Bacuna wint met onder 19

Door 1 reactie

De talentvolle FC-middenvelder Leandro Bacuna heeft met Oranje onder 19 5-1 gewonnen van Cyprus en is nu geplaatst voor de Elite-ronde om EK-Kwalificatie. Bacuna maakte de 2-0 in de 35e minuut van de wedstrijd. Dinsdag moet onder 19 tegen Tsjechië en dan wordt beslist of onder 19 eerste of tweede in de poule eindigt.

Bacuna begon tegen Cyprus in de basis, terwijl hij tegen Malta(1-0 overwinning) nog op de bank begon en een half uurtje mee mocht spelen. De coach van Oranje onder 19, Wim van Zwam, was erg tevreden met Bacuna en gunde hem daarom een basisplaats. Na afloop van de wedstrijd zei hij het volgende: ''Leandro zit momenteel in een flow. Hij brengt meer power in de ploeg, laat zien dat hij bij de selectie hoort. Ook op trainingen heeft hij het enorm naar de zin. Je kunt echt zien dat hij lekker in z’n vel zit.''

Het was een gemakkelijke wedstrijd voor onder 19, want na een helft spelen stond het al 3-0 voor onder 19, dankzij goals van van La Parra(Feyenoord), Bacuna en Castillion (Ajax). Tweede helft ging onder 19 het wat rustiger aan doen en kwamen ze 4-0 voor te staan na een doelpunt van Ajacied Burnet. PSV'er Najah maakte in de 86e minuut nog een eigen doelpunt, maar twee minuten later zette ADO Den Haag-speler Vicento de eindstand op het scorebord: 5-1

Dinsdag om 11.15 moet onder 19 zijn laatste wedstrijd afwerken tegen Tsjechië. Als FC- en Oranje onder 19-sterspeler Leandro Bacuna weer 90 minuten mee speelt kunnen de Tsjechen maar beter niet het veld betreden, want Bacuna is in topvorm.