Babel doet samen met Ajax Groningen de das om

Door 0 reacties

FC Groningen is er niet in geslaagd ongeslagen te blijven. Het werd in de Amsterdam ArenA 3-2 in het voordeel van onze hoofdstedelingen. Doelpunten waren er van Babel(2 maal), Suarez, Levchenko en Emanuelson. Ondanks het eerste verlies blijft Groningen wel bovenin meedraaien.

De eerste helft was zeer matig met in totaal, zo wezen de statistieken aan, maar 4 schoten op doel. Zowel Groningen als Ajax kon het spel niet maken. Er werd te weinig simpel overgespeeld. De lange bal werd te vaak gezocht. Verder dan een kans voor Ajax in de rebound op Roorda kwam het dan ook niet. FC Groningen kreeg alleen in het begin van de wedstrijd een kleine kans via Nevland.

De tweede helft was sprankelender. Beide ploegen hadden kansen genoeg, maar Ajax kwam als eerste op voorsprong via Babel. Via goed uitspelen kwamen zij op voorsprong maar ook de Groninger defensie stond niet als een huis. Levchenko weet de spanning terug te brengen dooreen penaltybinnen te schieten. FC Groningen kreeg die penal van schiedsrechterBraamhaar omdat een verdediger van Ajax Fledderus aantikte. Groningen zettte meer druk en het begon beter te lopen. Suarez weet dan in de 60ste minuut de 1-2 binnen te tikken en een heksenketel in het uitvak volgt. Toch weet Ryan Babel even later toch het net te vinden en de 2-2 te maken. Via een goed afstandsschot van Emanuelson wordt het dan 3-2, en lijdt FC Groningen het eerste verlies. Volgende week moet de FC tegen de grote rivaal uit Heerenveen. Een mooi moment om revanche te nemen voor vanavond en tevens voor de smadelijke 4-0 nederlaag in Heerenveen vorig seizoen.