FC Groningen dendert met Berg over Roda heen 2-5

Door Redactie 4 reacties

FC Groningen heeft een geweldige overwinning behaald bij Roda JC. Het werd maar liefst 2-5.Een heerlijke opsteker voor de volgende wedstrijd tegen Heerenveen. Berg scoorde maar liefst de eerste vier treffers waarvan twee keer uit een strafschop. Ajilore maakte de 2-5.

Ron Jans gaf het al aan, in de trainingen was er bereidheid om er volop tegen aan te gaan. Dit moest worden vertaald in de wedstrijd tegen Roda. FC Groningen speelde met twee spitsen met een ruit op het middenveld. Jans had de nadruk dit keer meer op de verdediging gezet ,door middel van blokvorming de Roda aanval op te vangen, en te wachten op snelle uitvallen waar mogelijk. Het hoefde niet mooi, maar alles zou gaan voor de winst.

De wedstrijd was nog maar 3 minuten oud toen FC Groningen een corner kreeg. Garcia nam de hoekschop door een wegdraaiende bal voor te zetten, waar vijf Groningers op inkwamen. Berg was er als de kippen bij en kopte knalhardde bal achter doelman Castro. 0-1. Een heerlijk begin voor FC Groningen. Roda nam het heft in handen en dat resulteerde ook tot kansen. Maar Luciano was in topvorm. In de 13e minuut had hij een knappe redding op een schot die door Svejdik van richting werd veranderd. In de 15e minuut bediende Garcia Lovre met een prachtige stiftbal, die alleen voor de keeper kwam te staan. Lovre tikte de bal net over de deklat. In de 26e minuut was Matando gevaarlijk met een prachtige kopbal, maar weer was Lucianomet een katachtige reactie er op tijd bij en voorkwam nog steeds de gelijkmaker.Die kwam er wel. Een aanval in de 45e minuut aan de rechterkant van Roda resulteerde in een scherpe voorzet. Granqvist probeerde de bal te onderscheppen, maar raakt hem verkeerd. De net uitlopende Luciano was uit positie en de bal ging over de doellijn 1-1.

In de tweede helft begon FC Groningen sterker en speelde wat meer naar voren. Op het middenveld werd er sneller gecombineerd wat resulteerde dat Ajilorein de 49e minuutaan de rechterkant ervandoor ging. Hij ging het strafschop gebied binnen en werd vervolgens neergelegd. Een terechte strafschop die door Berg snoeihard door het midden werd verzilverd. 1-2. Het werd steeds meer een wedstrijd. Rodadie ondertussen via een Cisse een derde spits had ingebracht zette FC Groningen onder druk. Toch kreeg Groningen meer ruimte op het middenveld. Vanuiteen goede interseptie van Lovre speelde hij de bal haarfijn door de Roda verdediging naar Berg. Berg dreigde, keek en stifte de bal rand strafschopgebied vanaf vierentwinting meter heel bewust over Roda doelman Castro heen. Een wereldgoal. Zijn derde deze wedstrijd. Roda bleef drukken maar kreeg weinig echte kansen.Het was weer FC Groningen die snel de uitval zocht via Garcia. Hij speelde zich vrij in het strafschop gebied en wou Berg bedienen. Verdediger De Fauw van Roda maakte hierbijhandsen de tweede strafschop van Berg werd benut1-4. Berg zijn vierde goal deze avond. Roda bleef nog wel steeds drukken en dat resulteerde in een serie hoekschoppen. Luciano was in topvorm en heerste in zijn stafschopgebied. Toch was er een moment van ondachtzaamheid. Via de linkerkant van Roda werd voorgezet en Stenman was net te laat om Matondo te beletten met een prachtige kopbal nog eens tegen te scoren 2-4. Jans wisselde. In de 72e minuut ging Lovreeruit en Powel kwam voor hem in de plaats. In de 74e en 75e minuutredde Luciano nog eens schitterend op een vrije trap en een hard schot van Matondo. De leeggespeelde Garcia werd vervangen door Metajom het middenveld van extra lucht te voorzien. Vlak voor het einde ging Powel er aan de linkerkant vandoor, kwam in het strafschopgebied aan de zijkant en schoot hard op doel. Castro de keeper kon de bal half keren en Ajilore tikte de bal beheerst in 2-5.

We hebben een FC Groningengezien waar het resultaat voorop stond. Er werd hard gewerkt. Bergmet zijn vier doelpunten deed een beetje aan Nevland denken. Hij werkte verschrikkelijk hard en gaf vaak het goede voorbeeld. Ook Luciano is een zekerheid bij de Groningers. Tenslotte Paul Matthijs, hij viel niet op, maar deed wel wat hij moest doen. De wedstrijd was niet altijd mooi, maar daar stond heel wat tegenover, werklust en de wil om niet te verliezen. En dat willen we volgende week ook niet. Het geeft vertrouwen om met zo'n mooie overwinning thuis te komen. Een compliment voor het hele elftal.

Reactie van Berg op zijn vier doelpunten. "Het belangrijkste is dat wij hebben gewonnen. De hele week waren we er mee bezig. Dit geeft vertrouwen. Zeker naar de wedstrijd tegen Heerenveen ".