FC Groningen speelt gelijk tegen Osasuna ( 2-2), inclusief foto´s

FC Groningen heeft vanavond in Rolde met 2-2 gelijk gespeeld tegen Osasuna. De Trots van het Noorden stond tijdens de eerste helft grote delen onder druk, de gasten toonden meer initiatief maar kwamen niet tot grootse kansen. Osasuna kreeg in de slotfase van de eerste helft een penalty. Sparv maakte een onhandige overtreding op een speler van Osasuna. Scheidsrechter Makkelie kon niets anders doen dan het leer op de stip leggen. Luciano, stopte de strafschop, de rebound was hem echter te machtig, 0-1. FC zette nog één keer aan en binnen één minuut werd het 1-1 via Zeefuik. Dit was zijn eerste treffer in Groningse dienst. Na rust pakte de FC het initiatief. De Spanjaarden werden teruggedrukt en (op dat moment) tegen de verhouding in, kwamen de gasten wederom op een voorsprong. Een overtreding buiten de zestien werd gezien als een fout in het strafschopgebied, 1-2. Onze FC ging door met het initiatief nemen en meer agressie in de strijd gooien. Virgil van Dijk wist met een schot de eindstand te bepalen op 2-2. Daarna kregen de Spanjaarden nog twee beste kansen. Johansson die verder prima speelde liet een tegenstander glippen. Kort daarna vloog er een bal rakelings over de lat van Luciano. In de slotfase sloegen de stoppen door bij de gasten. Osasuna eindigde de wedstrijd dan ook met tien man na een grove overtreding op verdediger Johansson.

De omstandigheden waren prima. Er waren veel toeschouwers op af gekomen en ik denk dat er zeker meer dan 2000 mensen het veld omzoomden. FC nam een ruime warming up.

alt

Al snel was te zien wie in de basis zouden aantreden. De kans is groot dat dit dezelfde basis is die over een week in aktie komt tegen Twente. Is FC er klaar voor?

eerste helft
Wat opviel is dat er zeker meer automatismes zijn ingeslepen. Maar - het liep allemaal zeker niet optimaal tijdens die eerste helft. Het waren de Spanjaarden die zich het meeste lieten zien. FC werkte hard maar er was te weinig dreiging. Osasuna had meer overwicht, FC moest terug.

alt

Met name trainer Robert Maaskant liet zich met regelmaat langs de lijn gelden en stuwde onze Trots tot meer dadendrang! De gasten maakten pittige overtredingen en incasseerden tijdens de eerste helft drie gele kaarten.

In de slotfase van de eerste helft werd er een strafschop toegekend aan de Spanjaarden 0-1. Zeefuik maakt binnen een minuut de 1-1.

tweede helft
Na de pauze zagen we een agressiever spelend FC. Kieftenbeld had Texeira afgelost en Groningen speelde 4-3-3. Toch waren het de Spanjaarden die op 1-2 kwamen, de strafschop leek wel heel makkelijk gegeven.

FC kreeg een paar kansen en Van Dijk wist uiteindelijk het vijandelijke net te vinden 2-2. Osasuna was wakker geschud en wilde direkt de 2-3 maken. Weer moest FC terug en gelukkig misten de Zuid Europeanen twee kansen.

In de slotfase werd Johansson op een akelige manier van achteren hard onderuit getrapt. Maaskant stoof uit zijn dug out en iedereen (zelfs Luciano) rende naar de plek des onheils. Ik kreeg even de indruk dat er gemat zou worden. Maar- scheidsrechter Makkelie hield de zaak onder controle, de rode kaart was meer dan terecht.

Zondagmiddag speelt onze Trots in Roden tegen Veendam.