FC Groningen verliest van effectief PSV (1-3)

Door 2 reacties

FC Groningen heeft vandaag in de eigen Euroborg verloren met 1-3 van PSV. In de eerste helft was PSV sterker. In de 38e minuut scoorde Hutchinson na een snelle uitbraak de 0-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft probeerde de FC van alles om gelijk te maken. Dit lukte helaas niet. Mertens scoorde in de 72e minuut de 0-2 na balverlies van Van Dijk. In de 85e minuut scoorde invaller Depay de 0-3. In de 89e minuut scoorde Schet na een goede actie de 1-3. Dit was tevens de eindstand. FC had genoeg kansen om meer te scoren. Echter ontbrak het bij de FC aan geluk. Het spel biedt mogelijkheden voor de toekomst.Aankomende vrijdag speelt de FC in Den Haag tegen Ado.

Eerste helft.

In een goed gevuld stadion, niet alle plekken waren bezet,had FC Groningen het doel omeindelijk weer een winstte gaan behalen.De eerste mogelijkheid was voor de FC. In de tweede minuut kregen de mannen van Maaskant een vrije trap. Het leer werd voorgezet, via een kluts kreeg de FC al snel een hoekschop. Uit deze standaardsituatie kwam er geen kans. Vanaf dat moment namen de gasten uit Eindhoven de touwtjes in handen.Meerdere kansen, via Willems ( 2 x),Matavz en Lens, werden geparreerd door Luciano.De Braziliaan keepte een keurige wedstrijd.

In de 18e minuut ging een poging van De Leeuw naast de goal.Tien minuten later konZeefuik de FC op een 1-0 voorsprong zetten. Tyton schatte eenvoorzet verkeerd in. Via via kwam het leer bij de spits terecht, zijn schot wist de goalie echter knap te redden.In de 38e minuut kwamen de Lampjes naar een snelle uitbraak op een 0-1 voorsprong. De verdediging stond er bij en keek er na. Hutchinson was de maker van het eerste doelpunt in de borg van deze middag.

De FC was door dit doelpunt zeker aangeslagen. De gasten probeerden hier dankbaar gebruik van te maken, gelukkig voor de FC lukte dit niet. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de thuisploeg zelfs een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een overtreding op Zeefuik, mocht Leandro Bacuna de vrije trap gaan nemen. Zijn schotspatte via keeper Tyton,op de lat.Met een 0-1 achterstand ging de ploeg van Maaskantde rust in.

Tweede helft

De opdracht was duidelijk. FC moest vol gas gaan geven voor minimaal een punt. Dick Advocaat zijn brigade was de eerste helft beter dan de thuisploeg.Na ongeveer een kwartierspelen in hettweede bedrijf ging het tempo bij de FC omhoog. Met de steun van de twaalfde man werd het doel van PSV bestookt.Echt grote kansen leverde dit helaas niet op. Een kopbal vanuit een hoekschop werd uitstekend geparreerd door de Poolse goalie.De beide keepers vandaag, speelden een keurige wedstrijd. In de 72e minuut kwam PSV tegen de verhouding op een 0-2 voorsprong. Na knullig balverlies was kabouter Mertens dodelijk.In de 82e minuut besloot Robert Maaskant alle sluizen open te zetten. Achterin ging de FC 1 op 1 spelen.De FC probeerde een slotoffensief te ontwikkelen, dit lukte echter sporadisch.

Met nog vijf minuten op de klok ging de wedstrijd definitief op slot. Invaller Depay slalomde zich door de defensie van de Groningers, hij rondde zijn actiekoeltjes af (0-3).Met een prachtig gekruld schot,scoorde Mitchell Schet in de 89e minuut de eretreffer. Dit doelpunt verdiende de buitenspeler zeker.

De FC heeft nu uit drie wedstrijden helaas maar 1 punt behaald. Volgende week vrijdag wacht in Den Haag, Ado. Het spel was bij vlagen wel goed te noemen aan Groningse zijde. Hopelijk kunnen de mannen van Maaskant tegen Ado den Haag meer kracht uitoefenen.

De statistieken, met dank aan de FC Groningen clubpagina

Opstelling FC Groningen
Luciano; Magnasco (80’ Suk), Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Bacuna, Sparv, De Leeuw (68’ Texeira), Kwakman; Schet, Zeefuik.
Rest bank: Bizot, Ivens, Johansson, Kieftenbeld, Hiariej.

Opstelling PSV
Tyton; Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems; Van Bommel, Toivonen, Strootman; Lens (86’ Wijnaldum), Matavz (65’ Narsingh), Mertens (77’ Depay).
Rest bank: Waterman, Derijck, Van Ooijen, Ritzmaier.

Toeschouwers: 20.728
Scores:
38’ Hutchinson (Mertens) 0-1; 72’ Mertens (Strootman) 0-2, 84’ Depay (-) 0-3, 89’ Schet (Texeira) 1-3.

Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Lobbert, Langkamp en Sanders
Gele kaarten: 49’ Van Bommel (overtreding op Kwakman), 54’ Strootman (overtreding op Burnet), 87’ Schet (overtreding op Van Bommel)