[fotoalbum toegevoegd] FC Groningen Onder-23 langs Almere City

Door Redactie 2 reacties

Jong FC heeft vanmiddag op Corpus met 3-1 gewonnen van Jong Almere City. In een attractieve eerste helft opende Gijs Jasper na een minuut of tien de score. Nicolas Pozzebon had een minuut of tien later in een één op één situatie met doelman Grim de 2-0 moeten maken maar had het vizier niet genoeg op scherp staan. Kort daarna was het wel 2-0 door Pier Veldman (intikker). FC leek af te stevenen op een grotere uitslag, maar het liep toch even wat anders. Uit het niets scoorde Lanser met een afstandsschot de 2-1, een afgeslagen aanval die werd weggekopt ging hieraan vooraf. Een minuut of vijf voor rust zouden de gasten nipt over de lat schieten en op slag van de theepauze tegen de lat. Grunn kwam ondanks het gegeven dat het achterin nauwelijks iets had weggegeven in die fase heel goed weg.

In de tweede helft domineerde de gasten met name tijdens het eerste kwartier het spelbeeld zonder tot grootse kansen te komen. FC speelde zich daarna steeds meer onder de druk uit en verzuimde meer afstand te nemen. Een minuut of 7 voor tijd Lukte het wel. FC kreeg een vrije trap in de buurt van de rechter cornervlag. Deze werd goed voorgegeven en Amokodo was het eindstation die de bevrijdende 3-1 tegen het net kopte.

FC Groningen Onder -23 stijgt naar plek 5. Volgende week wacht Jong FC Volendam dat vanmiddag met 2-1 verloor van Huizen en nu met twee punten minder op plek 7 staat.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Stefan van der Lei; Desevio Payne, Joël Amakodo, Roland Baas ©, Amir Absalem; Gerald Postma (43' Yassine Zakir), Ajdin Hrustic, Robbert de Vos; Pier Veldman (64' Jim de Leeuw), Gijs Jasper, Nicolo Pozzebon (81' Glenn Bijl).

Rest bank: Nick Borgman, Keziah Veendorp, Tim Waterink.