Beloften FC thuis met 2-3 onderuit tegen Jong FC Utrecht

Vanavond heeft het Beloftenteam van FC Groningen verloren van Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Alfons Arts kwam in de eerste helft na een minuut of 25 op de klok, op een 0-1 achterstand. El Aissati benutte namens de gasten een prima ingeschoten vrije trap. Een minuut of vijf later kwam Jong FC langszij. Het was voor de thuisploeg de eerste echte kans van de wedstrijd. Gijs Jasper knikte een mooie voorzet van Kasper Oldenburger tegen de touwen. Op slag van rust kwamen de Utrechters weer op voorsprong. Een gevaarlijke vrije trap werd binnen het Groninger zestien metergebied van dichtbij verlengd en stuitte hard op de borst van doelman Stefan van der Lei die in de baan van het schot stond. Uit de rebound kon Giovanni Troupee de 1-2 binnentikken. Na ongeveer een uur liep Utrecht via Kristoffer Petersen uit naar 1-3. Tien minuten later werd er door de arbitrage hands geconstateerd binnen het Utrechste strafschopgebied. Gijs Jasper mocht vanaf elf meter aanleggen en schoot Jong FC naar 2-3 hetgeen ook de eindstand was.

Op de nederlaag viel vanavond weinig af te dingen. De gasten toonden zich scherper in de duels en hadden naast het meeste balbezit tevens meer dreiging. Voordat Utrecht (tijdens de eerste helft) op voorsprong kwam, had het (na ruim vijf minuten) met een hard afstandschot bijna doelman Van der Lei verrast. Het aluminiumwerk bood soelaas. Binnen een kwartier vloog een tweede rood-witte kans naast het doel van de Groningen.

Jong FC had het lastig en kon zich maar mondjesmaat onder de druk uit voetballen. Tussen - en na beide treffers door (de 1-0 en de 1-1) was Bacuna nog dichtbij een treffer, zijn eerste doelpoging ging naast. En kort na de gelijkmaker zag hij zijn vrije trap gered worden door de Utrecht doelman. Dat de gasten op slag van rust toch weer op voorsprong kwamen was gelet op het spelbeeld geen verrassing.

Na de pauze probeerde FC het zeker maar het was niet overtuigend en scherp genoeg en dan blijf je collectief achter de feiten aan lopen. Oussama Idrissi raakte met een fraaie afstandsknal de lat. Met de 1-3 en de uiteindelijke 2-3 viel er na de doelpunten weinig meer te beleven. Daarvoor ontbrak de kracht en finesse,  om de achterstand om te buigen naar een positief resultaat.

Het is voor Jong Grunn de tweede nederlaag van dit seizoen. De ploeg staat vierde. Op maandag 28 september speelt Jong FC uit tegen koploper AZ.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Lei; Payne (63’ Jim de Leeuw), Larsen (63’ Amakodo), Veendorp, Baas; Bacuna, Bos (81’ Veldman), De Vos; Oldenburger, Jasper, Idrissi.
Rest bank: Gies, Hrustic.