Drie goals Texeira niet voldoende voor overwinning

Door 12 reacties

FC Groningen is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen NEC winnend af te sluiten. Texeira maakte de 1-0 in de eerste helft, na een goede assist van Hiariej. Voor rust wist NEC nog via Ibrahim gelijk te maken uit een vrije trap. Na rust was het weer Texeira die Groningen op voorsprong zette. NEC ging alles of niets spelen en wisselde aanvallend. Ook Platje kwam in het veld, en hij maakte de 2-2 in de 83e minuut. Twee minuten later leek Texeira de wedstrijd alsnog te beslissen in Gronings voordeel, maar opnieuw was het Platje die de gelijkmaker maakte voor NEC. Daardoor hield Groningen slechts 1 punt over aan de wedstrijd.

Groningen begon met ongeveer hetzelfde team als de laatste weken. Alleen stond Holla op de plek van de geschorste Kieftenbeld.

Met Bert van Marwijk op de tribune begon Groningen aardig aan de wedstrijd, en kreeg het de eerste kans via Sparv. Nadat hij wat tegenstanders had uitgekapt schoot hij een meter naast. Ook Van Dijk werd nog twee keer gevaarlijk, met twee kopballen, maar keeper Babos wist beide ballen tegen te houden. In de 28e minuut maakte Groningen de eerste goal van de wedstrijd. Hiariej veroverde de bal goed, en stuurde direct Texeira weg. Die nam de bal goed mee, en rondde keurig af.

De voorsprong was verdiend, maar het duurde niet lang of het stond al weer gelijk. Na een wat makkelijk gegeven vrije trap kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Ibrahim, die scoorde. De manier van juichen van de middenvelder kon niet echt gewaardeerd worden door de Noord-tribune. Ibrahim keek en gebaarde provocerend richting de fanatieke FC-supporters en dat heeft hij de rest van de wedstrijd geweten. Even later voelde ook Van der Velden zich stoer genoeg om de supporters van de Noordcurve uit te dagen. In de buurt van de cornervlag stak hij zijn middelvinger op naar de supporters en dat is natuurlijk hartstikke dapper als je veilig op het veld staat. Hij zal wel trots zijn...

Foto met dank aan FCG on Tour

Kort na rust was NEC het eerst dichtbij een doelpunt. Na een mooie aanval schoot Zeefuik echter hoog over. Aan de andere kant was het even later wel raak. Na een afgeslagen corner bracht Holla de bal weer voor de goal, en kwam de bal via Andersson voor de voeten van Texeira, die met een mooi geplaatst schot zijn tweede van de avond maakte. NEC wisselde aanvallend, en bracht onder andere Platje in. Bij Groningen kwam Kappelhof in de ploeg voor Holla. Groningen kwam steeds verder onder druk te staan en uiteindelijk was het super sub Platje die in de 83e minuut de 2-2 maakte. Dat was zeker een domper voor Groningen. Na de goal viel Pedersen in voor Andersson, die weer niet op zijn oude niveau speelde.

Onder aanvoering van het thuispubliek wist Groningen nog aan te zetten, en was het opnieuw Texeira die scoorde. Na een prachtige voorzet van Tadic was het Texeira die raak kopte. Zijn derde dus, en hij leek daarmee de wedstrijd toch wel te beslissen. Helaas was dat niet het geval. Platje maakte in de laatste seconden van de wedstrijd met een identieke goal de 3-3.

Na de wedstrijd kregen de Groningers een voorzichtig applaus van de overgebleven supporters voor de getoonde inzet. Helaas weer geen drie punten, en de concurrentie krijgt weer kansen om uit te lopen op de FC. Voor de winterstop speelt Groningen nog tegen Vitesse en Utrecht. Om enigszins aansluiting te houden met de top 5 zal er toch in elk geval één keer gewonnen moeten worden.

campesino03-12-2011 om 20:21

wedstrijd na wedstrijd hetzelfde liedje. keeper en rechtsback nog niet op eerste divisie niveau. en het middenveld kan wel een bal afpakken, maar als de tegenstander een beetje druk zet zijn ze hem net zo snel weer kwijt. 0,o % creativiteit en scorend vermogen op middenveld. zoals hier al eerder door menigeen gemeld zou aisati en toonstra wel wat voor de fc zijn. van het rijtje sparv, kieftenbeld ,holla, hiarieh kunen er 2-3 naar veendam. want kwakman en burnet zullen het op deze positie niet minder doen en hebben iets meer fantasie in het spel. p.s. texeira is zeker nu weer de nieuwe suarez???????

