FC Groningen krijgt verdiende loon tegen VVV

Door Thijs Faber 0 reacties

Het werd na 2 keer door het ogen van de naald kruipen (tegen Heerenveen en Utrecht) ook wel een keer tijd dat FC Groningen de deksel op haar neus kreeg. Dit keer was het VVV Venlo dat eindelijk de misplaatste nonchalance en het gebrek aan wil om te winnen bij FC Groningen afstrafte. Waar de thuisploeg het eerste kwart van de wedstrijd nog duidelijk het initiatief nam was het daarna een chaos bij de thuisploeg. De Venlonaren wachtten rustig af op hun kans en onder leiding van een uitblinkende keeper Unnerstall (bekend van een lange historie bij Schalke 04) kwam uiteindelijk toch de 1-1.

Eerste helft

Een schokkend matig gevuld Noordlease stadion zag FC Groningen met frisse moed aan de wedstrijd beginnen. Al snel kwamen er kleine kansjes voor Warmerdam en Mahi, uiteindelijk was het laatstgenoemde die in de 15e minuut de thuisploeg met een mooie volley met zijn verkeerde been op de voorzet van een uitblinkende Django Warmerdam op voorsprong zette. De goal zorgde echter niet voor een boost voor de FC, het goede spel van de eerste 20 minuten was volledig weg en diepe ballen op Lars Veldwijk was het enige wat de Trots van het Noorden er nog uit kon persen. De gasten begonnen voor het eerst wat van zicht te laten horen en werden via Ralf Seuntjes een paar keer bijna gevaarlijk. Onder geluid van een morrend publiek ging de FC 1-0 de rust in.

Tweede helft

Al vroeg na de thee was diezelfde Lars Veldwijk na een dergelijke diepe bal onderweg naar de 2-0, maar hij werd onderuit gehaald door VVV'er Promes. Scheidsrechter Lindhout wees resoluut naar de stip. Echter was het eerdergenoemde Unnerstall die met een magnifieke reflex de penalty van Mimoun Mahi stopte. Zoals wel vaker zorgde het stoppen van de penalty voor VVV juist voor een positieve impuls, de wedstrijd begon zich vooral op het middenveld af te spelen, kansen waren spaarzaam. Wel debuteerde Manchester City-huurling Antuna aan Groningse zijde, deze liet meteen zien over een ongekende snelheid te beschikken. Het mocht niet baten, in de eerste minuut van de blessuretijd gebeurde wat iedereen al aan voelde komen: Nwakali kopte namens VVV de 1-1 binnen. De gelijkmaker was meer dan terecht, de Venlonaren hadden zichzelf tekort gedaan als het bij 1-0 was gebleven. Het was voor Groningen in alle opzichten een teleurstellende middag, volgende week treedt groen-wit aan in Breda tegen NAC.