FC Groningen geeft Feyenoord pak slaag

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag een historische overwinning geboekt op Feyenoord met maar liefst 0-4. Voor FC Groningen werden de doelpunten allemaal in de 2de helft gescoord door v/d Laak tweemaal en Lovre eveneens tweemaal in een tijdsbestek van 20 minuten.

Op 1ste Paasdag floot scheidsrechter Ben Haverkort voor het begin van de wedstrijd waarbij Suarez en Lovré aftrapten. Vanaf het begin was duidelijk wie de betere ploeg was en dat was FC Groningen, Feyenoord kon in de 1ste helft nog redelijk meekomen met onze FC. Alleen na 3 minuten kon de Trots van het Noorden al voorkomen door de uitblinkende Goran Lovré , maar alleen schoot hij op de vuisten van de Feyenoord goalie Henk Timmer. Feyenoord kwam er een enkel keer uit en kwam niet verder dan een kopballetje van de 16-jarigedebutant Wijnaldum. Vlak voor de rust zette Groningen weer een beetje aan en kreeg binnen 5 minuten 3 mooie aanvallen waar net de laatste stukje van mist waardoor Feyenoord ontsnapt. Dus gingen we met 0-0 de rust in. In de 2de helft komt FC Groningen ongelooflijk goed uit de startblokken, na 5 minuten scoort Goran Lovré. Nog niet eens 10 minuten later scoort FC Groningen weer door Koen v/d Laak die is ingevallen voor de geblesseerde Erik Nevland. Groningen voetbalt na de 0-2 rustig verder en het word zelfs 0-3 door een uitstekende voorzet van Luis Suarez op het hoofd van Lovré die nu een keer wel scoort met het hoofd ! En om het feest helemaal compleet te maken laat Koen van de Laak weer zijn waarde zien en schiet vanaf 20 meter de bal voor de 4de keer achter Feyenoord-doelman Timmer.

FC Groningen is nu plaatsje gestegen op de ranglijst en staat nu 8ste. Zowerkt Groningen zichmet een goed gevoel naar volgende waar ze NEC uit Nijmegen ontvangen in de Euroborg.