FC Groningen tegen Heerenveen in evenwicht

FC Groningen heeft na de thuiswedstrijd tegen Heerenveen 1 punt erbij waardoor ze voorlopig terugkeren in het linkerrijtje. Van der Linden wist FC Groningen op een 1-0 voorsprong te zetten. Met een prachtige vrije trap deed Afonso Alves iets terug voor Heerenveen.

Net zoals vorige week tegen Ajax hadden de Groningen Fanatics weer voor een geweldige sfeeractie gezorgd. In het stadion hoorde je vele oeh's en aah's. Dit keer werden ook de zuidelijke tribunes er ook bij getrokken.
Groningen startte met één nieuweling, Marnix Kolder kreeg voor de eerste keer een basisplaats toegewezen.
De eerste helft was niet zo'n geweldig als tegen Ajax. Groningen en Heerenveen wisten niet veel kansen te creëren. Dit kwam mede doordat de verdediging van beide ploegen gewoon goed stond. Alves en Pranjic waren er dichtbij voor Heerenveen. Voor Groningen hadden Nevland,Silva en van de Laak kunnen scoren.
In de tweede helft wilden beide ploegen, maar onstonden er weinig kansen. Toch werd er twee keer gescoord.

De eerste was voor de Groningers. Antoine van der Linden scoorde uit een afgeslagen corner de 1-0. Daarvoor was Erik Nevland van het veld gehaald. Hij werd vervangen door Martijn Meerdink die zijn debuut maakte.
Hij deed dit overigens goed. Heerenveen spits Alves, die tot dan toe onzichtbaar was geweest, scoorde de 1-1 uit een vrije trap. Arnold Kruiswijk had de aanvaller van Heerenveen neergelegd. Dit was tevens de eindstand want meer konden de ploegen simpelweg niet.