Boeiend voetbalgevecht tegen Feyenoord eindigt in 1-1

Door Redactie 15 reacties

De trots van het noorden heeft zijn ongeslagen thuisstatus voor de competitie over de eerste seizoenshelft weten te handhaven. Thuis tegen Feyenoord eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Michael de Leeuw scoorde de openingstreffer ruim halverwege de eerste helft. Uit een voorzet van Tibbling kopte Maduro op de paal, vanuit de rebound schoot de Leeuw de 1-0 tegen de touwen. Kort na de pauze kwamen de gasten op gelijke hoogte. Toornstra gaf de voorzet en de bal ging via Kuyt en Hateboer achter Padt, 1-1. Een paar minuten later werd van der Heijden met direct rood - uit het veld gestuurd, na een overtreding op de doorgebroken Drost. In de score kwam geen verandering meer. Een gegeven dat ook de arbitrage zich mag aantrekken. FC Groningen werd 10 minuten voor tijd een loepzuivere penalty ontnomen nadat Nelom wel heel opzichtig met beide (!) armen de bal tegen zijn bovenste ledematen kreeg.

Eerste helft
In het eerste kwartier van de wedstrijd leek Kongolo al snel gewisseld te moeten worden na een duel met Michael De Leeuw. De verdediger kon de wedstrijd toch uitspelen. Elia die tijdens de openingsfase één keer erg ver mocht opstomen kreeg een schietkans, zijn schot eindigde een meter naast het doel van Sergio Padt. FC liet het spel wat meer over aan Feyenoord en loerde op de omschakeling.

Na ruim 20 minuten schoot Albert Rusnak ruim over het doel van Vermeer, even later kon Michael de Leeuw net niet bij een voorzet van Brian Linssen. Kort daarna was de ban dan toch gebroken. FC Groningen kwam op een 1-0 voorsprong via Michael de Leeuw. Hedwiges Maduro werd direct daarna gewisseld, (hamstringblessure?) en Jesper Drost werd ingebracht.

In het laatste bedrijf voor de rust had Groningen de overhand. Michael De Leeuw ging eerst nog op de bon na een te opzichtige valpartij binnen het zestienmetergebied van de Rotterdammers. Wat scheidsrechter van Boekel niet veel later bezielde bij een gevaarlijke groen-witte uitbraak, de voordeelregel werd niet toegepast en de vrije trap leverde niets op. Op slag van rust was Jesper Drost nog dichtbij een treffer, zijn schot werd gekeerd door Vermeer.

Tweede helft
Feyenoord kwam snel op gelijke hoogte en leek de overhand te krijgen. Maar de rode kaart die snel zou volgen, Van der Heijden haalde de doorgebroken Jesper Drost net buiten de zestien onderuit, voorkwam dat. De vrije trap van Albert Rusnak werd gestopt door doelman Vermeer. Het spel golfde daarna heen en weer. FC Groningen streed voor wat het waard was en zocht de aanval. Ook Hans Hateboer was dicht bij een doelpunt, zijn schot werd over de lat getikt door de Rotterdamse goalie.

In de slotfase had de bal (met een minuut of tien te gaan) op de stip gemoeten. Wat zien 20.000 supporters wel wat het arbitrale trio niet (wil) zien?Hoe dan ook, de Rotterdammers kregen daarna nog een dot van een kans. Sergio Padt voorkwam met een prima redding oog in oog met de doorgebroken Vilhena het tweede Roterdamse tegendoelpunt.

Aankomend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna is het winterstop. Op zondag 17 januari ontvangt de trots van het noorden FC Utrecht.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen (61’ Hoesen), Tamata; Kappelhof, Tibbling, Maduro (26’ Drost); Rusnak, De Leeuw (c), Linssen (79’ Antonia).
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Burnet, Bacuna.

Opstelling Feyenoord
Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden (52’ rood), Kongolo; Vilhena, Toornstra (79’ Kazim), El Ahmadi; Kuyt (c), Kramer (56’ Nelom), Elia (85’ Basacikoglu).
Rest bank: Hahn, Nieuwkoop, Vejinovic, Immers.

Toeschouwers: 22.091

Scores: 25’ De Leeuw (rebound) 1-0, 50’ Kuyt (Toornstra) 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Marco13-12-2015 om 17:10

De Leeuw is wel super belangrijk. Doelpunt in de wedstrijd en voorkomt met een enorme loopactie tot in de eigen 16 dat Elia scoort.

