Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - PEC Zwolle uit

Door Tom Kuiper 16 reacties

Terwijl Eunice nog over Nederland raast blikken wij vooruit op aanstaande zondag. FC Groningen speelt dan de uitwedstrijd tegen het ‘gereanimeerde’ PEC Zwolle. De Zwollenaren boekten afgelopen weekend een knappe 3-4 overwinning in Leeuwarden. FC Groningen zal de stijgende lijn graag willen voortzetten.

PEC Zwolle

Wie had nog gedacht dat PEC Zwolle een rol van betekenis zou gaan spelen in de tweede seizoenshelft? Met 6 punten uit 18 wedstrijden ging PEC de geschiedenis boeken in als slechtst presterende ploeg ooit in de eerste competitie helft van de Eredivisie. Met 3 overwinningen in de laatste 4 competitieduels is PEC de inhaal race goed gestart. De verwachting is dat PEC Zwolle aankomende zondag het spel wil maken en het is interessant om te zien wat de FC hier tegen over zet.

FC Groningen

Aanvoerder Mo El Hankouri heeft vandaag naar buiten gebracht dat hij zijn contract niet gaat verlengen en in de zomer vertrekt. Mo hoopt zichzelf op een hoger niveau door te ontwikkelen. Aanstaande zondag staat Mo waarschijnlijk in de basis.

Verwachte opstelling: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Meijer; Suslov, Duarte; El Hankouri, De Leeuw, Abraham; Strand Larsen

Zondag word de club EINDELIJK weer gesteund door een kolkend Groen Wit uitvak! De volle capaciteit mag worden benut en dat betekend dat er 500 Groningers hun club mogen toeschreeuwen.

Reacties:
grunn196718-02-2022 om 20:07

Onvervalste degradatie kraker. Nr 10 t/m 18 kunnen nog allemaal degraderen.

Thuis met heel veel geluk een puntje.

Pec is in goede doen, ik denk dat FC met puntje blij mag zijn.

Metworst18-02-2022 om 20:28

Ik had graag bogarde gezien i.p.v Mo. In de loop van de 2e helft Irandust en NGonge erin voor spelers welke eventueel ondermaats presteren of rust nodig hebben. En wellicht wat speeltijd voor Tounetki of een talent (Valente)

Euroborg18-02-2022 om 20:33

Misschien ook speeltijd voor Delaho Irandust? Hopelijk geeft Danny Buijs ook de jonge talenten [Emanuel Matuta en Melayro Bogarde] speeltijd, zou inderdaad een Sebastian Tounekti ook weleens zien spelen! Liever geen Mo el Hankouri, de laatste invalbeurten waren geen succes! 

Herman Badkuip18-02-2022 om 20:30

Hoop niet dat PEC Zwolle zondagmiddag over FCG heen stormt zoals Eunice vandaag....Met een gehavend FC Groningen zou één punt in deze uitwedstrijd al een prima resultaat zijn! Nog maar even afwachten welke spelers zondag meespelen, zou wel erg sneu zijn als Buijs veel nieuwe spelers in de basisopstelling moet zetten...

brummie18-02-2022 om 22:27

Jammer dat er zoveel twijfelgevallen zijn. Had graag zoveel mogelijk dezelfde opstelling gezien van de laatste serie wedstrijden, waar FC goed voor de dag kwam. Dat zou meer vertrouwen en vastigheid opleveren. 

appie happie18-02-2022 om 23:45

Ik zeg meestal dat de FC wint!! Meestal verliezen ze dan...zeg ik nu gelijk,dan winnen ze misschien.

 

 

Nee niet te veel op...

Bombarda779119-02-2022 om 09:08

Citaat: Mo hoopt zich op een hoger niveau door te ontwikkelen Einde Citaat

Pardon? Ik heb nou niet het gevoel dat hij wekelijks de beste speler van Groningen is... Zijn mentaliteit en werklust lijken verder in orde. Maar een hoger niveau? Ben benieuwd waar hij dan aan zit te denken. Dit is wel een beetje de max volgens mij. We wachten het wel even af, maar ben voor Mo bang dat het Willem II, Sparta of iets dergelijks gaat worden... hoe dan ook, succes Mo. 

appie happie19-02-2022 om 10:51

Zou zo maar de Ardennen kunnen zijn..hoger niveau toch!! Kom op  zeg  1 x 2 doelpunten tegen Willen II uit ( dacht ik).

Voor de rest af en toe een aardige actie maar voor de rest ondermaats..komt 9 van de 10 x zijn mannetje niet voorbij..

