FC geeft binnen vier minuten de wedstrijd weg en verliest met 3-0(inclusief foto´s)

Door 9 reacties

Het is vanmiddag niet geluktde punten mee te nemen uit Friesland. Ondanks een prima eerste helft waarin de enige en echte Trots van het Noorden de bovenliggende partij was, is er verzuimdom afstand te nemen. Na de rustbleek er weinig over van de scherpte, organisatie en het winnen van de persoonlijke duels waarmee de gastenhet spelbeeld - de eerste helft - hadden gedomineerd. Daardoor kreeg de thuisploeg steeds meer ruimte en gelegenheid hun vrijstaande mensen te vinden met alle noodlottige gevolgen van dien. Na een uur kwamen de Heitelanders uit het niets op een 1-0 voorsprong en binnen vijf minuten was het 2-0uit een penalty. Onoplettendheid bij Bacuna (1-0) en Kieftenbeld (2-0) waren (mede) debet aan deze (op dat moment)zwaar geflatteerde tussenstand. FC was geknakt en de beste kansenwaren daarna voor de pompeblêrders. Na ruim tachtig minuten kon Van La Parra de score vergroten naar 3-0.

eerste helft
Na een kortdurend aftastend begin kwam onze FCgoed in het spel. Verdedigend stond de organisatieprima met de intentie om vooruit te voetballen. Zeefuik (in kansrijke positie) werd onterecht teruggefloten vanwege buitenspel. Een moment later zou Schet strak voorgeven over links en verwerkten de doelman en een verdediger van de thuisploeg de bal tot corner. Ook Kirm was een paar keer aardig opgestoomd over de linkerflank maar was niet effectief in zijn eindpassing enschot op het vijandelijke doel. Toch was dit een sterke fase namens de groen witte bezoekers.

Na een ruim een kwartier wedstrijd kreeg de thuisploeg hun grootste kans van de eerste helft. Spits Finnbogason werd vrijgezet voor Luciano die uitstekend zijn doel was uitgekomen en de bal kon wegwerken. Uit de daarop volgende scrimmage ontstond een vrije trap voor het Groninger doel net buiten de zestien. De bal werd ruim over geschoten. Aan de andere kant noteerden we een schot op het hahaveen doel door Van Dijk. Bacuna ontving een gele prent na iets te enthousiastinkomen op de benen van de La Parra, die sneller was. Kees Kwakman kreeg een grote kans op de 0-1 maar schoot helaas te slap in.

Ook tijdens het laatste kwartier van de eerste helft drongen de gasten het meeste aan. De Heitelanders maakten namens van Aanholt en Zomer (geel) stevige overtredingen op Kirm en de Leeuw. De vrije trappen en corners die onze FC kreeg werd te weinig mee gedaan. Een misverstand tussen Zeefuik en Schet leidde een tegenaanval in. De bal werd naast Luciano geschoten. Aan de andere kant van het veld zou De Leeuw nog voorlangs koppen en een schot van Zeefuik werd door doelman Nordfeldt gestopt.

De conclusie na 45 minuten was dat onze Trots goed aan de wedstrijd was begonnen, prima de duels inging, nauwelijks kansen weggaf maar dat de afstemming voorin absoluut wel beter moest!

tweede helft
FC begon slordig vanaf de aftrap. Het eerste kwartier was een rommelige fase waarbij het spel op en neer ging. Veel balverlies bij onze FC was troef, de scherpte en organisatie wasbeduidend minder dan tijdens de eerste helft.

Na een uur was het "raak". Groningen was in de aanval en een steekpass richting Zeefuik werd onderschept. De pompeblêrders braken uit over links, en De Ridder (tot op dat moment onzichtbaar) kon naar voren sprinten en gaf een voorzet op Van La Parra die de bal vrij kon inschuiven achter Luciano. Bacuna was te laat. Vier minuten later was het 2-0. Van La Parra had een overtreding gemaakt op Schet en kreeg geel. Uit de vrije trap die Groningen kreeg lette Kieftenbeld niet op. De thuisploeg onderschepte de bal, de Ridder verscheen alleen voor Luciano die hem (raakte hij hem nou wel of niet?) onderuit haalde - penalty! Luciano kreeg geel en Finnbogason scoorde 2-0. De gasten waren geknakt.

Maaskant paste twee wissels toe. Kostic en Suk kwamen erin voor Sparv en Schet. Kostic die debuteerde kreeg al snel een gele kaart wegens vasthouden van de tegenstander. De wissels hadden geen invloed op het wedstrijdverloop. Het werd daarna eenrichtingsverkeer met opgelegde kansen voor de thuisploeg. Uitstekend keeperswerk van Luciano hield de marge nog even op die twee treffers.

Toch kon van La Parra na ruim tachtig minuten uit een rebound situatie voor de 3-0 aantekenen. Vijf minuten voor tijd werd Zeefuik gewisseld voor Van Moorsel. Dit had natuurlijk veel eerder gemoeten want Zeefuik die al niet optimaal aan de wedstrijd was begonnen, en de eerste helft goed speelde, zat er vanaf de rust al doorheen.

Robert Maaskant verklaarde na afloop van de wedstrijd kwaad te zijn geweest op het team. "We hadden niet hoeven te verliezen vandaag". Aankomende vrijdag avond wacht de wedstrijd uit en tegen FC Utrecht.