FC Groningen begint seizoen met ruime overwinning

Door Redactie 6 reacties

FC Groningen is het seizoen zeer goed begonnen, in haar eerste wedstrijd werd Vitesse met 0-4 verslagen. Ongeveer 400 aanhangers van FC Groningen waren naar Arnhem afgereisd om de spelers naar de overwinning te schreeuwen.

Na tien minuten voetballen kwam FC Groningen op voorsprong, rechtsback Sepp de Roover kreeg een afvallende bal voor zijn voeten. Met buitenkantje rechts schoot hij zonder aarzelen de bal op de goal van Vitesse. Wat resulteerde in een schitterende openingstreffer van het seizoen.

De Roover speelde een goede wedstrijd behalve een doelpunt viel hij ook op door zijn goede spel. Aanwinst Granqvist speelde eveneens een zeer sterke wedstrijd. De centrale verdediger wist veel luchtduels te winnen en straalde enorm veel rust uit.

Vitesse drong eind eerste- en begin tweede helft aardig aan. Toch was het FC Groningen dat op 0-2 kwam, Koen van de Laak scoorde vanaf elf meter. Dit nadat erbij Vitesse achterin een miscommunicatie was ontstaan en Marcus Berg binnen het strafschopsgebied naar de grond was gewerkt. Frank van der Struik moest er met rood vanaf en FC Groningen wist wel raad met de man meer situatie. Een paar minuten later kreeg de equipe van trainer Ron Jans opnieuw een strafschop. Ditmaal werd Garcia door Sprockel tegen de vlakte gewerkt, scheidsrechter Nijhuis was consequent en wees opnieuw naar de stip. Marcus Berg nam plaats achter de bal, oog in oog met keeper Piet Velthuizen, bezweek hij niet onder de druk en zorgde voor 0-3 op het scorebord. Aanvoerder Evgeniy Levchenko mag misschien wel de mooiste treffer van de avond op zijn naam schrijven. De middenvelder legde vanaf een meter of 25 aan en hield verwoestend uit. De bal ging met een streep naar de rechter bovenhoek, alwaar hij voor de vierde keer deze avond achter Piet Velthuizen verzeilde.

Doelman Luciano had niet een bijzonder drukke avond, maar stond er wanneer hij nodig was. Desondanks liet hij bij zowel hoge ballen als reflexen een zeer goede indruk achter.

FC Groningen wint met 0-4 in Arnhem en is na één wedstrijd koploper in de Eredivisie. De volgende wedstrijd is donderdag dan wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen KV Mechelen.