FC Groningen pakt zege in zinderende slotfase en staat 3e

Door Redactie 0 reacties

FC Groningen heeft vanavond in een uitverkochte Euroborg met 3-2 van Excelsior gewonnen en bleef daarmee voor de 9e achtereenvolgende maal thuis ongeslagen. Bij rust was de stand nog 0-0. In de 2e helft brachten Berg en Lovre de FC op voorsprong maar de Rotterdammers kwamen evenzovele malen langszij. In de 95e minuut schoot Goran Lovre de Groningers naar een 3e plaats.

De Groningers hadden stuk voor stuk moeite om hun normale niveau te halen. Zelfs Arnold Kruiswijk speelde iets minder soeverein dan anders maar dat kwam wellicht door de vele steunbetuigingen die hem tijdens de wedstrijd ten deel vielen in het kader van de actie Kruiswijk moet blijven. Hiervoor hadden de Fanatics ook een prachtig megadoek gemaakt. Menig FC-supporter zal de Euroborg met een big smile hebben verlaten omdat het grove spel van Excelsior en en hun spelvertragende tactiek uiteindelijk goed bleek voor 0 punten. Werkelijk geen enkele vliegende tackle op de enkels van de spelers van FC Groningen werd door het arbitrale trio adequaat bestraft of überhaupt gezien (zo kon Hiariej na een aanslag amper meer lopen en beëindigde de FC het duel dus praktisch met 10 man), maar waarschijnlijk ziet Boerenmacht.nl het weer eens verkeerd en floot dhr. Van Boekel een fantastische westrijd...

Wat de scheidsrechter overigens wel goed deed was het extra bijtellen van de blessurebehandeling van Tom Hiariej bovenop de vóór die doodschop al toegekende extra speeltijd van 3 minuten. Excelsior wond zich op over het feit dat de winnende 3-2 van Lovre viel na ruim 94 minuten spelen, maar ja - zo zijn de regels, als in blessuretijd het spel wordt onderbroken door bv. een blessurebehandeling da dient ook die tijd te worden bijgetrokken!

Stenman viel al na 20 minuten uit met hamstringklachten. Het is te hopen dat hij niet lang geblesseerd zal blijven want vanavond bleek dat zijn positie momenteel moeilijk te vervangen is.

Een blik op de ranglijst leert dat we nu derde staan, met drie punten meer dan de nummer 4, Ajax, en 0 punten minder dan de nummer 2, Feyenoord. Weliswaar heeft Ajax twee wedstrijden minder gespeeld en Feyenoord eentje, maar Ajax mag die allebei spelen tegen AZ en Feyenoord tegen PSV. Door puntverlies van Roda en Twente heeft de FC zelfs een klein gaatje naar beneden geslagen.

En als je dit soort moeizame wedstrijden al wint, wat heeft het seizoen dan wellicht nog in petto!