FC Groningen - PEC Zwolle eindigt in een onnodige 0-1 nederlaag

Door Redactie 2 reacties

In een wedstrijd die weinig om het lijf had, heeft FC vanmiddag verloren van PEC Zwolle. De trots van het noorden wou wel maar miste vanmiddag door al het feestgedruis van de afgelopen week, de absolute scherpte om te winnen. De Peperbussen daarentegen maakten met name de eerste helft een aangeslagen indruk. Antonia en de Leeuw waren dichtbij een treffer. Van Hintum en Nijland waren gevaarlijk namens de gasten. In de tweede helft kregen de blauwvingers wel de betere kansen op een goal. Stef Nijland had zijn vizier niet scherp genoeg ingesteld. Na een uur wedstrijd vloog een vrije trap van Van Hintum via de vingertoppen van Van der Vlag tegen de paal en corner. Uit de hoekschop was Van der Werff dichtbij de openingstreffer. Een teken aan de wand... Het doelpunt viel dan ook een kwartier voor tijd. Aanvaller Necid, net ingevallen voor Stef Nijland wist uit de draai doelman van der Vlag te verrassen, 0-1. Lindgren was nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal eindigde (uit een corner) in de handen van doelman Hahn. De Leeuw zag vijf minuten voor tijd zijn doelpoging op de paal belanden. In de 90e minuut stoomde wederom de Leeuw alleen op doelman Hahn af. Lam trok hem net buiten het zestienmeter gebied onderuit en kreeg een rode kaart. De vrije trap van (invaller) van der Velden die zijn laatste minuten (in Euroborg) maakte bij de trots van het noorden, vloog hoog over het doel van Hahn. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het seizoen is daarna afgelopen.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Vlag, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet (72’ Van der Laan), Antonia, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (66’ Van der Velden); Chery (77’ Bacuna), De Leeuw.

Rest bank: Padt, Kappelhof, Mahi, Hoesen.