Eerste elftal blijft haken op gelijkspel

Door 0 reacties

FC Groningen heeft voor 19.500 mensen in de Euroborg gelijkgespeeld tegen Vitesse. Nevland was totdrie keer toe gevaarlijk dicht bij een treffer, maar kon er uiteindelijk geen maken. Vitesse kreeg al met al één kans, in de 88ste minuut moest Brian van Loo een keer redden.

Groningen zette gelijk druk en zorgde voor enorm veel gevaar voor de treuzelachtige keeper Velthuizen.Erik Nevland kwam in de beginfase tot twee keer toe dicht bij een goal. Vitesse probeerde er wel uit te komen maar slaagde daar niet in, door een goed verdedigende Sankoh die goed meespeelde. Voorin ging het festijn van kansen gewoon verder; Nevland scoorde niet in een positie waarin de kans op raak schieten groter was dan missen. Desondanks schoot hij enkele meters over de goal. En toen zakte Groningen een beetje in. Het probeerde wat meer op te bouwen, maar dat kwam het spel niet ten goede. Doordat de bal over meerdere schijven ging kwamen ook meer passes niet aan. 0-0 op de borden tijdens de rust.
In de tweede helft was het dikste voetbal eruit en met name Marcus Berg liet weinig motivatie en inzet zien in de tweede helft. Concentratiefoutjes van onder meer Stenman en Lovre stapelden zich op. Toch duurde het nog tot minuut 88 voordat Vitesse zijn eerste echte kans kreeg. Daarvoor was Nevland toch zeker al minstens drie keer gevaarlijk geweest. Groningen zakte weg, en het allerlaatste hoogtepunt was te zien in de negenentachtigste minuut toen Nevland met een boogbal van circa 20 meter Velthuizen probeerde te verrassen. Probeerde, want doordat de Vitesse-keeper er goed bij zat was ook het laatste wapenfeit van die middag geen goal.