FC Groningen speelt gelijk tegen VVV ( 0-0). Scheidsrechter Serdar Gözübüyük eist negatieve hoofdrol op

Door 8 reacties

De Trots van het Noorden heeft in de eigen Euroborg niet kunnen winnen van degradatiekandidaat VVV. Groningen speelde 84 minuten met een man minder na een onterechte rode kaart van Leandro Bacuna. VVV behaalt voor het eerst sinds 1993 weer een resultaat in Groningen.

Eerste helft

De FC probeerde vanaf minuut één druk te zetten op de goal van de gasten uit Venlo. De basis met Zeefuik en Burnet kon echter niet overtuigen. Na zes minuten was de wedstrijd voor de FC al gespeeld. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag in een sliding van Bacuna een hele zware overtreding. De rechtsbuiten ging voor de bal, maar de leidsman kende geen medelijden met de speler. Resultaat, FC Groningen kon met 10 man verder en de wedstrijd zou niet meer echt op gang komen. De Trots van het Noorden probeerde het wel, VVV was te armzalig. ‘’Slachtoffer Yuki Otsu ging ondertussen lachend van het veld op de brancard. Twee minuten later kwam hij weer fris als een hoentje in het veld.

Het balbezit werd grotendeels gelaten aan de bezoekers uit Limburg, het tempo wat er gehanteerd werd was te traag om FC Groningen te verontrusten. De bezoekers kwamen niet verder dan een schot van Robert Cullen in het eerste half uur. VVV breide vrolijk verder, de wedstrijd was hierdoor onder andere niet om aan te zien. Onze trots kon in de eerste helft één kans creëren. Zeefuik, wat kilo’s lichter, kon een schot produceren. Deze was echter zonder kracht. Op slag van rust zwijnde de thuisploeg. Een vliegend schot van Van Haaren spatte uiteen op de paal.

Tweede helft

Na de theepauze kwam de ploeg van Robert Maaskant opnieuw goed weg. Yuki mikte een afvallende bal over de goal van Luciano. Het thuispubliek kon opgelucht ademhalen. De gasten konden opzich wel leven met een gelijkspel. Het armzalige veldspel was niet om aan te zien. De thuisploeg probeerde het wel, maar kon met tien man geen potten breken. Positief was de invalbeurt van Henk Bos. Met het inbrengen van de jongeling kwam er meer dadendrang in het spel van de FC. Tot grote kansen kwamen de groenwitten jammer genoeg niet.

Ondanks het slechte slechte veldspel kreeg de ploeg van Lokhoff wel kansen om de score te openen. Eerst was het Femi die de messcherpe voorzet van Linssen kon weg werken. Tien minuten later, in de 80e minuut, kon Van Haaren scoren na een goede actie van invaller Wildschut. Het schot van de middenvelder was echter van bedroevende kwaliteit. Zivkovic mocht vijf minuten voor tijd ook invallen. Het talent, kreeg echter te weinig te tijd om zich te laten zien

FC Groningen en VVV speelde dus vandaag gelijk. Door de brilstand is de FC gestegen naar een tiende plaats op de ranglijst. De Limburgers klimmen door het gelijkspel naar een veertiende plek op. Enige positieve van vanavond, is te zien dat Zeefuik is afgevallen. In de eerste helft was de aanvaller goed aanwezig, in de tweede helft sputterde zijn motor.

Op naar volgende week donderdag. Dan speelt de FC wederom in de eigen Euroborg. Tegenstander zal dan zijn, Ajax. De wedstrijd voor de beker begint om acht uur.