FC Groningen redt het net niet tegen HSV 1-2

Door 2 reacties

De Trots van het Noorden is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de Peace Cup. In het Suwon World Cup Stadium was HSV nipt te sterk met 1-2. Namens de FC, wist Mitchell Schet op aangegeven van Suk te scoren. Dit was helaas niet genoeg voor de finale. In de troostfinale zal de FC het Engelse Sunderland gaan ontvangen.

De Duitsers
HSV, met voormalig topschutter van de FC, Marcus Berg in de spits, was in de beginfase de betere ploeg. De ervaren ploeg is uiteraard gewend om op hoog niveau te voetballen. Jeffrey Bruma was binnen tien minuten dichtbij de 1-0 voor de Bundesliga club. Vanuit een hoekschop kopte de verdediger net naast vanuit een vrije positie.

Na een kwartier spelen kwam de Trots van het Noorden op een 0-1 achterstand. Rechtsback Magnasco, kwam ongelukkig in aanraking met zijn tegenstander. De Koreaanse scheidsrechter Kim Sang Woo zag in het contact een overtreding, aangezien dit in het strafschopgebied was, kon Dennis Aogo vanaf elf meter raak schieten.

Schet
In de 30e minuut kwam de FC onverwachts langszij. Suk Hyun-Jun, aanvoerder tegen HSV, gaf een messcherpe pass op de rappe Mitchell Schet. De sneltrein benutte zijn lichaam goed, waardoor hij de defensie van de Hamburgers van zich af wist te schudden. Oog in oog met doelman Rene Adler faalde Schet niet, 1-1.

Vlak voor de thee, kon de Trots van het Noorden op een voorsprong komen. Een corner van rechtsbuiten Schet kwam op het kruin van Kwakman terecht. Zijn kopbal ging jammerlijk in de armen van de Duitse goalie.

Gelijkwaardig
Na een welverdiende pauze was de halve finale in de Peace Cup meer in evenwicht. Beide teams konden door de drukkende warmte weinig goeds doen. Grote kansen bleven dan ook uit. Tien minuten voor tijd ging de FC dan toch op de slachtbank. Een vrije trap van Ivo Ilicevic ging feilloos de verre hoek in. Goalie Bizot stond er bij en keek er na. De overwinning voor HSV kwam niet meer in gevaar, de FC kon in het slot niet doordrukken. Hoge ballen op stormram Virgil van Dijk mochten helaas niet baten.

Zondag, half 10 Nederlandse tijd, speelt de FC tegen het Engelse Sunderland. Deze wedstrijd is om de 3e/4e plaats. Het duel is live te volgen op Eredivisie Live.