FC Groningen speelt goed maar verliest van Ajax

Door 0 reacties

Vanavond is de wedstrijd dan eindelijk gespeeld. FC Groningen - Ajax stond, na zondag te zijn afgelast, wederom op het programma. De FC speelde bijzonder goed maar helaas verloor de equipe van Ron Jans wel ongelukkig met 2-1. Bij Ajax waren hetoud-FC Groningen-spelers die roet in het eten gooiden. Matías Cahaismaakte zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. Vooral de fantastische sfeer in het stadion en het goede spel van de FC nemen we mee naar de toekomst!

Bij de warming-up misten we Marcus Berg, Ron Jans gaf later aan dat hij afgelopen nacht ziek geworden was. Koorts en overgeven - ja dan houdt het natuurlijk op. Maar hier knapt onze held, qua waarde inmiddels goed voor de halve club-begroting, vast snel van op.

De eerste helft was vrij aardig in evenwicht. Door één persoonlijk foutje kwam Ajax op voorsprong, Sankoh gaf aan Lindgren, zijn man bij standaardsituaties, te veel ruimte waardoor de Zweed ongehinderd kon inkoppen: 0-1. FC Groningen leek met deze achterstand te moeten gaan rusten maar uit een vrije schop, door scheidsrechter Braamhaar toegekend omdat $ilva Fledderus hard onderuit schopte (geel), scoorde onze kopsterke Argentijn prachtig: 1-1. De gelijkmaker had al eerder kunnen vallen, de poeier van Powel had een beter lot verdiend. Met een lekker gevoel gingen we de rust in. De andere $, $uarez, had ook een diepgele kaart verdiend nadat hij met minstens één gestrekt been op Van Loo ingleed maar Braamhaar was coulant.

De tweede helft was geweldig. Met name in het eerste kwartier was het compleet éénrichtingsverkeer richting het doel van Stekelenburg. FC Groningen liet zien dat het op het juiste moment in vorm aan het raken is en speelde Ajax met over de hele linie een formidabele inzet tegen de muur. Met veel kunst en vliegwerk bleven de Amsterdammers overeind. Kolder, die een fantastische partij speelde (alle "miskoop!"-uitingen van de laatste tijd kunnen de prullenbak in) en per week beter wordt, kopte op de lat, de Groningers gingen er vol in, het regende slidings ... maar uit het niets maakte Ajax 1-2 na een snelle maar onnauwkeurige spelhervatting van Brian van Loo, onze keeper die de FC meermalen op de been hield met een aantal knappe reddingen. Maar waarom Sankoh Luis zo vrij liet staan...

In de tweede helft werden nog diverse nakomelingen van het management van FC Groningen in het veld gebracht maar de 1-2 stand verdween niet meer van de borden, mede doordat de ook al prima spelende De Roover in de 88e minuut een riante kans op de verdiende gelijkmaker onbenut liet. De door Ajax gestolen zege was een feit.

Groot compliment aan het publiek, de sfeer was als vanouds, de Noord Curve zweepte de boel fantastisch op!

Het publiek bedankte de FC, en terecht - met het vandaag vertoonde spel liggen er in de play-offs mooie kansen om voor de derde achtereenvolgende maal Europees voetbal te halen!

Nog één wedstrijd voordat de play-offs beginnen, Utrecht uit. Er gaan nu al 9 bussen vol naar Utrecht, de kaartverkoop loopt echter tot donderdag - maak het uitvak vol, onze jongens verdienen het!