#Hoogmoetswaanzin

Rob197019-02-2022 om 14:13

Ik heb er ook even over nagedacht, en slechts een voorzet kan ik mij herinneren waaruit is gescoord.....beetje weinig voor een voorbereidende speler. Hij zal met Buijs mee gaan denk ik, maar die gaat ook geen stapje hoger maken. Ik laat mij verassen. 

Marco19-02-2022 om 09:44

Zou het voetbal ten goede komen als Kasanwirjo laaste man komt te staan en Te Wierik rechtsback.

Vorig seizoen een apatische wedstrijd. Hopelijk gaat Groningen aanvallen over de flank. Aanvallen in zulke wedstrijden is de beste verdediging. 

 

19-02-2022 om 13:26

beide clubs hebben de punten nodig ( PEC Zwolle nog iets meer dan FCG ), dus een tactisch steekspel met een gelijke stand... ieder een punt... dat verwacht ik.   

brummie19-02-2022 om 13:52

PEC zit in goede fase en 4 competitiewedstrijden op rij niet verloren. Schreuder laat zijn elftal met heel veel pressing spelen. Zekrer gezien bij FC er aardig wat twijfelgevallen en helaas daardoor wisselingen in het elftal nodig zijn,  een lastige middag. 

 

appie happie19-02-2022 om 14:01

Laat Pec maar komen,Fc is goed in de omschakeling daarom verwacht ik Ngonge ook in de basis!

Te Wierik niet op RB hij kan nl niet de hele kant bestrijken..dus als Hankouri nou persé moet spelen dan maar op RB..en ik zou Bogarde erin zetten als  breker op middenveld,dan kan Duarte iets meer naar voren spelen..

Maar ik ben Danny niet...die zal wel een ander idee hebben..

Euroborg19-02-2022 om 16:55

Hey Appie, denk zomaar dat jij een prima trainer zou zijn voor ons FCG.....jij hebt een goede kijk op het spelletje! 

A Matter of Honor19-02-2022 om 16:59

Maar goed dat jij Buijs niet bent,Appie, anders werd jij ook besmeurt met pek en veren, aan het eind van de competitie, de Euroborg uitgeknikkerd, richting Kozakkenboys.

Euroborg19-02-2022 om 17:42

Wat jammer nou AMOH, weer zo'n negatieve post van jou....daar zitten de échte Fc Groningen-supporters echt niet op te wachten hoor. Wanneer kom jij nou eens met een opbouwende voorbeschouwing op de wedstrijd? Hoe zou jij FCG laten voetballen in Zwolle? Ben ontzettend benieuwd of jij met iets zinnigs komt......

A Matter of Honor19-02-2022 om 22:06

Ik weet niet of het iets zinnigs is, want ik ben geen super analist, zoal zovelen op dit forum, maar ten eerste kwam bij mij Jan Hoekstra in het doel,want ik vind Leeuwenburgh geen eredivisiekeeper. Verder isTer Wierik geen schim meer van zijn eerste periode bij FC-GRONINGEN. Meijer op linksback, prima ventje. Dankerlui eens wat vaker op zijn positie laten spelen en je zult zien dat hij beter gaat renderen.. ik zou graag Bogarde en Matuta wat vaker zien spelen. Je huurt geen speler om hem op de bank te zetten Middenveld zit wel redelijk in elkaar. Mo El Hankouri op rechtshalf of rechtsvoor,  en niet overal anders , behalve op zijn eigen favoriete plek.De voorhoede met Strand Larsen in de punt met op links Abraham en op rechts Mo of Suslov, ofschoon  Suslov de laatste tijd in een dipje zit. Dit zal niet de opstelling van Buijs zijn want daar is hij veel te eigenwijs voor, nou laat ik nu dan ook eens eigenwijs zijn en dit als mijn opstelling  te zien. Verder hoop ik dat dit verhaaltje in jouw ogen iet zinnigs heeft opgeleverd, want ja ik ben geen kenner en ik volg GVAV/FC-GRONINGEN pas vanaf de jaren vijftig, dus nog niet zo.lang. Een ding nog: We hebben door de jaren heen vaak prima trainers gehad maar zijn  als supporter de laatste 5/6 jaar behoorlijk door de leiding van de club benadeeld qua trainer. Over de wedstrijd van morgen kan ik kort zijn, spelen ze zoals tegen Fortuna dan wordt het een "walk over " zo niet dan wordt het wederom een billenknijpwedstrijd,  sorry maar zo zie ik het

