FC Groningen behaalt remise tegen FC Utrecht

Door Redactie 6 reacties

FC Groningen heeft vanavond gelijk gespeeld met 1-1 in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. In een boeiend duel waarin beide partijen aan elkaar gewaagd waren bleek de eindstand voor de pauze te zijn gerealiseerd. Mulenga scoorde voor FC Utrecht de 1-0, Pedersen scoorde vlak voor de pauze met een schitterende knal de gelijkmaker.

Eerste helft: Vanaf de aftrap liet FC Groningen zien dat het niet over zich heen wou laten lopen. Er werd hard gewerkt, gestreden en er waren vele positiewisselingen. Groningen was met name de eerste 25 minuten de bovenliggende partij in de Galgenwaard. Tot grote kansen leidde dit niet omdat het raffinement en goede eindpassing ontbrak In de 28e minuut na goed voorbereidend werk van Lensky kwam Utrecht door een goal van Mulenga verrassend op voorsprong. Femi zag er bij de tegengoal niet goed uit, hij kon Mulenga niet stoppen omdat hij tijdens het meesprinten over zijn eigen benen struikelde. Kort daarna ontstond er een kans voor Lensky na goed voorbereidend werk van Asare. Van Wolfswinkel knalde even later via Sankoh in het zijnet en Mertens kreeg nog een kopkans. FC Groningen nam op slag van rust het initiatief weer over en na een goede voorzet door Van de Laak die Matavz promoveerde tot assist, knalde Pedersen verwoestend de 1-1 tegen de touwen.

Tweede helft: Femi werd in de rust gewisseld en Sparv verving hem als controleur. Ook bij Utrecht was Keller vervangen door Schut.Utrecht drong in de beginfase flink aan en Groningen ontsnapte in de 54e minuut na een enorme mogelijkheid voor Mertens die zich handig had ontdaan van Granqvist. Naarmate de wedstrijd vorderde namen over en weer de slordigheden toe. Na een uur spelen werd Bacuna vervangen door Lovre. Groningen zette steeds meer druk naar voren. In de 81e minuut kreeg Blind nog een schotkans in de korte hoek en in de 85e minuut miste Mulenga voor de rood witten een grote kans op 2-1. Ondertussen was Pedersen gewisseld voor Koç.

Samenvattend kunnen we vaststellen dat dit duel geen winnaar verdiende. FC Groningen heeft keihard gewerkt en gestreden. Ondanks het bij vlagen goede veldspel zijn er te weinig kansen gecreëerd en mogen we tevreden zijn met een punt.

Opstelling FC Groningen: Van Loo, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Blind, Van de Laak, Femi (Sparv ‘46), Enevoldsen, Bacuna,(Lovre ‘61) Pedersen (Koç ‘81), Matavz
Rest bank: Nienhuis, Lachman, Olijve

Opstelling FC Utrecht: Vorm, v.d. Maarel, Schut,(Keller ‘46) Wuytens, Nesu, Silberbauer, Asare, Lensky, Mulenga, Van Wolfswinkel, Mertens