Matige opbouw van achteruit zorgt er voor dat je het laatste kwartier te weinig aan aanvallen toekomt en zelfs nog een paar bange momenten krijgt. Hateboer 75 minuut geheel onnodig een bal verkeerd ingespeeld, 77 minuut gaat het nog een keer mis, 80 minuut Tamata. Had na Marseille-thuis er uit getraind moeten worden, kost zoveel kracht om de bal steeds terug te moeten veroveren.

Heracles uit wordt een belangrijk potje voor de club.

TomOkker13-12-2015 om 17:26

matige opbouw heeft te maken met het feit dat je met te veel mensen voorin staat af te wachten

13-12-2015 om 18:24

jaja...Tom Okker kan je verwijzen naar de TS om er een spreekbeurt te houden en heeft gaarg het laatste woord als het om tactisch inzicht gaat...  overigens niks aan te merken op FC Groningen (1e helft), en dat de aanvallers op een eiland staan is al eeuwen zo...hoe zou dat nou komen, Tom Okker?

13-12-2015 om 20:19

Ja Kees, "piethoantje Tom" weet het meestal  veel beter dan de gemiddelde forumbezoeker. Laat hem maar gewoon lullen joh, hij weet niet beter, piethoantje Tommy.

harley13-12-2015 om 20:56

Iedere pot is belangrijk. Heracles uit is ook maar gewoon 3 punten.

nulvijftig13-12-2015 om 17:11

Arbitrage mag zich schamen. Grunn had hier een pingel moeten krijgen.

TomOkker13-12-2015 om 17:25

arbitrage was prima alleen die commentator van FOX is een eikel

harley13-12-2015 om 20:54

Arbitrage prima? Die grens had een blindengeleidehond !

appie happie13-12-2015 om 21:41

Klopt ook een kakkerkak

marcelfcg14-12-2015 om 07:58

Zeg je dat na het zien van de beelden nog steeds?

TomOkker14-12-2015 om 21:48

Als ik de beelden 3x moet terugkijken om te zien of het opzettelijk hands was dan blijf dat zeggen marcel.

renevanderes13-12-2015 om 17:52

Eindelijk de wedstrijd waar iedere voetbal liefhebber op zit te wachten. Strijd ,passie, durf, kansen, en af en toe mooie commenaties/aanvallen. Vond ons centrale duo goed voetballen. Jammer dat we hier zo lang op hebben zitten wachten, zo spelen in de rest van het seizoen geeft hoop op mooie wedstrijden. Ik heb genoten in ieder geval en ik denk velen met mij. De Euroborg zat lekker vol.

appie happie13-12-2015 om 21:42

Ha met 010 ers ja ze zaten weer overal.

campesino13-12-2015 om 17:57

eindelijk spektakel. zo mag ik het graag zien. dan neem ik sommige foutjes graag voor lief. en met iedere andere scheids, penalty en 3 punten "in the pocket". de leeuw inderdaad goede pot, maar ook hateboer kon me vanmiddag goed bekoren.

TomOkker13-12-2015 om 18:07

Hateboer speelde inderdaad gedreven alleen jammer dat een opmerking van Elia Hateboer op scherp moest zetten.

renevanderes14-12-2015 om 09:02

Tom Okker het was echt toch een 100 procent strafschop of ben je stiekem voor 010.

Woltjer13-12-2015 om 18:11

Heerlijk voetbalgevecht gezien vandaag, beide ploegen gingen vol voor de winst, ik heb genoten ( de hele tweede helft was op het puntje van je stoel ).

Dus a.u.b. geen gezever vandaag over tactiek en scheidsrechter en leiding, dit is misschien wel de mooiste pot dit jaar in de euroborg.

Jantje13-12-2015 om 18:13

Eindelijk gaan de suporters keer echt achter de ploeg staan. vol pasie en strijd en dan komt het tot een echte  voetbal gevecht. eindelijk keer niet je eigenploeg uitfluiten . eindelijk zien we keer hoe het ook kan.  zo hoort het elke thuis wedstrijd tezijn.

13-12-2015 om 18:27

@ Woltjes, Jantje:  maar het was vandaag toch ook de beste wedstrijd in Euroborg deze competitie als het om inzet en strijd gaat?

TomOkker13-12-2015 om 18:49

echt waar

ollie13-12-2015 om 19:34

De beste wedstrijd was tegen Heerenveen.

Cantona13-12-2015 om 20:08

Ik had in de rust al meer voetbal gezien dan in de laatste 6 wedstrijden, eindelijk strijd en passie.