campesino03-12-2011 om 20:23

ik zal wel onnozel zijn maar het heeft me tijden gekost om me in te loggen. maar ik ben bang dat ik niet de enige ben

dabeetle03-12-2011 om 20:29

Onbegrijpelijk. Huistra had een wissel klaar staan, maar trekt hem om de een of andere reden terug. Je hebt 1 goal verschil, het is blessuretijd, dan pik je toch elke seconde die je kan pakken? We weten zelf hoe het is om tot de laatste seconde door te zetten (graafschap) en dan laat je je zo makkelijk verrassen.

Trouwens, bij beide goals van Platje vroeg ik me af waar een keeper eigenlijk voor dient. Zeker als de tweede goal vrijwel identiek ingeschoten wordt als de eerste. Beide goals trouwens op plekken waar je de rechtsback zou verwachten...

Verder natuurlijk goed werk van Texeira, weer de standaard klachten over spelers als van Loo en Hiariej, Bacuna en Andersson onzichtbaar en een Huistra die dat kennelijk anders ziet. het is eigenlijk elke week het zelfde commentaar dat we kunnen geven, niet?

Zoals er vandaag de dag verdedigd wordt wordt dat volgende week prijsschieten voor Bony ben ik bang.

Wel goed om te zien dat Texeira ze er toch wel makkelijk in kan krijgen.

04-12-2011 om 10:28

Als je als FC Groningen de ambitie hebt om bij de eerste 5 ploegen in de eredivisie te spelen, moet je je doodschamen om met zo'n verdediging op het veld te verschijnen. Na 15 wedstrijden 28 tegendoelpunten te krijgen,slechts 3 keer de 0 gehouden in een wedstrijd, dan mag je toch niet spreken van een soliede verdediging.Spelers als van Loo,Ivens en Hieraiej zijn hier debet aan.Een keeper staat er om ballen te vangen.Wat hij gisteren weer liet zien was weer eens van zééér laag niveau. Twee 'houdbare' ballen laat meneer aan zich voorbijgaan terwijl meneer Hieraiej erbij staat als een zoutpilaar, Ivens geen rugdekking geeft en de rest erbij staat te kijken hoe mooi NEC deze kansen benut.Willen we echt meedoen om de bovenste plaatsen, moet er na de winterstop toch echt iets gebeuren. Waarom hebben we een Johansson op de bank en waarom speelt Jones niet?ijn die mensen gehaald ter opluistering van het geheel? Allemaal vragen die de supporters graag beantwoord willen zien, maar jammergenoeg onder de pet van de technische mensen blijft. Jammer!!!!!!! :-X :-(

degroninger04-12-2011 om 16:57

Hiariej is misschien niet alles op rechtsback, maar het is toch Kappelhof die bij beide goals van Platje lucht staat te dekken?

We verliezen volgens mij vooral door het mindere centrale duo Ivens en Van Dijk. Ze zijn verdedigend sterk en winnen veel persoonlijke duels, maar schieten zo vaak de bal blind naar voren. Daardoor bleven ze vanaf minuut 70 ongeveer onder druk staan. Op het eind had Sparv ook 2x de bal bij het uitverdedigen en die hield het overzicht en leidde daarmee een gevaarlijke counter in.

Van Dijk kan een goede speler worden, maar moet nog veel leren.

campesino04-12-2011 om 18:15

iedereen moet nog veel leren. maar waarom leren ze niet van de leermomenten??? ook huistra moet nog veel leren, maar het lijkt erop dat hij niet wil bijleren. vorig jaar hield hij hardnekkig vast aan kieftenbeld als rechtsback en dit jaar blijft hij maar vasthouden aan hiarieh, die alleen op het middenvold voldoet.waarom is er geen rechtback gehaald in de zomer?? vorige week was huistra uiterst naïf en deze week heeft hij ook schuld aan het verlies van 2 punten. waarom gebruikte hij niet de derde wissel in blessuretijd?? zelfs guardiola en mourinho gebruiken hun wissels om een overwinning over de meet te slepen.maar huistra wist weer een beter. leuk leermoment!!

degroninger05-12-2011 om 10:41

Kappelhof was er totaal niet bij leek het wel. Ook die vrije trap op de middenlijn, speelt hij de bal bijna in de voeten van Zeefuik die dan alleen op Van Loo af kon.

