FC Groningen laat twee gezichten zien en deelt de punten

Door 7 reacties

Het is vanavond niet gelukt om de volle winst mee te nemen uit Breda. De gasten kwamen tijdens de eerste helft op een verdiende 0-2 voorsprong via Bacuna en Anderssonmaar verzuimden een ruimere marge op het scorebord te zetten. De gastheren leken met name in de slotfase van de eerste helft rijp voor de sloop. Na de rust kwamen degeelzwarten al snel op 1-2 via Alex Schalk. Lurling tekende voor de 2-2 binnen twaalf minuten na de pauze.

Eerste helft
Nac begon agressief. Ivens maakte vlak voor de eigen zestien een overtreding. Vrije trap Nac. De bal werd niet goed weggewerkt en dit resulteerde in een corner. Groningen onder druk. De FCknokte zich na de openingsfase onder de druk uit en loerde op de counter. Nog geen echte kansen. In de achtste minuut vuurde Bacuna op doel, zijn inzet werd van richting veranderd door Botteghin en uit de daaropvolgende corner schoot Ivens net naast. Kort daarna schoot Petter Andersson op het NAC doel, Ten Rouwelaar kon de bal klemmen.

Even later was het wel raak. Bacuna werd ingespeeld en kon opstomen doordat Zonneveld was vastgezet en de bal dankzij een medespeler was ontfutseld. Leandro haalde verwoestend uit 0-1. Een paar minuten later liep Bacuna op eigen speelhelft tegen een gele kaart aan. Uit de vrije trap voor NAC redde van Loo bekwaam. Na een kwartier spelen werd Groningen steeds brutaler en drukte de geelzwarten terug. Holla beging een overtreding op het middenveld en kreeg een gele kaart.

Na ongeveer twintig minuten was er een schotkans voor Kolk, van Loo stopte de inzet. Even later was er een grote kans voor Matavz na een voorzet Tadic, Amoah zou uit de tegenstoot de bal verkeerd raken voor Nac. Burnet kreeg na ongeveer een half uur spelen een schot op doel snoeihard in zijn gezicht en ging knock out. Bacuna die al geel op zak had duwde in een daaropvolgende spelsituatie zijn tegenstander weg en speelde met vuur.

In de slotfase zette Kappelhof een aanval op over rechts en zijn voorzet bereikt Matavz. De Sloveen schoot goed in maar zijn inzet werd gekeerd en belandde voor de voeten van Andersson die beheerst de 0-2 inschoot. In de extra tijd zou Matavz nog een grote kans krijgen.

Tweede helft
Ook na de pauze begon Nac agressief aan de wedstrijd. De FC moest onder druk even terug en Amoah zette een aanval op voor het Groninger strafschopgebied. Zijn pass bereikte Lurling die de kersverse invaller Alex Schalk kon bedienen en beheerst de 1-2 aantekende. De FC probeerde na de snelle tegengoal van alles maar werd lange tijd niet meer gevaarlijk. Met name twee vrije trappen die werden toegekend op aantrekkelijke posities werden knullig genomen. Twaalf minuten na rust kon Lurling dankbaar profiteren na onzuiver inspelen van achteruit naar het middenveld, 2-2. Holla was ondertussen vervangen voor Sparv.

Groningen kon geen potten breken. Zuivere eindpassing ontbrak. In de laatste twintig minuten verving Enevoldsen Bacuna. Al snel daarna werd Andersson gewisseld voor Pedersen. De ploeg zou in de slotfase weer kansen krijgen.

Zo nam Tadic in de 84e minuut een vrije trap die goed werd ingekopt door Kwakman. Pedersen kopte even later snoeihard in na een afgemeten voorzet over rechts van Enevoldsen en zou kort daarna met een afstandschot bijna de 2-3 hebben gemaakt. Ten Rouwelaar stopteal deze inzetten.

Ook Van Loo die terug kan zien op een goede wedstrijd wist zich te onderscheiden met een aantal prima reddingen. Hij sleepte er eenpunt uit voor de FC.Met name de venijnige vrije trap in de extra tijd werd bekwaam door hem over het doel getikt.

Pieter Huistra was na afloop van de wedstrijd boos en teleurgesteld. Zijn conclusie is dat de ploeg meer karakter moet laten zien en strijd moet leveren op beslissende momenten.