FC Groningen - AZ blijft onbeslist

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in een uitverkochte Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Danny Koevermans wist AZ op een 1-0 voorsprong te zetten, na rust zette Erik Nevland zijn ploeg weer op gelijke hoogte.

AZ en Groningen speelden in de eerste helft niet bijzonder goed, maar kregen allebei de teamswel veel kansen door slordigheden. Alleen Danny Koevermans wist daar na een klein half uur van te profiteren: 0-1. Gibril Sankoh koptte de bal verkeerd waardoor de spits van AZ de bal alleen maar langs doelman Bas Roorda hoefde te tikken.

De tweede helft was voor Groningen , na al eerder twee goede kansen van Lovre in de eerste helft, kreeg Nevland na een lange bal vanaf de middenlijn de bal voor zich en nam de bal op de volley om vervolgens de bal achter doelman Boy Waterman te prikken. Met deze zeer knappe treffer zet hij Groningen weer langszij en de 1-1 op het scorebord te zetten.

Suarez kon in de tweede helft de 2-1 en de 3-1 maken maar vergat het te doen. Hij kwam alleen op Waterman af toen Luirink verkeerd terugkopte maar de bal ging net naast het doel. Uiteindelijk bleef het bij 1-1, daarmee konden beide ploegen normaal vrede mee hebben ........... BEHALVE : LOUIS VAN GAAL !