ADO Den Haag speelt Groningen van de mat

Door 0 reacties

De Euroborgmythe is voorbij. Met de 2-5 winst van ADO Den Haag in de betonnen bak is er definitief een einde gekomen aan de magie. En hoe. Op een verschrikkelijke manier werd Groningen vanmiddag afgedroogd. En dat was met name te danken aan de verdediging, die als een gatenkaas uiteen viel.

Al in de 3e minuut was het raak voor de Hagenezen. Na eerst een bal op de lat was het vanuit de corner die volgde de 1-0 die binnen werd getikt op een simpele manier. Toch zette Groningen goed druk, maar kwam vooral Mols via de prima counters van de westerlingen vaak dicht bij een doelpunt. Goran Lovre wist de Groningers weer op het goede spoor te zetten met de 1-1. Nog geen 15 minuten later viel de Groningse verdedeging weer compleet uiteen en kwamen de Hagenezen opnieuw op een voorsprong. 1-2. Gelukkig zag Erik Nevland nog een gaatje en kon zo de bal in het doel tikken en was de ruststand 2-2.

In de tweede helft werd Groningen compleet van de mat gespeeld. Dat werd ingeluid met een enorme blunder van Gibril Sankoh, die er van uit ging Mols van zich af te hebben geschud, wat helaas niet waar was. Mols kon doorlopen en zo de 2-3 binnen tikken. En toen was het gedaan. Vele hoge ballen naar voren wat weinig meer met voetbal te maken had. En zonder er al te veel woorden aan te verspillen is het dan zo maar 2-5. 2-7 had ook de einduitslag kunnen zijn, want Roorda redde een paar keer prima voor Groningen. Een slecht optreden van de noordelingen, die volgende week tegen Utrecht duidelijk verbetering in hun spel moeten brengen.