Droomdebuut Matias Cahais

Gisteravond is in Den Haag de competitie wedstrijd tussen Jong FC Groningen en Jong ADO gespeeld in de Beloften Eredivisie. Het was vanzelfsprekend belangrijk dat Jong FC Groningen de negatieve reeks van vier nederlagenkon gaanbeëindigen. Maar gisteravond was de aandacht ook speciaal gevestigd op het debuut van Matias Cahais.

Jong FC Groningen, met Matias Cahais in de basis, gingvoortvarend van start. Al na 7 minuten wist Tim Matavz de doelman van ADO te verschalken. Lang mochten de Groningers niet genieten van deze voorsprong, want amper 2 minuten later had Kogeldans de score weer in balans gebracht. De wedstrijd ging vervolgensgelijk op en doordat doelpunten uitbleven, werd de rust met een tussenstand van 1-1 bereikt.

In de tweede helft nam FC Groningen meer het initiatief in de wedstrijd. Echte kansenkwamen echterpas in de slotfase van de wedstrijd. Matias Cahais liet zien wat één van zijn sterke punten is. Bij een hoekschop van FC Groningen in de 78e minuut ging hij mee naar voren. Zijn kopbal werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman van ADO, maar in de rebound was hij er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. In de extra tijdbepaalde Rogier Krohne de eindstand nog op 3-1.

Door deze overwinning heeft Jong FC Groningen een einde gemaakte aan een reeks nederlagen en blijft het staan op de 3e plaats in de Beloften Eredivisie. Aanstaande donderdag wordt in Breda de inhaalwedstrijd tegen Jong NAC Breda gespeeld.

Trainer Erwin van de Looi maakte tegen Jong ADO gebruik van de volgende spelers: Koopmans; Ramalho, Apotheker, Cahais, Thalen; Metaj, Rozema, Van der Laan (68’ Pellegriti), Pomstra (61’ Krohne); Matavz, Nijland (88’ Öztürk).
Rest bank: Ter Wielen, Kunst, Janssens.