FC Groningen in spektakelstuk nipt onderuit

Door Redactie 0 reacties

FC Groningen heeft in deeerste thuiswedstrijd van 2007 een nederlaag geleden tegen Ajax. Na een souvereine eerste helft, waarin Groningen op een 2 - 0 voorsprong kwam, en Ajax op alle vlakken werd afgetroefd door de Groningers, kwam Ajax in de tweede helft sterk terug,en gingen de Amsterdammers er toch nog met de volle buit vandoor.

Na een prachtige sfeeractie van de Groningen Fanatics werd er afgetrapt voor de 22e speelronde van de Eredivisie. Zowel FC Groningen als Ajax begon vol strijd aan de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal forse overtredingen. Maar de eerste helft was helemaal voor FC Groningen, het troefde Ajax op alle vlakken af. De ploeg zat er bovenop en combineerde zeer aardig, na twintig minuten voetballen komt FC Groningen dan op een verdiende 1-0 voorsprong. Goran Lovré loopt het Amsterdamse strafschopgebied binnen maar directe tegenstander Hedwiges Maduro helpt de Serviër echter naar de grond. Scheidsrechter Wegereef neemt zijn fluit in de mond en wijst naar de stip, een penalty. Evgeniy Levchenko komt daardoor oog in oog te staan met Ajax doelman Maarten Stekelenburg. De kersverse international faalt niet en zet zijn club op een 1-0 voorsprong.

De hele eerste helft was voor FC Groningen, Ajax kwam er niet aan te pas. Wanneer Luis Suarez de 2-0 scoort lijkt Groningen de wedstrijd te gaan winnen. De Uruguayaan scoorde vijf minuten voor rust nadat, de bal in de kluts voor zijn voeten valt. Hier weet de behendige aanvaller wel raad mee en verschalkt voor de tweede keer deze wedstrijd Ajax doelman Stekelenburg. Het doelpunt kwam tot stand doordat Ajax aanvoerder Jaap Stam een overtreding nodig had om publiekslieveling Erik Nevland af te stoppen. Bruno Silva nam de vrije trap en gaf de bal met een goede voorzet voor het Ajax doel. Die uiteindelijk voor de voeten viel van Suarez en daarmee zijn zevende competitiedoelpunt scoorde.

Ajax begon de tweede helft goed ,uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jaap Stam hij schoot de bal uit de draai in de linker bovenhoek. FC Groningen doelman Bas Roorda stond aan de grond genageld. Kansen kwamen over en weer. Maar de Ajaxcieden trokken toch de wedstrijd naarzich toe, met tien man wist het nog tweemaal te scoren. Tien minuten voor tijd scoorde Johnny Heitinga, wat echter sterk op buitenspel leek. In één van de laatste minuten wist aanwinst Leonardo ervoor te zorgen dat de drie punten alsnog naar Amsterdam gingen.