FC Groningen met een verdiend punt naar huis en tankt vertrouwen

Door Redactie 8 reacties

FC Groningen heeft gelijkgespeeld in Venlo tegen VVV 2-2. Honda en Calabro voor VVV en Granqvist en Pedersen voor FC Groningen waren de doelpuntenmakers

Eerste helft

FC Groningen heeft weer wat vertrouwen gewonnen in Venlo. De eerste helft was vermakelijk. De vier doelpunten over en weer vielen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Het was in de 5e minuut toen Ajilore Femi balverlies leed op het middenveld aan Honda. Honda werd gestopt met een overtreding vlak voor het strafschopgebied waarna hij zelf de vrije trap nam. Hij draaide de bal netjes over de muur heen zuiver in de hoek. Luciano reageerde te laat en kon niet meer voorkomen om de bal weg te tikken. 1-0 In de 12e minuut onderschepte Zonneveld op het middenveld de bal, speelde Lovre aan de rechterkant aan die vervolgens Pedersen op maat bediende 1-1. Twee minuten later kreeg FC Groningen een vrije trap die werd genomen door De Roover. Hij bediende Granqvist keurig op het hoofd en knikte de bal hard in het Venlose doel 1-2. In de 19e minuut redt Luciano op een schot van Calabro en tikte de bal over de doellat. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop kon diezelfde Colabro vrij inkoppen na uitglijden van Van der Laak 2-2. FC Groningen had het meeste balbezit tijdens deze eerste helft. Men probeerde met combinaties elkaar te vinden. Femi die Honda zoveel mogelijk uit de wedstrijd moest houden, had zijn handen vol. Verdedigend was het Granqvist ( grieperig ) die enorm veel corrigeerde. Vooral aan de linkerkant bij Stenman vielen veel gaten. In de 30e minuut was het Femi die met een terugkopbal Luciano in de problemen bracht, maar deze reageerde allert door snel uit te komen voor de gevaarlijke Colabro.Vlak voor de rust kwam Granqvist weer eens met een rush vanuit de verdediging opzetten, passeerde drie Venlonaren, bediende Pedersen, maar doelman Gentenaar voorkwam erger.

Tweede helft

De tweede helft ging FC Groningen op dezelfde voet verder. Meer in balbezit maar voorin te weinig stootkracht. De onzichtbare Matavz die in de basis begon, werd gewisseld voor Koc. In de 54e minuut nam Zonneveld een vrije trap richting Granqvist. Helemaal vrij voor het doel kopte hij de bal in de handen van doelman Gentenaar. Even later was het nog Van der Laak die een schietkans kreeg na aangeven van Koc. Maar ook hier redde Gentenaar met een prima reflex. FC Groningen ging met een verdiend punt naar huis.

Afmaker

Het missen van een koele afmaker was duidelijk maar daarom zitten Hans Nijland en Veldmate nu in Colombia om misschien met een verrassingspakket ( Ramos ) terug te komen. FC Groningen speelde zeker niet groots maar heeft toch weer een stapje gemaakt op de weg terug, ondanks dat iedereen geen voldoende haalde. Granqvist ( weer opgenomen in de zweedse selectie ) was wederom de man van de wedstrijd. Het scherp zetten van verdedigers tijdens vrije trappen van tegenstanders zal aandacht moeten hebben, dit gaat te gemakkelijk. En nogmaals hulde aan de uitsupporters in Venlo, dat zit altijd op een hoog niveau.