Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - NEC: Jacht op plek 8

Door Sven Heikens 6 reacties

Na het bonuspunt van de wedstrijd afgelopen week bij Feyenoord en de nederlagen van zowel Cambuur als NEC is plek 8 ineens weer in zicht gekomen voor FC Groningen. De plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op Play offs voor Europees voetbal. Komende zaterdag kan Groningen een belangrijke stap zetten om na 34 wedstrijden op plek 8 te staan, namelijk tegen NEC Nijmegen

FC Groningen

FC Groningen liet vorige week in de uitwedstrijd bij Feyenoord zich van zijn goede kant zien. Feyenoord wist totaal geen druk op de vijfmansdefensie van FC Groningen en zo voetbalde Groningen er onder leiding van Kasanwirjo en Duarte erg goed onderuit in de eerste pakweg 35 minuten. De tweede helft kwam Groningen meer onder druk te staan, maar vocht Groningen zich naar het punt waarbij Peter Leeuwenburgh met een aantal knappe reddingen aan het werk werd gezet. Kortom, de positieve lijn die al een aantal weken zichtbaar is, was ook duidelijk aanwezig in de lastige wedstrijd in de Kuip.

Door deze stijgende lijn heeft Groningen, zoals gezegd, de play off plekken voor Europees Voetbal in zicht gekregen. Cambuur en NEC staan resp. 3 en 2 punten voor Groningen. Genoemde ploegen zitten in een lastige periode met onder andere vele personele problemen. Cambuur speelt thuis tegen Ajax en zo heeft Groningen goede kansen om plek 8 te bemachtigen zaterdagavond iets na half 9.

Over de selectie van FC Groningen en de invulling qua formatie is op het moment nog weinig te zeggen. Vermoedelijk zullen Buijs en Poldervaart terug vallen op de basiself van afgelopen zaterdag, maar als dit wederom in een vijfmansdefensie of terug naar een viermansdefensie zal zijn, zal zaterdagavond moeten blijken.

NEC

Tegenstander NEC zit in tegenstelling tot Groningen meer in een negatieve lijn. Van de afgelopen 7 wedstrijden wisten de Nijmegenaren slechts 1 wedstrijdje te winnen, op bezoek bij Heerenveen. Een reden hiervan kan zijn dat trainer Rogier Meijer ook erg veel personele problemen had de afgelopen weken. Maar zoals het nu lijkt, keren de meeste spelers (Tavsan, Marquez, Bruijn, Vet) weer terug bij de selectie en zou ook Bony zomaar kunnen aansluiten komende zaterdag in de Euroborg.

Groningen en NEC stonden dit seizoen al 2 keer eerder tegenover mekaar. In de Goffert speelde FC Groningen misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en verloor het met 3-0. Thuis in de beker, een kleine twee maanden terug, was Groningen lang de bovenliggende partij, maar wist toch NEC de overwinning mee te nemen naar Nijmegen. Groningen is gewaarschuwd.

Het 'zes-puntenduel' wordt gefloten door scheidsrechter Van der Eijk. Aftrap in Euroborg, met opnieuw een uitverkochte Noordtribune, is 18:45 uur! Come on FC! Op naar plek 8

Reacties:
Metworst10-03-2022 om 20:13

Dit seizoen al 2 keer verloren van NEC, ze zijn gewaarschuwd. Maar 3 x = scheepsrecht, duuuuuss.

 

Nachtwacht10-03-2022 om 20:57

 Revanche voor het onverdiende bekerverlies. Belangrijke pot

Herman Badkuip10-03-2022 om 21:25

Denk dat FC Groningen zaterdagavond tegen NEC Nijmegen moet uitgaan van eigen kracht met de geweldige steun van het thuispubliek in de rug! Geen 5-mansverdediging, maar een 4-4-3 opstelling en vóóral vooruit spelen met veel druk op het doel van Mattijs Branderhorst! Ben benieuwd naar de opstelling van trainer Danny Buijs voor deze belangrijke wedstrijd. Cambuur speelt morgenavond een lastige wedstrijd thuis tegen Ajax....als FCG dit seizoen nog iets wil, zal het thuis moeten winnen van NEC!

Ronnie 11-03-2022 om 10:18

#Herman, volgens mij stel je met een 4,3,3 opstelling 1 persoon teveel op Herman. Of je moet bij de eerste 4 de keeper al hebben meegerekend...

Herman Badkuip11-03-2022 om 11:56

Wilde zaterdag met 12 man tegen NEC spelen.....maar onze 12e man staat al op de Noordtribune! 

Euroborg10-03-2022 om 21:30

NEC blijft een lastige ploeg voor FC Groningen, dit seizoen twee keer verloren in de competitie kansloos in de uitwedstrijd én voor de beker onverdiend uitgeschakeld door de Nijmegenaren.....Als ik trainer Buijs was, zou ik zaterdagavond kiezen voor een 4-4-2 opstelling met Leeuwenburgh op doel, een achterhoede met Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum en Meijer, op het middenveld, Suslov, Duarte, Kasanwirjo en Irandust én De Leeuw met Strand Larsen voorop! 

10-03-2022 om 21:53

off record:

  Fc Groningen ( en o.a. Feyenoord en enkele buitenlandse clubs ) hebben belkangstelling voor jeugdspeler/ spits JAZON EZEB ( 15 jaar ) van Zweedse Hammarby ( bron VP , 10-03 )

Euroborg10-03-2022 om 22:01

Dan zal Jazon Ezeb wel naar Feijenoord gaan.....

brummie11-03-2022 om 08:24

Verwacht een stug potje morgenavond tegen NEC. Hoop dat FC snel scoort zodat wedstrijd opener wordt. Onze ploeg zal t.o.v. vorige wedstrijden tegen NEC met meer vertrouwen en vastigheid spelen. Op naar een mooi resultaat! 

Euroborg11-03-2022 om 20:09

Zelfvertrouwen van de FCG spelers zal zeker groot zijn na de laatste wedstrijden, maar hopelijk niet té groot....Goed geconcentreerd én heel alert voetballen blijft altijd heel belangrijk! Zou heel fijn zijn als de FCG de eerste goal in het eerste kwart van het duel tegen NEC zou kunnen maken....afwachten nog maar even....Eerst nog maar even kijken welke spelers trainer Danny Buijs laat spelen....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!