FC Groningen pakt drie punten

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 0-1 gewonnen. Stefano Seedorf wist in de 88e minuut de enige treffer van de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Door deze winstpartij houd FC Groningen aansluiting met de top en is het zelfs mede koploper.

FC Groningen moest het zonder vijf basiskrachten doen. De al langer geblesseerde Paul Matthijs (lies) was er niet bij. Ook de spelers die geblesseerd raakten in de ontmoeting met Partizan waren niet van de partij; Glen Salmon (hamstring), Erik Nevland (buikspier) enArnold Kruiswijk (enkel). Antoine van der Linden kon eveneens niet meespelen. De linksback is ziek.

Na een paar minuten kwam Sparta al op voorsprong. Het was oud-FC Groningen speler Dominique van Dijk die de bal vanaf enkele centimeters in het Groningse doel werkte. Dit Rotterdamse feestje mocht echter niet doorgaan van scheidstrechter van Sichem. Van Dijk stond namelijk buitenspel.

Beide ploegen kregen enkele kansen, Sparta zette FC Groningen doelman Bas Roorda regelmatig onder druk. Bas Roorda deed zijn werk uitstekenden wist een aantal belangrijke reddingen te verrichten.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant, uiteraardvoor FC Groningen. Na goed voorbereidend werk van Luis Suárez, die vandaag voor het eerst in de basis stond wist Stefano Seedorf simpel de 0-1 te maken.