Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest uit bij Heerenveen

Door Vincent Duitsch 7 reacties

Na een heel slechte editie van de noordelijke derby verliest FC Groningen met 2-1 van Heerenveen.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd door een snelle 0-1 voorsprong na een prachtige aanval dat werd bekroond met een doelpunt door Luciano Valente. Helaas was de vreugde van korte duur door slecht uitverdedigen bij een corner waar Heerenveen de gelijkmaker maakte.

Eigenlijk was de wedstrijd hierna al gespeeld. Groningen speelde slecht, afwachtend en kon geen vuist maken tegen de Friezen. In de 2e helft kregen zowel Marvin Peersman als Brynjolfur Willumson rood. en kwam onze FC uiteindelijk met 9 man te spelen. De 2-1 voor Heerenveen tussen de beide rode kaarten in was dan ook niet onverwacht te noemen.

Eigenlijk kunnen we concluderen dat dankzij Etienne Vaessen de uitslag niet groter is uitgevallen.

Op naar Go Ahead thuis!

Reacties:
Zeeman23-09-2024 om 12:15

Gauw vergeten , kan gebeuren, is mischien ook wel goed dat dit nu gebeurt, goeie les voor de jonge spelers, op nr de volgende wedstrijd.

Nu niet gelijk in paniek raken, op nr Gohead Eagles.

ChiChi23-09-2024 om 12:17

Ik ben geschrokken dat ze zo onder de ondergrens kunnen zakken.

Het was weer net zo slecht en slap toen in het degradatie jaar!

Het werd pas weer beter toen de invallers er in kwamen.

Zullen de jonkies toch niet zo goed zijn als velen denken? ( Schreuders, Blokzijl, Postema )

Het is te hopen dat ze zich zondag herpakken.

Boerentrien23-09-2024 om 12:58

Niet vergeten, dat we zowel tegen AZ als Feyenoord gelijk hebben gespeeld. Bovendien heeft dit team al een paar maal laten zien over veerkracht te beschikken. Het kan toch niet zo zijn, dat 1 slechte wedstrijd nu voor zoveel twijfel gaat zorgen. 

Marco23-09-2024 om 14:14

Het was heel slecht, na de voorsprong. Bijna passend bij een degradieploeg, hoe ze elkaar steeds in de problemen brachten met dom balverlies, verkeerde keuzes en rode kaarten. 

Waarom werd er nog een bal door het midden weggekopt uit de eigen 16. Jeugdspelers wordt al geleerd om dit via de zijkanten te doen. Dezelfde domheid koste de overwinning tegen Almere. 

Hoekschoppen slecht genomen. Was vorig seizoen nog een wapen. 

Het elftal was onherkenbaar, waarbij AZ een goed voorbeeld had gegeven hoe je Hveen moest aanpakken. 

Geef de misdragende hooligans een gebieds- en stadionverbod voor het leven als club. 

Twee punt.23-09-2024 om 15:01

Ik kan mij voorstellen dat als je de hele wedstrijd uitgedaagd wordt door zo'n fraise strontboer, je na de wedstrijd dit even recht wil zetten, over het hek klimt en die strontboer een dreun op z'n bek geeft. Daarvoor hoef je niet als "hooligan" aangemerkt te worden. Dat doet elke echte Groninger jongen die, en zeker door zo' n pleuris fries, te na wordt gezeten. Bah, wat is dat toch een misselijk volkje die strontvliegen. 

Herman Badkuip24-09-2024 om 10:50

Ben 't niet met jou eens Twee punt, geweld in óf rond een stadion kun je nooit goed praten. Altijd slecht voor het imago van jouw eigen club!

Twee punt.25-09-2024 om 10:11

Goed dat je het niet met mij eens bent, maar op bezoek bij die strontboeren gelden er andere wetten als"het liefste jongetje van de klas". Aanpakken die gasten, met hun arrogante koppen. Voordeel is dat ze ook nog naar Groningen moeten, maar dan komen ze met de broek vol, schijtluizen zijn het.

