FC Groningen ontsnapt met 1-2 bij GVVV

Door 0 reacties

Onze Trots van het Noorden heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. De topamateurs van Veenendaal werden in eigen huis verslagen met 1-2. Deze eindstand stond in de slotfase van de eerste helft op het scorebord dankzij doelpunten van Zeefuik, Schet ennamens de Blauwen - door Terschegget. Tijdens de eerste helft had onze FC het betere van het spel. Na de rust zakte het speelpeil van de gasten weg naar een bedenkelijk niveau. Het was de thuisploeg die na de rust het spelbeeld volledigzou gaan domineren en tot de beste kansen kwam.

eerste helft
De blauwen begonnen goed aan de wedstrijd. De gasten kwamen nog niet tot gevaarlijke kansen. Kees Kwakman zou een vrije trap een meter of twee over het doel schieten. De thuisploeg loerde op de omschakeling, ze veroverden regelmatig de bal, maar voor Luciano zou er (nog) niet veel te doen zijn.

Hiariej zou tijdens de middenfase van de eerste helft het eerste gerichte schot gaan lossen op de doelman van GVVV die redding kon brengen. Kort daarna zou Zeefuikwegdraaien bij zijn direkte tegenstander omop de rand van de zestien meter verwoestend raakte schieten in de verre hoek 0-1. Toch zou de thuisploeg direkt na de openingstreffer hun eerste grote kans van de wedstrijd gaan krijgen, de bal werd echter te slap ingeschoten op Luciano.

In het slotkwartier voor rust werd de FC steeds sterker. Zeefuik onderscheidde zich tijdens die fase door stevig de duels in te gaan en gevaarlijk te zijn. Brouwer en Van Meegdenburg ontvingen een gele prent. Kirm was dicht bij de 0-2. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Toch zou het 0-2 worden. Op dat moment verdiend. Een aanval van Grunn belandde op de paal, Schet wist in de verwarring die ontstond te profiteren. In de slotfase kreeg GVVV een vrije trap. Een krulbal in de korte hoek zou feilloos achter Luciano tegen het net ploffen, 1-2.

tweede helft
Het duel kabbeldeover en weer. FC liet zich meer en meer terugdringen waardoor dethuisploegde overhand zou krijgen. Een aantal beste kansenvielen te noteren voor de Veenendalers. Een uitgespeelde aanval richting het doel van Luciano zou om zeep worden geholpen. De speler die het kon afmaken maaide over de bal heen. Kort daarna moest de Braziliaan aan de bak op een goed ingeschoten inzet van dichtbij en op een schot van afstand. FC wankelde.

De thuisploeg bleefmaar strijden op jacht naar de gelijkmaker. De topamateurszouden hetbeste van het spel hebben tijdens de tweede helft. Zeefuik werd vervangen door Texeira.De gelijkmaker bleef in de lucht hangen. FC kwam maar steeds moeilijker onder de druk uit.

In de slotfase werd Hiariej gewisseld voor Femi. Texeira ontsnapte aan rood. Hij kwam geïrriteerd met twee benen in glijden op een GVVV verdediger. Als door een wonder kwam er geen verandering meer in de stand. FC Groningen ontsnapte aan een gelijkspel eneenverlenging.

Wedstrijdgegevens, met dank aan de clubsite van onze Trots.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Bacuna, Van Dijk, Kwakman, Kappelhof; Kieftenbeld, De Leeuw, Hiariej (83’ Ajilore); Schet (88’ Van Moorsel), Zeefuik (75’ Texeira), Kirm.
Rest bank: Bizot, Magnasco, Burnet, Kostic.

Opstelling GVVV
1 Jansen, 19 Oostinjen, 12 Bonke, 3 Hulsbos (75’ 21 Van der Wilt), 5 Adnane, 6 Terschegget, 10 Brouwer, 8 Den Hartog, 16 Van Hoof, 9 Van Meegdenburg, 17 Bottenheft (77’ 11 Elkaddouri).
Rest bank: 23 Van der Klift, 4 Van der Valk, 15 Oost, 18 Cusell.

Toeschouwers: 2.500
Scores: 22’ Zeefuik (Kwakman) 0-1, 38’ Schet (Zeefuik) 0-2, 45’ Van Meegdenburg (vrije trap) 1-2.

Scheidsrechter: Liesveld
Officials: Steegstra en Langkamp
Gele kaarten: 31’ Brouwer, 33’ Van Meegdenburg, 43’ Schet, 74’ Kieftenbeld, 79’ Bonke, 90’ Texeira