FC Groningen ronde verder in KNVB Beker

Door 0 reacties

FC Groningen heeft in een matig gevulde Euroborg met 2-1 gewonnen van TOP Oss. Groningen kwam op voorsprong door een kopbal van Rasmus Lindgren. TOP Oss kwam terug het was Reginald Faria die doelman Bas Roorda passeerde. In de tweede helft scoorde Luis Suárez de 2-1 die score bleef op het scorebord staan tot het eindsignaal.

Groningen had het bepaald niet makkelijk tegen TOP, het balbezit was wel voor FC Groningen maar echt gevaarlijk kon het niet worden. De gasten uit Oss kregen daarentegen wel mogelijkheden.

In de 28e minuut was het dan wel raak, Yuri Cornelisse mocht een vrije trap nemen aan de linkerkant van de strafschopsgebied nadat Goran Lovre was gevloerd. Rasmus Lindgren schampte de bal met zijn hoofd in de verre hoek van het doel: 1-0.

Lang kon de 'FC' niet van die voorsprong genieten acht minuten later kwam uit het niets Reginald Faria die 1-1 scoorde. Dit was ook de russtand, in die rust was het taak voor Ron Jans zijn ploeg goed aan te spreken dit werd dan ook gedaan door de Groningse oefenmeester. FC Groningen begon beter aan de tweede helft dan weer het mee was opgehouden in de eerste helft. En er werd zowaar gescoord de 2-1 werd in de kluts gescoord door Luis Suárez.