Ajax - FC Groningen in evenwicht

Door 0 reacties

FC Groningen speelde vanmiddag in de Amsterdam Arena. Het duel werd afgesloten met een 2-2 eindstand.

Het begin van de eerste helft was saai. Beide ploegen zochten naar openingen en creërden weinig kansen. Wel was er dreiging van beide ploegen. Zo strandde een voorzet van Metaj in de handen van Stekelenburg, zodat Berg er net niet bij kon.

Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Oud FC Groninger Luis Suaréz hield vanaf ongeveer 18 meter verwoestend uit en liet Brian van Loo kansloos: 1-0. Echter was het na ongeveer een minuut alweer gelijk. Uit een hoekschop kon doelman Stekelenbrug nog knap redding brengen op een kopbal van Lovre. Uit de voorzet van Fledderus kopte Berg knap binnen: 1-1.

Verder kwamen er in de eerste helft niet veel kansen.Wel was er nog een schot van Maduro, maar hij schoot net naast.

Het begin van de tweede helft was niet bijzonder. Groningen begon wel met een kleine kans van Berg, maar zijn schotje belandde in de handen van Stekelenbrg. Ongeveer twee minten later was het dan wel raak. Berg kopte raak uit een voorzet.

Daarna was het lang wachten op meer kansen. Tien minuten later was het Huntelaar die uit een voorzet van Heitinga bijna de 2-2 wist te scoren, maar dit gebeurde niet. Dat gebeurde wel in de 82ste minuut. Huntelaar lobte knap over Van Loo hee. Aan het einde van de wedstrijd was Stam nog bijna bij de 3-2, maar zijn liggende schot belandde in de handen van de prima keepende Van Loo.

De volgende wedstrijd die Groningen speelt is over twee weken tegen FC Utrecht.