FC Groningen rekent ook met FC Dordrecht af 2-0

Het was de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem. Dit keer bij de vv Haren. Zo'n 1500 toeschouwers waren getuige van de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Dordrecht. De einduitslag was 2-0. Doelpuntenmakers waren Koen van der Laak uit een strafschop en Tim Matavz.

Je kon zien dat het de laatste wedstrijd was in deze oefenperiode. Het liep allemaal wat stroever bij FC Groningen dan bij de voorgaande wedstrijden. Het was pas in de twintigste minuut van de eerste helft dat er wat gevaar was voor het doel van FC Dordrecht.Vijf minuten later was het Lovre die keihard uithaalde, maar de bal eindigde op de lat. Even later kon Koc zich vrijmaken van zijn bewaker in het strafschopgebied maar werd eveneens neergehaald. Roelof Luinge die weer eens uitstekend floot wees gedecideerd naar de penaltystip. Koen van der Laak scoorde de 1-0.

De tweede helft was het wel wat meer FC Groningen die aan de bal was. Maar soepeltjes liep het niet allemaal. Dat was ook de verdienste van FC Dordrecht die probeerde FC Groningen bij balbezit direct vast te zetten. Toch was het Tim Matavz die vrijgespeeld werden scoorde, vanaf de rechterkant rand van het strafschopgebied. 2-0

Volgende week nog naar Griekenland en dan komt de ouveture tegen Ajax. De Berg soap is afgelopen en de technische staf zal nog vol aan de bak moeten om de selectie aan te vullen. Toch kan Jans tevreden zijn over de afgelopen weken. Vooral de jonge garde hebben het goed gedaan. Vanavondheeft het beloften elftal gespeeld tegen Jong Sparta eindstand 8-0. De stage die de jonge garde heeft gelopenmet de selectie onder leiding van Ron Janszal zijn vruchten afwerpen.