Duel in Waalwijk eindigt in 1-1

Door 5 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanavond gelijkgespeeld tegen RKC. Kees Kwakman opende vlak voor rust de score - 0-1. De thuisploeg trok de stand diep in de tweede helft gelijk via Van Peppen. In de slotfase werd Michael De Leeuw met een rode kaart van het veld gestuurd na een "slaande" beweging op Sneijder.

eerste helft
FC begon vanaf het eerste fluitsignaal goed aan de wedstrijd. Er werden vele combinaties gezocht zonder tot grootse kansen te komen. De thuisploeg kon het afen toe overnemen maar het meeste initiatief vertoonden de gasten. Mitchel Schet moest zich al snel wegens een blessure laten vervangen door Leandro Bacuna.De eerste kans viel te noteren voor spits Chevalier, hij schoot voorlangs. Snel daarna waren er aan de andere kant van het veld twee kansen voor Van Dijk.Uit een corner kopte hij de bal "gekraakt" over en uit de corner die volgde kopte hij naast.
Na een minuut of 20 begonnen de Waalwijkers te drukken en Luciano verrichte zijn eerste goede redding op een inzet van Chevalier. Kort daarna kreeg Jozefzoonals meest diepstaande RKC-er de bal, omspeelde Luciano en schoot tegen het net. Het doelpunt werd afgekeurd omdat er buitenspel was gesconstateerd. Tochwisten de Groningers het initiatief weer naar zich toe te trekken. De Leeuw kopte een voorzet in handen van doelman Zoet. Kirm ontving even later een gelekaart wegens het onderuit schoffelen van een tegenstander. Interessant om te zien waren de vaak pittige duels tussen Burnet en Jozefzoon, waarbij eerstgenoemde de meeste duels wist te winnen.
Maar - na ongeveer een half uur passeerde Jozefzoon toch Burnet en gaf een gevaarlijke voorzet. Braber was het eindstation en passeerde Luciano. Ook ditdoelpunt werd afgekeurd omdat de speler de bal met de hand in het doel had gewerkt. Braber ontving een terechte gele prent en ook Duits zou een aantalminuten later bestraft worden met dezelfde kaartkleur voor het neerhalen van Michael De Leeuw. Vlak voor de thee was er een vrij trap voor de FC op despeelhelft van de Waalwijkers. Kirm lepelde de bal hoog de vijandelijke 16 meter in, Van Dijk kopte de bal schuin naar rechts door en Kees Kwakman schootlaag en hard de 0-1 in. Op dat moment een verdiende voorsprong.
tweede helft
De geel blauwen maakten na de pauze het spel. Zo viel er een Waalwijkse vrije trap te noteren die gevaarlijk werd doorgekopt. Luciano werkte dezebal uit de benedenhoek. Ook de corner die volgde en daarna nog één, het liep gelukkig goed af!
FC liet zich terugdrukken en zou na een uur nog tot slechts één schotkans komen komen. De tweede helft verliep voornamelijk op de helft van Grunn. En als de bal werdonderschept en er een poging ondernomen werd tot een counter, onzuiverheid en balverlies was troef. Het aanvalsspel leek in het tweede bedrijf nergens op!
In het laatste kwartier ging het uiteindelijk mis. Van Dijk was invaller Lieder nog de baas in een één op één duel. Maar kort daarna was Van Peppen over links in de combinatie met Lieder niet meer af te stoppen en schoot van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. Zeer kort na de gelijkmaker viel bijna de 2-1, Chevalier schoot via de buitenkant van de paal - naast. Met nog een paar minuten te gaan mocht Groningen een corner nemen. De Leeuw kreeg (tot zijn eigen verbazing) een rode kaart. Wat in ieder geval vast staat is dat hij (per ongeluk) met zijn hoofd tegen het hoofd van Sneijder botste. Volgens scheidsrechter Ketting viel dit onder de categorie "slaande beweging"..... In de slotfase stopte Luciano een gevaarlijk schot van Chevalier. Zo bleef het bij 1-1.