Bruno Silva schiet FC Groningen naar verdiende zege

FC Groningen heeft vanmiddag in een ijzig koude Euroborg met 1-0 gewonnen van het nietige Willem II. Bruno Silva maakte in de 53e minuut het enige doelpunt uit een indraaiende vrije trap die door niemand werd geraakt. FC Groningen bleef hiermee thuis voor de zesde achtereenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen. Voorafgaand aan het duel nam de sympathieke Zweed Mathias Florén afscheid van het publiek. De Z-Side had een mooi spandoek voor hem gemaakt waarin Mathias voor zijn trouwe diensten werd bedankt.

FC Groningen had een groot veldoverwicht op het bevroren veld maar kon de vele kansen op die ene na niet verzilveren. In de eerste helft troffen Nevland en Berg beiden de paal en had Berg ook nog een goede kopkans, in de tweede helft had Nijland (in de 2e helft ingevallenvoor Nevland wiens achillespeesblessure weer leek op te spelen) twee opgelegde kansen maar zijn vizier stond beide malen niet op scherp.FC Groningen staat door deze zege weer in het linker rijtje en heeft slechts een puntje minder dan de nummer 5.