Maar ik vrees dat veel van degene die hierboven gereageerd hebben Van Loo en Hiariej ook de schuld hadden gegeven als ze de wedstrijd op teletekst hadden gevolgd.. Zal vrees ik ook niet veranderen.

degroninger05-12-2011 om 14:25

Het kan ook zijn dat Kappelhof niet duidelijk heeft gecommuniceerd met Hiariej. Daar al aan gedacht?

Maar Hiariej ging voor de 3-3 naar voren, dat heeft Kappelhof ook gezien, ga de goal maar terugkijken. Of Hiariej dan rechtback staat of niet doet er niet toe, maar Kappelhof moet dan de positie van Hiariej overnemen. Hij kwam daar helaas te laat achter, op het moment dat Platje schiet komt hij ook net aanlopen.

Er steekt op dit moment maar 1 speler bovenuit, en dat is Tadic. De rest heeft het niveau om wanneer het meezit 4e-6e te worden, maar als het tegenzit komen we net in het linkerrijtje of net eronder.

TomOkker05-12-2011 om 17:05

Ik weet niet waar sommigen plaas 4 of 5 vandaan halen maar ik heb hier al eerder geschreven dat plaats 8 het hoogst haalbare is zeker nu Feijenoord weer redelijk begint te spelen. daarbij kunnen wij niet tippen aan het individueel surplus van Vitesse en Heerenveen, vul de rest maar in. Als er niets veranderd op de rechthalf en de rechtsvoor positie (een goede nr. 10 heb ik al uit mijn hoofd gezet) dan zie ik het voor de rest van het seizoen somber in.

05-12-2011 om 21:19

Velen van de bloggers hebben waarschijnlijk niet gezien dat kappelhof het veld werd ingestuurd om Holla te vervangen. Logisch was dan geweest dat hij de instructie mee had gekregen van Huistra om met Hieraij te ruilen van positie. Hier schuilt nou de hele mis communicatie tussen die twee. Kappelhof bleef op het middenveld en Hieraij wist niet waar hij moest lopen. ik heb al eerder beweerd dat deze spelers geen technisch inzicht hebben en zodoende maar als een paar dwazen over het veld liepen.De vraag wie dekt nu wie was even niet in beeld bij de mannekes en daar maakte Platje gretig gebruik van door 2 keer te schoren. Waren beide spelers een beetje intelligenter geweest en hadden ze een beetje meer inzicht gehad dan waren deze beide doelpunten niet gevallen. Maar de hoofdschuldige aan deze doelpunten was Huistra, die geen goede instructies had meegegeven aan Kappelhof. Misschien een volgend leermoment? :-X

ArieBombarie06-12-2011 om 12:05

Nog een leermoment voor Huistra? Hij moet oppassen dat ie niet terug naar de schoolbank moet.

Er wordt veel gezegd over Hiariej, Van Loo en Kappelhof. Bij alle drie doelpunten was er duelverlies van Ivens. Hem vind ik echt de zwakste schakel. Hopen op een fitte Johansson of Kwakman om naast Van Dijk te zetten. Zorgt voor meer rust, betere opbouw en aanvoer naar de spitsen.

Groningen speelde met te weinig zelfvertrouwen. Een gevolg van het verlies tegen PSV en de manier waarop.

Ik hoop toch echt dat ze zaterdag niet weer met veel druk naar voren gaan spelen. Ze kunnen beter gegroepeerd op de omschakeling gaan spelen. Kijk naar de eerste goal tegen NEC.

degroninger06-12-2011 om 13:47

Misschien is dat goed ook? 8.5 miljoen zou Sporting willen betalen, lijkt me een mooi bedrag. Dit seizoen is Europees voetbal toch heel moeilijk, en ook zonder Tadic kunnen we 8e worden, weliswaar met moeite, maar dat heeft ook te maken met het niveau van de overige ploegen.