FC Groningen tegen Sheffield Wednesday in evenwicht

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in Haren met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sheffield Wednesday. Mark Jan Fledderus zorgde voor de enige Groningse treffer. Tien seconden voor het eindsignaal van scheidsrechter Luinge wisten de Engelsen echter alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen.

In de eerste helft was Groningen de betere ploeg. De formatie van trainer Ron Jans had zijn tegenstander regelmatig onder druk staan. Waardoor Sheffield de bal niet lang in de ploeg kon houden. Ondanks dat kregen de gasten wel een tweetal mogelijkheden. Één doelpunt werd afgekeurd en een vrije bal ging op een haar na over de kruising heen. Groningen combineerde bij vlagen heel aardig, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden.

Sheffield Wednesday dat eerder deze week met 2-2 gelijk speelde tegen sc Heerenveen, moest met tien man verder. Dit doordat Chris Brunt met een gestrekt been op Martijn Meerdink in kwam nadat de middenvelder van FC Groningen de bal al had gespeeld. Scheidsrechter Roelof Luinge greep resoluut naar zijn borstzak om de rode prent te tonen aan de Engelsman. Wat leidde tot groot ongenoegen in het Engelse kamp.

Bij FC Groningen stond de van Germinal Beerschot overgenomen Luciano in het doel. Hij leek af te gaan op een 'clean sheet'. Maar tien seconden voor het laatste fluitsignaal kreeg hij alsnog een tegentreffer te verwerken van Marcus Tudgay. Doordat Mark Jan Fledderus na 60 minuten voetballen vanuit een vrije trap FC Groningen al op een 1-0 voorsprong had gezet. Stond er na negentig minuten voetbal een 1-1 score op het scorebord.

Dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd van FC Groningen op het programma. In Norg zal dan om 19.00 uur afgetrapt worden voor de wedstrijden tegen FC Dordrecht.