Djurgårdens IF-FC Groningen (3) - Boerenmacht on Tour #difgro 0-1

Door Lukas van der Wal 3 reacties

FC Groningen heeft vanavond in Zweden gewonnen van de ex-club van Simon Tibbling. De Zweed deed de eerste helft mee tegen zijn oud ploeggenoten. Hij werd bijzonder hartelijk door het thuispubliek onthaald. De wedstrijd in het mooie, authentieke Olympisch Stadion ging gelijk op. Padt redde in de eerste helft een paar keer goed op inzetten van de thuisploeg. In de tweede helft besliste Tom van Weert de wedstrijd door in de 88e minuut te scoren. De eerstvolgende wedstrijd voor de FC is aanstaande vrijdag. De bekerwinnaar van 2015 treedt dan in Assen aan tegen ACV, aanvang 19:30 uur.

Terugkijkend op dit duel kregen de Zweden in de openingsfase een dot van een kans. Olunga strandde op Sergio Padt. Halverwege het eerste bedrijf was Danny Hoesen dicht bij een treffer. Zijn inzet ging nipt naast. Via het twitteraccount van fottbolldirect vernamen we dat de thuisploeg tijdens het eerste bedrijf de betere ploeg was. Op zich niet zo verwonderlijk omdat FC net de eerste voorbereidingsweek achter de rug heeft. De tegenstander van vandaag speelde vorige week dinsdag al een oefenwedstrijd tegen Östersund, eveneens uitkomend in de Allsvenskan League. Deze wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning door 'DIF'.

In de tweede helft was Djurgårdens tot 2 maal toe dichtbij een doelpunt waarin (zover onze Zweedse vertaling het toelaat) evenzoveel keer de paal werd geraakt. FC Groningen was daarentegen 1 keer levensgevaarlijk, doelman Hampus Nilsson verrichtte een kwartier voor tijd een prima redding. Volgens Fottbolldirect waren de Zweden ook tijdens de tweede helft de betere ploeg met de betere kansen en het betere van het spel. Ruim 5.000 toeschouwers hebben een goede en onderhoudende wedstrijd gezien onder warme zomerse omstandigheden.

Opstelling FC eerste helft - Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro (c), Van Nieff; Tibbling, Hoesen, Jenssen; Idrissi, Sorloth, Linssen.

Opstelling FC tweede helft - Padt; Hateboer, Larsen (c), Hooiveld, Tamata; Hiariej, Drost, De Vos; Antonia, Van Weert, Rusnak.