Euroborg19-02-2022 om 17:58

Verwacht dat FC Groningen zondag tijdens het lunchduel met PEC Zwolle haar geliefde reactie-voetbal kan gaan spelen......PEC Zwolle zal het spel in de thuiswedstrijd willen maken én FCG kan heerlijk op de counter gaan spelen en zal ongetwijfeld kansen krijgen in dit duel. Blijft nog even afwachten met welke spelers FC Groningen gaat spelen in Zwolle, hoop dat 't basisteam van de laatste weken niet te veel gewijzigd is. Zou zelf Ngonge in de basis zetten i.p.v. Abraham en zeker Bogarde op het middenveld zetten....Wel fijn dat er weer veel publiek in het stadion zal zitten, ook een uitverkocht uitvak van FCG! Alleen maar goed voor een sfeervolle ambiance tijdens de wedstrijd én dat zal alle voetballers motiveren om het beste uit zichzelf te halen!

Herman Badkuip19-02-2022 om 20:47

Vanavond een heerlijke partij voetbal gezien tussen Willem II en Ajax....slecht weer, het regende de hele wedstrijd, soppige grasmat, maar een geweldige sfeer in het stadion, waardoor de spelers van beide teams extra gemotiveerd waren en met een enorme inzet om elke bal streden! Wessel Dammers speelde als centrale verdediger een wereldpartij, maar ook hij moest 't uiteindelijk afleggen tegen Lucky Ajax....FCG moet eerst de hindernis PEC Zwolle overwinnen en krijgt dan volgende week zaterdag weer een uiterst lastige klus tegen een sterk Willem II!

Bas3819-02-2022 om 20:50

Lekker hoor dammers wegdoen kon je gewoon goed gebruiken speelde super goed maar ajax terecht gewonnen ik zeg 3-1 voor zwolle wij geven altijd graag de 3punten aan de onderste dus zal morgen niet heel veel anders zijn 

Rob197019-02-2022 om 21:19

Daarom had ik ook wel graag Buijs willen zijn, gewoon de juiste spelers op juiste plaats zetten, dan hadden wij een beter elftal gehad. Dammers heeft ook wel wat beperkingen, maar onder druk is hij aardig stabiel, en een goede opruimer, en daarop is hij ook gekocht.

19-02-2022 om 22:06

No use crying over spilt milk...

Dammers en El hankouri zijn niet de laatste transfers... ik verwacht weer een grote mutatiegolf in de zomer... en wat ze DAN gaan doen onder trainer Wormuth met de positie van LB en RB... daarin speelt de laatste serie compettiewedstrijden een rol, en dus onder leiding  van trainer Buys...eergevoel heeft ie genoeg, maar het beperken van risico's staat bij deze trainer op 1.  Dus veel verdedigend opgestelde spelers bij de FC en vaak spelend op eigen helft.

Het meest beducht ben ik over de aanvallende beperkingen bij onze club : JSL en De Leeuw en Suslov en Abraham, ... weten zij nog de komende reeks te scoren en wedstrijden te beslissen? Daarachter, Irandust, Duarte, Van Kaam en Bogarde en El Hankouri ... op zich redelijke ED voetballers, maar het middenveld is nog (te) vaak voor de tegenpartij.  

Oeleoptak19-02-2022 om 23:13

Er moet iig een goede RB komen. Verder dribbelkundige spelers die voorin een goede voorzet kunnen geven, zowel links als rechts. Of er zoveel spelers vertrekken betwijfel ik, veel contracten lopen nog door. Ik zou De Leeuw niet meer verlengen, die is toch al niet de snelste en kan het niet meer over de volle belopen. Als JSL vertrekt moet daar ook weer wat anders. 
maar eerst maar eens de eredivisie veilig stellen. Dat is al lastig genoeg met deze ploeg in onbalans. Velen hier denken dat het een ploeg met kwaliteit is maar dat denk ik dus niet. Dat zijn er hooguit een paar met potentie. De rest is of onder de maat of middelmaat. Kaam bv wordt regelmatig hoog geschat, maar heeft fysiek tegen en is mentaal ook niet wat je op een centrale plek wil. Messaoudi laten gaan was dus een blunder. Irandust en Balker hebben we niet of amper gezien. Wat er ook gebeuren zal. Nog meer kneuzen hebben wij echt geen behoefte aan. 

FCG_far away_120-02-2022 om 10:39

Ik zou De Leeuw juist wel verlengen. Hij brengt in het veld niet zoveel, maar ik denk buiten het veld juist wel. Ervaring in de kleedkamer is ook belangrijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!