Hoekie25-09-2024 om 13:38

Bij elke club lopen figuren die niet sporen en de club een hoop schade berokkenen. Wat denkt Tweepunt te bereiken als er thuis herrie wordt geschopt door ons eigen schorremorrie en daardoor de FC financieel wordt gedupeerd. Ik heb het dan niet over de grote groep supporters die zich bij uitwedstrijden keurig netjes gedragen. 

Fugazi26-09-2024 om 08:11

Tja. Wat moet je nou weer met zo'n reactie. Laat ik hier verder maar niet op ingaan 

Twee punt.26-09-2024 om 09:51

Het is mij toch weer gelukt!! Ik heb deze reactie alleen geplaatst om te kijken hoe hier op wordt gereageerd en zie dat de Boerenmacht supporters brave burgers zijn die niets kwaad in de zin hebben, totdat..............

(herinnert iemand zich Geert Spieker nog??)

Herman Badkuip23-09-2024 om 15:15

Eén kleine nederlaag tegen Heerenveen is nog géén reden voor paniek hoor....Daar komen de mannen van Dick Lukkien écht wel weer overheen. Neem als voorbeeld het team van Robin van Persie, in Alkmaar volkomen weggetikt ná de rust, kleine nederlaag tegen Twente én toch gewonnen van een nog ongeslagen FC Groningen! Ook onze jongens gaan zich zondagmiddag 29-9 weer herpakken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles! Zónder Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson, zij zijn voor twee wedstrijden geschorst door de KNVB!

Boerentrien24-09-2024 om 20:26

Het is voor Blokzijl wel goed, dat hij nu aan het spelen van hele wedstrijden in de eredivisie  toekomt. Ik ben echt  benieuwd, hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. En Rente is er toch weer bij zondag?

Herman Badkuip25-09-2024 om 08:22

Laten we 't hopen Boerentrien, anders wordt het centraal achterin wel erg onervaren met Thijmen Blokzijl én Sven Bouland.....

Harris26-09-2024 om 11:24

Wat Marco zegt over die kopbal van Postema  bij het tegendoelpunt klopt wel. Ik verbaas me er iedere keer weer over dat Lukkien bij een corner tegen geen eigen speler rond de middenlijn of tussen middenlijn en 16 meter gebied houdt, bij iedere afvallende bal zijn wij kwetsbaar omdat er dan niemand staat. Postema en van Bergen hebben niks te zoeken in ons 16 meter gebied denk ik. Als 1 van deze twee nu gewoon voorin blijft bind hij minimaal 2 tegenstanders aan zich wat nu niet het geval is. Wat is jullie mening?

ChiChi26-09-2024 om 13:04

Volledig mee eens!

Herman Badkuip26-09-2024 om 13:34

Je hebt gelijk als jij stelt dat er helemaal geen spelers van FCG tussen de 16 meterlijn en middenlijn lopen, ze stonden bij de tegengoal van Heerenveen allemaal in het strafschopgebied. Toch blijft 't een grote fout van Romano Postema, die zo'n bal nooit door het midden mag koppen, altijd naar de buitenkanten! Weer een leermoment voor onze jonge selectie én technische staf....neem aan dat dit soort situaties bij de nabespreking van de wedstrijd altijd aan bod komen.

Fugazi26-09-2024 om 15:55

Dat is niet alleen onder Lukkien het geval. Dit was bij zijn voorgangers ook al het geval. Ik vind het in ieder geval een grote ergernis en getuigd van angst. Je roept op die manier zelf af dat je vaak niet onder de druk uitkomt. Ik zou gewoon Postema en van Bergen voorin houden met een corner tegen. 

King Poffel26-09-2024 om 16:06

Eens. Heb nooit begrepen waarom sommige trainers alle spelers in de 16 wil hebben bij corners. Zoals Fugazi ook aangeeft, wordt dan lastig om onder de druk uit te komen.

Oeleoptak26-09-2024 om 16:28

Mee eens. Bergen kopt de eigen goal er in en nu dit weer. Hoewel in dit laatste geval er meestal géén goal uit valt. 
Maar toch liever de aanvallers voorin houden. Nu wordt de bal vaak weggetrapt en is die sowieso voor de tegenstander. Herinner me nog een snelle uittrap van Jurjus waar Postema dacht ik uit scoorde. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!