Emmen scoort tegen Groningen

FC Groningen heeft ook de vierde oefenwedstrijd winnend weten af te sluiten. Na drie amateurploegen te hebben getroffen, betrof het dit keer een zwaardere tegenstander. FC Emmen trapte vandaag om 16.00 uur af tegen de mannen van Ron Jans. Emmen nam brutaal de leiding, maar moest met een einduitslag van 3-1 alsnog het onderspit delven.

Geoffrey Verweij had Emmen op voorsprong gezet waardoor FC Groningen de eerste tegentreffer uit de oefenserie te verwerken kreeg. Doelman Van Loo mocht al in de zesde minuut van de wedstrijd de bal uit het net halen. Nog in de eerste helft wist Groningen met doelpunten van Rasmus Lindgren en Koen van de Laak, de stand om te keren tot een voorsprong,

Stefan Nijland tekende in 71e minuut aan voor de 3-1. Gemakkelijk verliep de oefenwedstrijd tegen de eerstedivisionist uit Emmen niet. Dankzij goed keeperswerk van Van Loo bleef Groningen in de wedstrijd en voorkwam het de gelijkmaker van Emmen. Nijland besliste in de 71e minuut de wedstrijd en had zelfs een goede mogelijkheid voor de 4-1.

Serdar Öztürk die de voorgaande oefenwedstrijden wel wist te scoren kwam er ditmaal niet aan te pas. De jonge aanvaller kwam de tweede helft in het veld voor Erik Nevland, maar wistgeen treffers aan zijn totaal toe te voegen. Dinsdag 17 juli vervolgt FC Groningen de oefencampagne als het aantreedt tegen VV Veelerveen.