen )  

TomOkker12-02-2022 om 07:23

De Leeuw gewoon laten staan is samen met Duarte die enige de bal bij dezelfde kleur shirtje krijgt. Als Larrsen de ballen in de dekking wel onder controle krijgt, net als in de 2e helft tegen GAE, dan wordt het pas echt interessant.  Als de belg in bloedvorm is dan zou hij spelen maar er zit een raar kronkeltje in de bovenkamer van die jongen en ik snap waarom hij niet speelt. In potentie is hij 1 van de  beste spelers die FCG heeft maar bij de FC vraagt men meer dan alleen talent. In de volksmond noemen we dat strijd.

debultjes12-02-2022 om 20:32

Wat een prutser die Ngonge...

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!