FC Groningen eenvoudig langs Quick Boys

Door 1 reactie

FC Groningen heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen Quick Boys eenvoudig weten te winnen. Op het zonnige Tenerife werd er met 5-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Leandro Bacuna (2x), Virgil van Dijk, Danny Holla en Hyun-Jun Suk. Koen van de Laak maakte zijn rentree en speelde een klein half uur mee.

De wedstrijd stond gepland om half 6 Nederlandse tijd, maar daar dachten ze op Tenerife anders over. Vanwege de warmte werd het veld eerst nog gesproeid voordat er kon worden afgetrapt tussen beide ploegen. Zodoende begon de wedstrijd ongeveer een kwartier later dan gepland. Twee dagen geleden had Quick Boys ook al een oefenwedstrijd gespeeld tegen Tenerife B. Deze wedstrijd werd vrij kansloos verloren met 4-1.

FC Groningen begon met de volgende elf namen: Luciano; Hiariej, Kappelhof, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv, Bacuna, Holla, Tadic; Pedersen

Pedersen verving de geblesseerde David Texeira die last blijkt te hebben van zijn knie. Geen ernstige blessure, maar hem werd rust gegund deze oefenwedstrijd.

In de rust stond de FC al met 3-0 voor. Leandro Bacuna zorgde voor de 1-0, waarna Virgil van Dijk (solo) en Danny Holla (vrije trap) de score verder opvoerden. In de tweede helft was het Bacuna die met zijn tweede treffer de 4-0 op het bord schoot. In de laatste minuut was er aandacht voor twee spelers die de afgelopen tijd afwezig waren door een blessure. Hyun-Jun Suk zorgde in de laatste minuut voor de 5-0 op aangegeven van Koen van de Laak. Een prima rentree dus voor zowel van de Laak als Suk. Laatstgenoemde werd de afgelopen tijd geteisterd door een knieblessure. Het bleef uiteindelijk bij 5-0.

Koen van de Laak maakte zoals al te lezen was zijn rentree bij FC Groningen. Op de officiële site van FC Groningen werd zijn rentree al aangekondigd en hij kreeg inderdaad speelminuten van Huistra. Rond de 65e minuut mocht Koen van de Laak invallen en maakte hij zodoende zijn rentree na meer dan een jaar uit de roulatie te zijn geweest. Op 3 december 2010 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse speelde van de Laak zijn laatste wedstrijd waar hij zijn voorste kruisband afscheurde.