FC Groningen doet zichzelf tekort tegen FC Utrecht 3-3

Door Redactie 4 reacties

In een spectaculaire wedstrijd in de play-offs heeft FC Groningen in en tegen FC Utrecht gelijkgespeeld 3-3. Doelpuntenmakers waren voor FC Utrecht, Cornelisse, George en Skoubo en voor FC Groningen scoorde Berg 3x waarvan één keer uit een strafschop.

FC Groningen begon de wedstrijd niet scherp genoeg. FC Utrecht kwam duidelijk feller uit de startblokken. Dat resuteerde al in de 6e minuut in een doelpunt voor FC Utrecht. Tim Cornelissen kreeg de bal vrij rand strafschopgebied en haalde fel uit. Doelman Luciano was compleet kansloos. 1-0 voor FC Utrecht. In de 8e minuut kon Holla een vrije trap nemen van 30 meter maar doelman de Ruiter van FC Utrecht kon de bal makkelijk keren. Het meeste gevaar kwam van FC Utrecht over de rechterkant via George. Stenman had handen en voeten nodig om hem af te stoppen. Toch was het FC Groningen die de kansen kreeg. Na een overstap van Garcia kreeg Berg een open kans maar raakte de bal helemaal verkeerd. Na 15 minuten was FC Groningen weer in de aanval waar Gregoor van Dijk Sepp de Roover hard in de buik sloeg. Scheidsrechter Vink was het ontgaan en de aanval liep op niks uit.

Toch was het Levchenko die Berg wist te vinden met een splijtende pas.en was het dit keer wel wel raak 1-1.In de 21e minuut was er een combinatie van FC Groningen over links met Lovre en Berg waarna keeper de Ruiter de bal net over de doellat kon tikken. In de 23e minuut was het weer FC Utrecht via Silberbauer die een hard schot plaatste en die maar net over het doel van Luciano ging. In de 23e minuut moest Lovre afhaken met een hamstringblessure ( wanneer houden die blessures eens een keer op ) en werd vervangen door Meerdink. In de 27e minuut kwam De Roover plotseling helemaal vrij in het strafschopgebied na aangeven van Meerdink. Hij raakte de bal helaas helemaal verkeerd.Een paar minutenlater speeldeBerg zich helemaal vrijvoor keeper De Ruitermaar deze redde bekwaam. FC Groningen had op dat moment het beste van het spel. Alleen ze deden zichzelf tekort om niet te scoren. Holla haalde nogeens in de 35e minuut hard uit vanaf rand strafschopgebied maar weer was het De Ruiter die in de weg stond.

In de tweede helft kwam FC Groningen weer niet scherp uit de startblokken. Zo kon het beuren dat in de 47e minuut George de FC Groningen spelers Stenman en Granqvist te snel afwas en de bal over de uitkomende Luciano kon tikken. 2-1. Maar het feest voor FC utrecht duurde niet lang. In de 49e minuut kreeg FC Groningen een hoekschop. Holla legde de bal rechtstreeks op de pantoffel van Berg die hard uithaalde. De Ruiter was dit keer kansloos. 2-2 Nadat George in de 50e minuut net over knalde voor FC Utrecht was het dezelfde George die een voorzet gaf op Skoubo vanaf de rechterkant. Skoubo maakte zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht via een geplaatste kopbal. 3-2. Even later kreeg Holla een onterechte gele kaart van scheidsrechter Vink vanwege een overtreding tegen George. Holla raakte trouwens George helemaalniet. In de 64e minuut werd Garcia vervangen door Tim Matavz. Garcia die tot dan toe welgeteld twaalf keer balverlies had geleden en niets aanvallend had toegevoegd voorj FC Groningen. Matavz was net in het veld en kon ook gelijk een gele kaart ontvangen van Vink na een overtreding. In de 70e minuut slaat de irritante schopper Gregoor van Dijk Marcus Berg neer in het strafschopgebied tijdens een aanval van FC Groningen. Het ontging scheidsrechter Vink.

In de 72e minuut kreeg schopper Van Dijk eindelijk wel geel na weer een grove overtreding op de enkel van Martijn Meerdink. De irritaties in het veld namen toe. Maar het was ook wedstrijd gelateerd, niemand wilde verliezen, zeker FC Groningen niet. Holla kwam op rechts door en gaf een voorzet. De mee opgekomen Granqvist werd in het strafschopgebied in een houdgreep genomen door Cornelissen en scheidsrechter Vink wees gedecideerd naar de stip. Berg benutte de strafschop koeltjes 3-3. Even later kwam Berg die de hele wedstrijd geschopt en geslagen werd in aanvaring met Cornelisse. Heel Utrecht ( nou een heel Utrecht, pak hem beet een half stadion )riep om een elleboog inclusief de eredivisie live verslaggever. Scheidsrechter Vink die er bovenop stond, vond duidelijk van niet. De gezochte Berg werd daarna verstandig gewisseld door Ron Jans voor Matthijs in de 80e minuut. Na nog een paar hectische slotminuten en een bekogeling van Luciano van FC Utrecht supporters kreeg FC Groningen wel wat het verdiende, een gelijkspel. Een prima uitgangspositie voor een volle Euroborg ( 22000 supporters )aanstaande donderdag. Winst betekent de tweede ronde in de play-offs. Het is te hopen dat FC Groningen dan vanaf minuut één scherp gaat beginnen en FC Utrecht en schopper Gregoor van Dijk met vakantie stuurt. Voetballend zat er al veel meer in dan de laatste competitiewedstrijden en dat geeft vertrouwen.

FC Utrecht: Wesley de Ruiter; Tim Cornelisse, Sander Keller ('46 Etienne Shew-Atjon), Vito Wormgoor, Mihai Nesu; Michael Silberbauer, Gregoor van Dijk, Tom Caluwé; Leroy George ('70 Erixson Danso), Morten Skoubo, Cedric van der Gun.

FC Groningen: Luciano da Silva; Sepp de Roover, Ondrej Svejdik, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman; Koen van de Laak, Danny Holla, Evgeniy Levchenko, Goran Lovre ('27 Martijn Meerdink); Marcus Berg ('79 Paul Matthijs) en Gonzalo Garcia ('65 Tim Matavz).

Scheidsrechter: Pieter Vink
Toeschouwers: 10.000
Geel: '61 Holla, '66 Matavz, '72 van Dijk