FC Groningen niet langs Helmond Sport: 1-1

Door 2 reacties

FC Groningen is er dinsdagavond niet in geslaagd om de oefenwedstrijd met Helmond Sport winnend af te sluiten. In Harkstede bleef de ploeg van Pieter Huistra steken op 1-1. Helmond Sport nam in de eerste helft de leiding via Sebastian Stachnik, waarna Luis Pedro in het tweede bedrijf de eindstand liet aantekenen.

Na de met 13-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond mocht FC Groningen dinsdagavond aantreden voor haar tweede oefenduel. In Harkstede was eerste divisie club Helmond Sport de tegenstander. Op papier een tegenstander die te doen leek te zijn. Pieter Huistra wilde ervoor zorgen dat elke speler minimaal 45 minuten in actie kwam gisteravond en dat was ook het geval.

De wedstrijd begon met een goeie mogelijkheid voor spits Suk. Hij zorgde met een omhaal bijna voor de openingstreffer, maar helaas verdween de bal naast het doel. Na een kleine kans voor Kieftenbeld was het Helmond Sport die de eerste goal liet aantekenen in de wedstrijd. Een voorzet van Joppen werd binnengeknikt door de testspeler Sebastian Stachnik. Helmond Sport ging zodoende de rust in met een verrassende voorsprong.

In de tweede helft werden er veel wijzigingen doorgevoerd en stond er een erg jong elftal in het veld. Nadat FC Groningen al een aantal kansen om zeep had geholpen was het in de 57e minuut wél raak: Luis Pedro kopte de 1-1 tegen de netten. In het restant van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig en zodoende bleven beide ploegen steken op een 1-1 gelijkspel.

Waar het bij veel supporters overkwam als een teleurstelling had trainer Pieter Huistra daar duidelijk een andere mening over: “Insteek bij deze wedstrijd was in de eerste plaats 45 minuten speeltijd geven aan alle fitte spelers. De jongere spelers uit de B-kern manifesteren zich prima. In deze fase van de voorbereiding is het zaak dat alle spelers in het veld elkaar goed kunnen vinden. Dat ging bij fases goed, maar er is ook nog veel ruimte om te verbeteren. De omstandigheden, de organisatie en de publieke belangstelling in Harkstede waren vanavond in ieder geval erg goed.”

Aankomende zaterdag is AC Beerschot de tegenstander in Winsum. Deze wedstrijd is voor één speler extra speciaal: Luciano da Silva stond namelijk zeven jaar onder contract bij het toen nog Germinal Beerschot.