Berg matchwinner in bloedstollend duel

FC Groningen heeft Feyenoord in een meeslepende wedstrijd op een dik verdiende nederlaag getrakteerd. De Groningers streden vanaf het eerste fluitsignaal vol passie en overgave voor elke bal en voor de zege, daar waar de Rotterdammers met een extreem behoudende instellng een punt aan het duel probeerden over te houden. Voor onze FC scoorden Nevland en Berg, de laatste twee maal. Een orkaan van geluid in de Euroborg was het resultaat.
FC Groningen staat nu 11e, met evenveel punten als de nr. 8 en de achterstand op nr. 4 bedraagt slechts twee punten!

Het duel was amper 1 minuut onderweg of er had al een 2-0-tussenstand op het scorebord kunnen staan na twee grote kansen voor Erik Nevland (waaronder een vlammend schot op de paal). De 1-0- voor Feyenoord viel vervolgens uit het niets. Eens te meer bleek dat Makaay een wel erg efficiënt spelende speler is. Groningen liet de koppies vervolgens echter niet hangen en bleef doorvechten en legde in de kolkende Euroborg een fantastische wedstrijd op de mat.

Achterin wist de gehele defensie te overtuigen. Svejdik, de rechtsback omdat Ron Jans Silva rechts op het middenveld had opgesteld als vervanger van de geblesseerde Meerdink, had Slory behoorlijk onder controle en achterin heersten Kruiswijk en vooral Sankoh als vanouds, die in wedstrijden tegen (op papier) top-tegenstanders immer formidabel opereert. (Boerenmacht is dan ook benieuwd hoe zijn wedstrijdinstelling a.s. zaterdag tegen VVV zal zijn). Het koppel Svejdik /Silva speelde aan de rechterkant overigens erg goed samenMaar over de hele linie overtuigde het veldspel. De spelers wisten elkaar goed te vinden.De vooral in deeersye helft een beetje ongelukkig spelende Lovre had in de 30e minuut een 100% kans, maar hij mikte naast.

De tweede helft was fantastisch. Invaller Marcus Berg maakte met zijn eerste balcontact (hoezo gouden wissel!) de dik verdiende 1-1, waarna de geweldig strijdende Erik Nevland de 2-1 binnenschoot. De vreugde was echter van korte duur, binnen een minuut lag de 2-2 alweer achter Van Loo.

Het vervolg van de wedstrijd is met geen pen te beschrijven. Scheidsrechter Vink, die wel erg makkelijk met gele kaarten voor Groningers strooide en aan wie de voordeelregel nog maar eens moet worden uitgelegd, onthield de FC een op het eerste gezicht zuivere strafschop (Lev werd omvergekegeld), Nevland moest zelf zijn krampaanval verzorgen maar had nog net de energie om Marcus Berg in blessuretijd vrij te spelen waarna onze topscorer op weergaloze wijze de zeer verdiende 3-2 binnenpoeierde. Het dak kon eraf in de Euroborg, wat een sfeer!

Het uitvak heeft van de vreugde-explosie van de Groningen-spelers en -supporters weinig meer meegekregen, nog nooit stroomde een vol uitvak zo snel leeg...