FC Groningen verliest nipt van AEK Athene: 2-1

Door Redactie 6 reacties

Wat door de vele afzeggingen een zinloze oefenpot leek te worden is vanaf de aftrap een bijzonder interessante partij geweest! Immers, Luciano verdedigde het doel, net als in de vorige oefenwedstrijd. Hiermee is het om-en-om ritme doorbroken en lijkt Luciano de eerste keeper van FC Groningen te worden komend seizoen. De FC verloor de wedstrijd ongelukkig met 2-1 van één van de betere Griekse ploegen maar trad noodgedwongen met een gehandicapt elftal aan. Kop d'r veur!

Ons vermoeden met betrekking tot de keeperspositie ontlenen wij aan onze analyse van eerder deze week, zie keepersanalyse Boerenmacht.nl

Zeker is het natuurlijk nog niet dat onze goedlachse Braziliaan komend seizoen het doen van de Trots van het Noorden zal verdedigen, maar het staat op z'n minst 1-0 voor Luciano.

De opstelling vanavond lijkt - als we het goed hebben gezien - wederom een 4-2-3-1 systeem weer te geven met een vervangend duo controleurs en diverse andere invallers:

luciano
hiariej - sankoh - svejdik - stenman
holla - metaj
vd laak - lovre - garcia
powel

Luciano speelt gedurfd, hervat het spel steeds snel, en grijpt herhaaldelijk mis bij corners.

0-1 (Powel 41', fantastische assist Garcia, geweldig afgemaakt door Berry die de keeper soeverein omspeelde en hard inschoot!)

En met deze stand gaan we de rust in. Goede prestatie met zoveel afwezige basisspelers!

Bij het begin van de tweede helft blijkt dat Luciano nog steeds ons doel verdedigt - wij durven de voorspelling wel aan dat hij ook de 29e augustus in Gelredome de nieuwbakken ploeg van Vitesse van scoren moet zien af te houden!

Halverwege de tweede helft staat het nog steeds heel netjes 0-1. De Griekse ploeg, toch de nummer drie in de eindstand van vorig jaar, wisselt handenvol spelers - waaronder Rivaldo, volgens sommigen vermeend rollator-gebruiker, maar we blijven vrij aardig op de been.

Helaas , 1-1 in de 71e minuut... Die nummer 32 werd wel erg weinig in de weg gelegd. Luciano kon er in elk geval niets aan doen.

Inmiddels is Stef Nijland in de ploeg gebracht, en mag onze topscorer uit de oefencampagne op de bank nagenieten van zijn schitterende goal.

In de 74e minuut jaagt Lovre de bal in de touwen. Vreemd genoeg wordt de goal geannuleerd en krijgt de arme Goran zelfs geel, daar waar Maradona's soortgelijke goal gewoon op de borden belandde. Klasse-justitie!

Cahais erin voor Hiariej.

78e minuut mooie aanval over rechts, Van de Laak kant op de paal! Had een beter lot verdiend! 't Is een leuke, open wedstrijd.

83e minuut: Ramic, tegenwoordig de aanvoerder van Jong FC Groningen nu Jordi Hoogstrate zo ongelukkig moet toekijken, krijgt nog een paar leuke internationale minuten en vervangt Garcia, dé man van de assist die leidde tot de mooie 0-1.

In de 86e minuut mag weer iema invallen die door een geheim kappersbezoek onherkenbaar door het leven gaat: Enrico Pellegriti komt Koen van de Laak aflossen. Daarna komt Dijkstra er nog in voor Danny Holla.

Zonde: 2-1 voor AEK vlak voor tijd (88e minuut), een kopbal hoog in het doel, onbereikbaar voor de niet al te boomlange Luciano. Sankoh zag er niet al te best uit, zoals hij al de hele wedstrijd niet super speelt.

In de uitslag komt helaas geen verandering meer. FC Groningen verliest deze wedstrijd een beetje ongelukkig met 2-1. Door alle afwezigen hoeven we van deze nederlaag niet wakker te liggen. Het spel werd er bij de FC trouwens ook niet beter op door de vele wissels in de tweede helft.

Wellicht levert deze laatste oefenwedstrijd vóór de start van de competitie ons wel de wetenschap op dat de excentrieke Luciano onze eerste keeper zal zijn deze competitie. Het zal menig supporter het hart geregeld doen overslaan de komende tijd. De beste man grijpt nog wel eens mis. Aan de andere kant zal hij daar ongetwijfeld meesterlijke reddingen tegenover stellen. We gaan het zien!