FC Groningen - Sporting Braga eindigt in 0-0

Door Redactie 0 reacties

De trots van het noorden is klaar in Europa. Vanavond eindigde de wedstrijd in een doelpuntenloos gelijkspel. Over de gehele wedstrijd gezien mag Grunn (achteraf) de handen stijf dichtknijpen met dit resultaat. De gasten raakten tot twee keer toe de lat. In de eerste helft waren Hans Hateboer en Danny Hoesen dichtbij een treffer. Hateboer schoot dichtbij over het doel en Hoesen strandde op doelman Magalhaes. Aanvaller Alan kreeg namens de gasten een schotkans die prima werd gekeerd door Padt. Na de pauze drong FC een kwartier flink aan. Simon Tibbling mikte kansrijk nipt voorlangs de tweede paal. Na ruim een uur voorkwam doelman Padt een achterstand op de aanstormende Eduardo. Braga werd steeds gevaarlijker. Twintig minuten voor tijd kregen de Portugezen een hoekschop die door Chrislan via Padt tegen de lat kwam. Grunn zwijnde... Ruim tien minuten later zag Padt een vrije trap nipt naast zijn doel voorbij suizen. In de slotfase loste Padt een corner, nu was het Boly die op de lat kopte.

De Europse balans is anders gelopen dan menig FC fan vooraf op had gehoopt. Slechts 2 punten zijn er bij elkaar gesprokkeld met een doelsaldo van 2 treffers voor en 8 doelpunten tegen. Sporting Braga werd vanavond definitief groepswinnaar, Olympique Marseille dat met 4-2 won bij Slovan Liberec is in de poule als tweede geeindigd.

Opstelling FC GRONINGEN: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata, Tibbling, Kappelhof, Maduro, Rusnák, Hoesen (De Leeuw/74),Linssen (Antonia/74)

Opstelling SPORTING BRAGA: Magalhães, Baiano, Boly, Pinto, Goiano, Alan (Santos/80), Carlos, Vukcevic, Rafa, Eduardo (Fonte/90+3), Hassan (Crislan/65)

Gele kaarten: Goiano, Carlos

Noot voor de lezers en reageeerders: door een technische storing op onze site hebben wij dit artikel opnieuw moeten plaatsen waardoor alle reacties automatisch zijn verwijderd. Onze excuses voor dit ongemak!