FC Groningen struikelend langs Hollandia in de beker 2-3

Door 1 reactie

Ron Jans wilde het net zo doen als tegen IJsselmeervogels vorig jaar, maar dit keer pakte dat bijna verkeerd uit. Misschien teveel al de gedachte bij Feyenoord, of misschien wat onderschatting of misschien het verschil in kwaliteittussen een bankzitter en basisspeler. Het zijn allemaal mogelijkheden die meegespeeld kunnenhebben.

Nogmaals Ron Jans "aan de stand zijn we verplicht om te winnen ". Dat gebeurde dan uiteindelijk ook.

Nadat Hollandia via een vrije trap op een 1-0 voorsprong was gekomen en zelfs een kwartier narust op een 2-0 voorsprong kwam. Moest er wat gebeuren. FC Groningen die erg slordig met de kansen omsprong scoorde via Berg eindelijk in de 65e minuut tegen 2-1. Tien minuten later werd Powel onderuit gehaald in het strafschopgebied maar Koen van der Laak miste de strafschop. Drie minuten voor tijd ( jawel het was krap aan )werd de mee opgekomen Granqvist gevloerd in het strafschopgebied en benutte Berg dit keer wel de strafschop, 2-2.En diep in blessuretijd scoorde Berg ook nog eens de 3-2

De opluchting was groot, zeker op de bank. Het was close, maar zoals zo vaak, niet nodig geweest. Men moet weten als je tegen een amateurploeg speelt en die ook nog eens landskampioen is bij de zondagamateurs, er een wet is die zegt, dat je deze wedstrijden ook scherp en professioneel moet benaderen. De wil was er wel, maar de uitvoering was heel matig. Een gelukkige overwinning, en tevens een les voor de volgende keer.

Opstelling: van Loo, de Roover ( 46 Lovre ) Sankoh, Granqvist, Cahais (70 Stenman ) Matthijs ( 65Hiariej ), Holla, vd laak, Andersson, Powel, Berg

FC Groningen heeft vanavond geloot tegen eerstedivisionistTelstar uit Velsen. De wedstrijd zal in het weekend van 11-13 november in Velsen afgewerkt worden. Telstar won afgelopen woensdag nipt van Spakenburg.

En nu op naar Feyenoord, de kraker van a.s zondag.