Maar ik heb me toch een potje zitten ergeren aan van Boekel en die blinde vlaggenist, niet te geloven.

Kappelhof maakte een overtreding, van Boekel liep er naar toe  met geen intentie om een kaart te geven, Kuijt loopt langs hem heen zegt iets en gebaard tegen hem en ja hoor daar kwam de kaart te voorschijn.

Even later begaat Kuijt een overtreding waarbij geel zeker op zijn plaats was en hij komt er mee weg.....is die gozer Jezus of

En een beetje jammer dat Padt uitkomt bij de 1-1, verder prima vermaakt.

Hoekie14-12-2015 om 09:34

Prima wedstrijd van onze FC! Voor zo'n wedstrijd heb je ook twee ploegen nodig. Ook de hier vaak verguisde Hateboer en Kappelhof speelden een puike partij. De beste thuiswedstrijd van het seizoen. Het feit dat je met 7 á 8 zogenaamd verdedigend ingestelde spelers niet zou kunnen aanvallen (dat was de kritiek op de opstelling van de forumleden toch?) heeft v.d. Looi en spelers hier ook even mee geloochenstraft. Vanaf morgen zijn er weer v.d. Looi muntjes.

appie happie14-12-2015 om 10:00

Dan ook uit tegen herakles zo proberen te spelen..dan is iedereen tevreden.

appie happie14-12-2015 om 13:00

Tevens kunnen we zien hoe de fc het eraf brengt zonder Kappelhof..direct Drost erbij zetten dacht ik zo..

14-12-2015 om 19:30

weet niet precies hoe erg de blessures zijn, maar er is een rits spelers die snel en dan ook nog langdurig geblesseerd raken... Op zich tegen Heracles geen probleem, want op wil kunnen de meeste basisspelers een voldoende scoren.  Het is zelfs mogelijk ( als zo vaak ) dat een team met `invallers` heel behoorlijk speelt.  Wel ben ik benieuwd of Antonia zich weer eens onderscheiden kan.

Als De leeuw maar heel blijft deze week ...en nog een keer scoort in die afscheids-wedstrijd!

campesino14-12-2015 om 16:54

hoekie, niemand heeft gezecht dat je met 7 verdedigers niet aanvallend kan spelen. maar na 2-3 jaar vd looi hebben we bijna alleen maar defensieve strijdplannen gezien. als je dan 7 verdedigende spelers opstelt doet dat het ergste vrezen. toch?

gelukkig was er nu wel strijd en druk naar voren en hopelijk was dat niet eenmalig.

bovendien moet je ook niet overdrijven, want voetballend gezien kan er nog flink wat verbetert worden en het lijkt mij logisch dat aanvallende creatieve spelers beter aanvallend creatief voetbal spelen dat devensieve. maar goed alles begint met een juiste inzet en drang naar voren, dan kan het zelfs met 11 kappelhofjes beter zijn dan wat we tegen roda zagen.

hopelijk sluiten we het jaar met een driepunter af en staan we bij de kerst vierde

Hoekie14-12-2015 om 19:20

campesino: het strijdplan van zondag week niet veel af van de vorige strijdplannen. verschil zat hem met name in de uitvoering. iedereen zat blijkbaar lekker in zijn vel en dat scheelt natuurlijk. Niet onbelangrijk is dat Feijenoord ook wilde voetballen en dan krijg je ook een wedstrijd zoals je gezien hebt. Heerenveen kwam hier ook om te voetballen en ook in die wedstrijd zag je een goed Groningen. net als Twente. Clubs als ADO en zelfs  PEC kwamen niet echt om te voetballen. Lees de voorbeschouwinegen nog maar eens goed na van dit weekend. Het gaat op dit forum in 70 procent van de gevallen dat er te veel verdedigende spelers staan opgesteld. altijd de verkeerde poppetjes. Het gejammer was weer niet van de lucht. Brummie moest heel snel zijn groene bril af doen enz enz

15-12-2015 om 01:26

Appie schreef hierboven: dan ook uit bij Hercles zo proberen te spelen dan is iedereen tevreden. Overigens doet Heracles het goed dit jaar...op kunstgras en meestal in een vol stadion.   Trouwens, wat Hoekie in een reactie hier schrijft is ook waar:  de instelling van de tegenstander bepaalt ook veel van wat er op het veld mogelijk is.  Heracles wil meestal wel voetballen.